Stuki luz DSG

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiek^wro
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8321

Zamieszczone przez Maicroft
    A ja teraz jade na serwis DSG na dniach, tzn wymiana oleju i filtra. Ciekawe czy bedzie dzialac po :diabelski_usmiech
    Daj znac co i jak jesli idzie o robocizne, koszt gratow i czasowo - ile na to potrzeba
    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• piotrek_gdy
      RS
      • 2008
      • 7723
      • Volkswagen
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

leszekmw, mi wychodzi niecałe 130

w tym tygodniu sie wyprodukowała więc ..... czekam aż dojedzie i już się denerwuję, bo wczoraj byłem w porcie i widziałem jak rozładowywali ze statku Hondy i te małe Mitsu ASX- szedł tylko dym z opon a przyspieszenia i prędości były jak w Le Mans :evil:
      przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• leszekmw
        RS
        • 2005
        • 5356

Zamieszczone przez piotrek_gdy
        tym tygodniu sie wyprodukowała więc ..... czekam aż dojedzie i już się denerwuję, bo wczoraj byłem w porcie i widziałem jak rozładowywali ze statku Hondy i te małe Mitsu ASX- szedł tylko dym z opon a przyspieszenia i prędości były jak w Le Mans :evil:
        Przecież to normalka , nasze skody też tak katowali...

[ Dodano: Sob 04 Wrz, 10 11:22 ]
        leszekmw, mi wychodzi niecałe 130
        i to jest dopiero po bandzie za octavię :diabelski_usmiech
        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
        GVI 1.4TSI
        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• piotrek_gdy
          RS
          • 2008
          • 7723
          • Volkswagen

leszekmw, uwierz mi- to jest po mega rabacie wywalczonym dzięki Danielciowi(za co jestem mu bardzo wdzięczny)

Zamieszczone przez leszekmw
          to jest dopiero po bandzie za octavię
          nooo :diabelski_usmiech
          a mozna za ta kase kupić juz jakieś Władcę Pierścieni czy Duperel Benca :P że nie wspomnę o Bardzo hMmm Wieśniackich autach z którymi już miałem przeboje
          tylko serwis później jest też do d...
          a tu przynajmniej wiesz co sie może wysypać

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• kmicio
            Ambiente
            • 2008
            • 233

[quote="leszekmw"]
            Zamieszczone przez kmicio
            Na luzie jak go pchamy po równym placu - auto mi delikatnie utyka, jak kulawy człowiek na jedną nogę...
            hmmm..możesz jakoś jaśniej.., dziwne ..a koła były sprawdzane dobrze..,żeby było widać bujanie samochodu podczas pchania.. :shock:

Leszku, były. To drugi komplet kół. Nie opon - kół. Na poprzednim kole wsadziłem tył przód to samo. Kupiłem alu 16 z oponami - wyważone, po maluteńkim ciężarku na koło. I dalej kulawy samochód. Albo mam piaste spieprzoną albo .... flanszę z wieńcem tą od skrzyni przy przegubie wewnętrznym. Innych opcji naprawdę brak. Z obu stron wymieniłem kpl. półośki.... Męczy mnie to bo przy 90kmh trzęsie wkurwiająco. Rano jak wyjeżdzam od siebie z posesji to się toczę z 5kmh samochód jakby miał zósemkowane koło - dokładnie jak kiedyś w rowerze miałem po wjechaniu w dziure w asfalcie... kicha poprostu.
            *1B1B*1.8T*4x4
            *1B1B*1.9T*DSG

Komentarz

• leszekmw
              RS
              • 2005
              • 5356

kmicio, NOo a na podnośniku jak to widać? jeżeli przy 5km/h już czuć to na podnośniku powinno być widać :? ...choć według mnie to krzywa piasta jezeli to czuć przy tak małej prędkości...a na pewno to przód :?:
              GVI 1.4TSI
              LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• kmicio
                Ambiente
                • 2008
                • 233

W przyszłym tygodniu pomierzymy bicia czujnikiem zegarowym na flanszy i piaście koła. Co do widocznych rzeczy - półoś jakby krzywa bo ma bicie plus minus 4mm po podniesieniu auta i patrząc na krótką ośkę z lewej strony. Więc jeśli powymieniane ośki to zostaje flansza w skrzyni...
                *1B1B*1.8T*4x4
                *1B1B*1.9T*DSG

Komentarz

• leszekmw
                  RS
                  • 2005
                  • 5356

kmicio, no dobrze ,ale krywa póloś , mająca bice tylko 4mm nie spowoduje chyba bicia samochodem przy 5 km.h :?: :?: :?:
                  może dawać rezonans ale przy większych prędkościach raczej , przynajmniej tak mi się wydaje , kiedy siły odsrodkowe będą znaczne. zagladałeś do tylnych kół ?
                  przecież chyba powinna Ci sie kierownica ruszać jakby to było związane z przodem
                  GVI 1.4TSI
                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• kmicio
                    Ambiente
                    • 2008
                    • 233

Delikatnie kiera drży. Właśnie - krzywa półoś może kiwać samochodem. Ale to raczej wykluczam. To nie ośka. Prędzej piasta lub flansza. Co do tyłu - przejrzymy także tył bo dotychczas tam rąk nie wkładałem. Muszę to przed zimą rozwiązać.

PS
                    Na klimę nie przyjechałem - bo mój brejdak robi i mi zrobił za grosiki wymianę oleju i gazu. Mam nadzieję że się nie pogniewasz
                    *1B1B*1.8T*4x4
                    *1B1B*1.9T*DSG

Komentarz

• leszekmw
                      RS
                      • 2005
                      • 5356

według mnie przy bujaniu samochodem przy 5 na godzine kierownica powinna Ci chodzić w lewo-prawo. popatrz ten tył...
                      GVI 1.4TSI
                      LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

piotrek_gdy, DSG nie da sie tak przeparkowac, bo ma ograniczone obroty oraz wrzuca tylko bieg 1, R, N, D :diabelski_usmiech
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• piotrek_gdy
                          RS
                          • 2008
                          • 7723
                          • Volkswagen

piotrek_gdy, DSG nie da sie tak przeparkowac, bo ma ograniczone obroty oraz wrzuca tylko bieg 1, R, N, D
                          Maicroft, :?:

Komentarz

• szkoda
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 22543

piotrek_gdy, DSG nie da sie tak przeparkowac, bo ma ograniczone obroty oraz wrzuca tylko bieg 1, R, N, D
                            Maicroft, :?:
                            to chyba taki tryb transportowy
                            z tym, że kiedyś trzeba to odblokować, jak nie tu to tam
                            saport techniczny baj DGW
                            była BKD+DSG '05 120kkm
                            była BXE '08 190kkm
                            no i nie ma :-)

Komentarz

• piotrek_gdy
                              RS
                              • 2008
                              • 7723
                              • Volkswagen

Zamieszczone przez szkoda
                              to chyba taki tryb transportowy
                              szkoda, nawet nie wiesz jak szybki ten tryb :diabelski_usmiech
                              szybciej to tylko DSG zmienia biegi :roll:

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

Ale nie zmieni Ci biegu do momentu przestawienia tego w ASO, a co moze sie dziac juz po przestawieniu to inna sprawa. Generalnie auto do odebrania go przez dilera ma znajdowac sie trybie transportowym i praktycznie nie ma mozliwosci uszkodzenia tam skrzyni, no chyba ze R ktos wbije, albo P jak auto sie toczy do przodu
                                Spritmonitor.de

Komentarz

• BigLucek
                                  Classic
                                  • 2010
                                  • 8

Panowie, dzisiaj wymieniłem śruby i wstawiłem podkładki pod belką, no i... mam odczucie jak bym sprawił sobie nowy samochód!!! CIESZĘ SIĘ JAK DZIECKO!!! nie stuka!!!

Komentarz

• misiek^wro
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 8321

U mnie po tym zabiegu dupa - stuka jak stukalo :shock:

Nie wiem co teraz - niektorzy wymieniali poduchy - nie pomoglo. Polosie - nie pomoglo - nawet skrzynia nie pomogla - co to k... jest za feler :evil:

Komentarz

• BigLucek
                                      Classic
                                      • 2010
                                      • 8

Feler jest i to bardzo denerwujący a poziom serwisu w Polsce żenujący... puki nie stuka trzeba sprzedawać i jak najdalej od Skody się trzymać

Komentarz

• Arti23
                                        Elegance
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 892
                                        • Superb II combi (3T5)

BigLucek, a ty myślisz że w innych samochodach to jest tak różowo że tylko leją paliwo i jeżdżą ? że w Toyotach, Nissanach itp nic się nie dzieje ?? ostatnio w Qaszkajach wymieniali tylny zawias bo miał feler. także nie narzekaj bo mogłeś gorzej trafić. jak to mówią "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma".

ja swoją poprzednią Octavią przelatałem 465 kkm i nic wielkiego się w niej nie działo, no oprócz wymienianej 2x przekładni kierowniczej
                                        Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD DSG (172/395) by R-Motors-klik

Komentarz

• slodzik
                                          Classic
                                          • 2008
                                          • 29
                                          • Octavia IV combi (NX5)

w mojej OII jest stukanie kiedy mam neutral. po wrzuceniu biegu milknie i też nie wiem co to jest. może dwumas?

Komentarz

• misiek^wro
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 8321

ckwietniewski - wymieniales wszystkie 3 poduchy ? :cry:

Ja chyba sie szarpne na dwie obie kpl polosie ... do siebie.

http://forum.vw-passat.pl/archive/in...p/t-65359.html - tutaj pomoglo.

Komentarz

• Rekin Chlebojad
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 474

Witam mam nowe autko (pierwsze z DSG) , i w zwiazku z tym mam 2 pytania:

1) czy tez tak CZASEM macie że na D, na może leciutko pochylonej do tyłu drodze (czyli kierunek wjezdzania pod góre) ale podkreslam leciusienko praktycznie niewidocznie, auto po puszczeniu hamulca zanim zalapie CIĄG do przodu potrafi sie może 1-2 cm ruszyc do tyłu, ale zaraz po tym ciagnie do przodu, a na idealnie prostej albo przy zjezdzie łapie od razu ruszanie samoczynne, poprostu tak jak by musiał sekunde pomyslec.

2) pytanie do włascicieli DSG (ja mam 7 nie wiem czy jest IDENTYCZNA budowa w DSG 6) żadnych stuków poza tymi nie ma, wrzucam D i dodam srednio gazu z miejsca (nie lekko i nie max) i po 1 sekundzie od ruszenia cos jak by stukneło leciutko (ale nie metalicznie tylko cos TYKNEŁO ale jest to normalnie slyszalne, ale nie odczuwalne w zaden sposob, potem włacze na R i jest to samo, ale jak już przy nastepnym ruszaniu na D czy R już nic nie słychac. Wydaje sie że dochodzi od strony kierowcy, nie wiem może to normalne, może musi cos tam sie ustawic po przeżuceniu z P na D , czy z D na R czy z R na D.

Dzieki pozdrawiam, dodam że auto nowiutkie, i chyba nie jest to jakas usterka. Jest to słyszalne ale nie jakoś metaliczne czy odczuwalne w podłodze czy na pedale.
                                              [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

• szkoda
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 22543

Zamieszczone przez Rekin Chlebojad
                                                1) czy tez tak CZASEM macie że na D, na może leciutko pochylonej do tyłu drodze (czyli kierunek wjezdzania pod góre) ale podkreslam leciusienko praktycznie niewidocznie, auto po puszczeniu hamulca zanim zalapie CIĄG do przodu potrafi sie może 1-2 cm ruszyc do tyłu, ale zaraz po tym ciagnie do przodu, a na idealnie prostej albo przy zjezdzie łapie od razu ruszanie samoczynne, poprostu tak jak by musiał sekunde pomyslec.
                                                normalne
                                                saport techniczny baj DGW
                                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                                była BXE '08 190kkm
                                                no i nie ma :-)

Komentarz

• Maicroft
                                                  Moderator
                                                  S_OCP MemberModeratorr
                                                  • 2004
                                                  • 25757
                                                  • Audi

Skrzynia musi zasprzeglic. Po 1 sekundzie moze tak byc, szczegolnie jest to wyczuwalne dla kogos kto chce to uslyszec
                                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Rekin Chlebojad
                                                    Rider
                                                    • 2010
                                                    • 474

szczegolnie jest to wyczuwalne dla kogos kto chce to uslyszec
                                                    świete słowa ale ja juz tak mam tylko to sie tyczy 1 czy 2 pytania mojego??

szkoda, dzieki szkoda
                                                    [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

Pracuję...