padero, auto kiedy wyprodukowane? Nie jesteś pierwszą osobą forum którą to spotkało, podobno od pewnego czasu problem jest wyeliminowany. Coraz bardziej zastanawiam się na chipsem... :? Chyba jednak poczekam do końca gwarancji :evil:
1,8 TSI nie chce odpalic
Zwiń
X
-
kross12
-
Zamieszczone przez paderono bo roczne auto z takim przebiegiem a tu takie cos...- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Ciekawe co się z tym rozrządem stało... Łańcuch raczej nie "przeskoczył" ( nie wiem czy to w ogóle możliwe, ostatni łańcuch widziałem w maluchu ), napinacze musiały by chyba całkiem się rozsypać, żeby tak się stało...
Może to coś z układem przestawiania wałka rozrządu na stronie ssącej, ale tam nawet przy usterce zaworu regulującego położenie wałka, silnik powinien jako tako pracować.
Ciekawe... Mam nadzieje, że znajdą konkretną przyczynę i poinformują Cię o niej a nie coś w stylu: to nowy silnik, nie wiemy co i jak, więc wymienimy cały rozrząd i się zobaczy...
EDIT:
Ooo widzę, że to jednak jakaś typowa usterka :shock: . Czemu nie zostałem przy starym dobrym BXE :evil: .Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
padero, jeżeli by mieli odrzucić to od razu TURBOKAMERA i kwity sądowe mejl'a którego wyślesz do TURBOKAMERY wyślij do swojego dealaera i SAP
Miałem podobny przypadek z fabrycznym dealarem BMW.. i nagle sama centrala zainteresowała się moim przypadkiem...
ale liczę, że obejdzie się bez takich ekscesów
wracając do technicznych aspektów w Twoim silniku, aż nie chce mi się wierzyć żeby łańcuch przeskoczył, to praktycznie niemożliwe zwłaszcza, że autko Ci odpaliło
jednym słowem niezły bubel ten silnik
odnośnie łez w oku, moje byłe BMW było stałym bywalcem lawet :/
polecam POLISĘ W PZU za 120 PLN, która refunduje właśnie takie podróże lawetką :szeroki_usmiechЧерный Bymep
Komentarz
-
-
LUKI, no mysle, ze z gwarancji, aczkolwiek Panowie z ASO powiedzieli, ze od skody ciezko wywalczyc naprawe gwarancyjnaOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
W linkowanym wątku przewijają się dwa przybliżone terminy:
" od 2010 roku" oraz "chyba od kwietnia 2010".
Jeśli ktoś ma dojście do sprawdzonej informacji i jest w stanie ww potwierdzić czy skorygować, to mogło by być to przydatne wielu użytkownikom.
Komentarz
-
-
kross12
Kamień z serca spadł, załapałem się na nowy napinacz... :P
Nowe napinacze montują od końca kwietnia dokładnie od 27.04.2010
Komentarz
-
Zamieszczone przez kross12Kamień z serca spadł, załapałem się na nowy napinacz... :P
Nowe napinacze montują od końca kwietnia dokładnie od 27.04.2010
Zastanawiam sie jak sprawdzić, któa wersja jest w moim przypadku (samochód odebrany w połowie maja 2010 a zamówiony w połowie marca)
Komentarz
-
-
kross12
Przemm, to jest data produkcji auta, ja zamówiłem 13 kwietnia i auto wyprodukowali 6 maja. Zadzwoń do ASO podaj vin i sprawdza Ci kiedy było wyprodukowane, poza tym jak wklepią vin do etki to wyskoczy im jaki napinacz masz
Komentarz
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez kross12Panowie dzwoniąc do ASO dowiedziałem się nowy napinacz kosztuje ok.150zł więc może warto profilaktycznie wymienić na ten nowy?
Komentarz
-
kross12
Zamieszczone przez _tm_Zamieszczone przez kross12Panowie dzwoniąc do ASO dowiedziałem się nowy napinacz kosztuje ok.150zł więc może warto profilaktycznie wymienić na ten nowy?
Komentarz
Komentarz