padero, auto kiedy wyprodukowane? Nie jesteś pierwszą osobą forum którą to spotkało, podobno od pewnego czasu problem jest wyeliminowany. Coraz bardziej zastanawiam się na chipsem... :? Chyba jednak poczekam do końca gwarancji :evil:
1,8 TSI nie chce odpalic
Zwiń
X
-
-
a ile km zrobiłeś z zapaloną kontorlką Check Engine?Zamieszczone przez paderono bo roczne auto z takim przebiegiem a tu takie cos...- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
kross12, to lepiej poczekaj bo pierwsze pytanie jakie zadano mi w ASO to czy było czipowane, auto z 2009 MY2010
[ Dodano: Pon 03 Sty, 11 23:09 ]
Jac_ek, maksymalnie 3km, ale pracował normalnie
Komentarz
-
Komentarz
-
Maicroft, tak jak u mnie w opisie CDAA
Komentarz
-
Ciekawe co się z tym rozrządem stało... Łańcuch raczej nie "przeskoczył" ( nie wiem czy to w ogóle możliwe, ostatni łańcuch widziałem w maluchu ), napinacze musiały by chyba całkiem się rozsypać, żeby tak się stało...
Może to coś z układem przestawiania wałka rozrządu na stronie ssącej, ale tam nawet przy usterce zaworu regulującego położenie wałka, silnik powinien jako tako pracować.
Ciekawe... Mam nadzieje, że znajdą konkretną przyczynę i poinformują Cię o niej a nie coś w stylu: to nowy silnik, nie wiemy co i jak, więc wymienimy cały rozrząd i się zobaczy...
EDIT:
Ooo widzę, że to jednak jakaś typowa usterka :shock: . Czemu nie zostałem przy starym dobrym BXE :evil: .Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
padero, jak już będziesz wiedział czy to napinacze to zapytaj się o ich numer, może to jakaś wadliwa partia. I w ogóle to powodzenia, miejmy nadzieję, że się wszystko dobrze skończy.
Komentarz
-
LUKI, no mysle, ze z gwarancji, aczkolwiek Panowie z ASO powiedzieli, ze od skody ciezko wywalczyc naprawe gwarancyjna
[ Dodano: Wto 04 Sty, 11 09:18 ]
loru, odnosnie ASO narazie nie chce zapeszac bo wspolpraca zapowiada sie jak narazie OK
Komentarz
-
padero, jeżeli by mieli odrzucić to od razu TURBOKAMERA i kwity sądowe mejl'a którego wyślesz do TURBOKAMERY wyślij do swojego dealaera i SAP
Miałem podobny przypadek z fabrycznym dealarem BMW.. i nagle sama centrala zainteresowała się moim przypadkiem...
ale liczę, że obejdzie się bez takich ekscesów
wracając do technicznych aspektów w Twoim silniku, aż nie chce mi się wierzyć żeby łańcuch przeskoczył, to praktycznie niemożliwe zwłaszcza, że autko Ci odpaliło
jednym słowem niezły bubel ten silnik
odnośnie łez w oku, moje byłe BMW było stałym bywalcem lawet :/
polecam POLISĘ W PZU za 120 PLN, która refunduje właśnie takie podróże lawetką :szeroki_usmiechЧерный Bymep

Komentarz
-
Tego nie rozumiem. Auto na gwarancji, rozrząd z napędem który ma wytrzymać 200kkm rozsypuje się po 20kkm i jeszcze trzeba walczyć o naprawę gwarancyjną? To jest jakieś chore nie uważacie?LUKI, no mysle, ze z gwarancji, aczkolwiek Panowie z ASO powiedzieli, ze od skody ciezko wywalczyc naprawe gwarancyjnaOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
AdamB, wszędzie tak robią, jak serwisowałem moje BMW w w/w przypadku stało na podnśniku obok roczne X5 M57N2d30 czyli 3 litrowy diesel gdzie strzelił łańcuch, gwarant miał problem z przyznaniem nowego silnika, trwało to 6 miesięcy...
mój przypadek raptem 3 miesiące...Черный Bymep

Komentarz
-
AdamB,
różnica znaczna bo dostajesz równorzędne auto zastępcze a wymiana silnika następuje w ciągu 2 tygodni, przynajmniej tak działa BMW
jak Skoda trudno mi się wypowiadać, ale uważam, że podobnie skoro zaliczają się do grupy VAG
Черный Bymep

Komentarz
-
padero, do którego ASO oddałeś auto jeżeli możesz zdradzić :?:
Oczywiście powodzenia życze :!:
Mam nadzieję, że auto zastępcze będziesz miał na cały okres naprawy :?: przesrane teraz się przemieszczać w te zimnicę
Komentarz
-
A wiadomo (chodzi o precyzyjna i pewną informację) od kiedy montowano ten nowy typ napinacza?
W linkowanym wątku przewijają się dwa przybliżone terminy:
" od 2010 roku" oraz "chyba od kwietnia 2010".
Jeśli ktoś ma dojście do sprawdzonej informacji i jest w stanie ww potwierdzić czy skorygować, to mogło by być to przydatne wielu użytkownikom.
Komentarz
-
Kamień z serca spadł, załapałem się na nowy napinacz... :P
Nowe napinacze montują od końca kwietnia dokładnie od 27.04.2010
Komentarz
-
Śmieszna sprawa jeśli w fabryce ( wiedząc o wadzie napinacza, bo przecież była akcja serwisowa ) zamontowali by wadliwą część - napinacz. :lol:
To by się kwalifikowało jako świadome narażanie na utratę zdrowia lub życia nigdy nie wiadomo kiedy cholerstwo strzeli :?
Komentarz
-
Ja mam z maja 2009 i zaczynam się bać :/ dobijam do 30.000km
Ja bym zostawił auto na Felińskiego
Człowieku ta wada występuje tylko w 1.8 nie siej panikiZamieszczone przez loydZaczynam poważnie żałować zakupu silnika tsi .......Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
Komentarz
-
Czy ta data to data, od któej na linii montażowej silników instalowano nowy typ napinacza czy to data produkcji samochodu?Zamieszczone przez kross12Kamień z serca spadł, załapałem się na nowy napinacz... :P
Nowe napinacze montują od końca kwietnia dokładnie od 27.04.2010
Zastanawiam sie jak sprawdzić, któa wersja jest w moim przypadku (samochód odebrany w połowie maja 2010 a zamówiony w połowie marca)
Komentarz
-
Przemm, to jest data produkcji auta, ja zamówiłem 13 kwietnia i auto wyprodukowali 6 maja. Zadzwoń do ASO podaj vin i sprawdza Ci kiedy było wyprodukowane, poza tym jak wklepią vin do etki to wyskoczy im jaki napinacz masz
Komentarz
-
ale tam już powiewają flagi Fiata a nie SkodaZamieszczone przez Psycho DadJa bym zostawił auto na FelińskiegoO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
przeniesli sie na Polczynska 125
czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel
Komentarz
-
Ja chyba profilaktycznie wymienię. Byle nie w ASO, bo tam popsują coś bardziejZamieszczone przez kross12Panowie dzwoniąc do ASO dowiedziałem się nowy napinacz kosztuje ok.150zł więc może warto profilaktycznie wymienić na ten nowy?
.
Komentarz
-
też tak myślęZamieszczone przez _tm_Ja chyba profilaktycznie wymienię. Byle nie w ASO, bo tam popsują coś bardziejZamieszczone przez kross12Panowie dzwoniąc do ASO dowiedziałem się nowy napinacz kosztuje ok.150zł więc może warto profilaktycznie wymienić na ten nowy?
.
Komentarz
-
Chyba też zadzwonię do ASO i się zapytam jaki napinacz siedzi u mnie.
Komentarz
Komentarz