szkoda, wymieniałeś już czynnik czynnik z olejem czy nie ? prawidłowo jest tego czynnika ? pytam bo podobnież jak jest go za mało lub za dużo to też ja problemy z klimą i jej działaniem.
[O2] Opóźnione działanie klimatyzacji - znany problem
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez loruszkoda, wymieniałeś już czynnik czynnik z olejem czy nie ? prawidłowo jest tego czynnika ? pytam bo podobnież jak jest go za mało lub za dużo to też ja problemy z klimą i jej działaniem.
czekam na mądrzejszych zatem.
(czynnik miałem wymieniany na początku zeszłego sezonu)
z tym, jak mówiłem, że ja pieprznąłem zwierza tą stroną, może rzeczywiście czujnik jakis dostał czy coś, ale dlaczego miałoby się to ujawnić po roku?
no nie wiem, widzę, że "mój" serwis klimy sobie z tym nie poradzi - mogą wymieniać na chybił trafił a w ogóle twierdzą, że jest ok (na co od razu dostaję piany na ustach :lol: ), muszę poszukać kogos kto globalnie ogarnie, zdiagnozuje i wskażesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez szkodamuszę poszukać kogos kto globalnie ogarnie, zdiagnozuje i wskaże
liczę na wiekszych upierdliwcówsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaliczę na wiekszych upierdliwców
Jutro jadę na jeszcze jedną ekspertyzę do Piotrkowa na Cytrynową. Zobaczymy co tam powiedzą i czy się potwierdzi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez biqlldzięki!
Zamieszczone przez biqllJutro jadę na jeszcze jedną ekspertyzę do Piotrkowa na Cytrynową. Zobaczymy co tam powiedzą i czy się potwierdzi.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
szkoda, jeżeli w coś uderzyłeś to z elektronika mogło się coś posypać i raz zwiera raz nie. ewentualnie . jeszcze możesz , ale to pewnie już sprawdzone , zobaczyć czy któryś przewodów nie jest zgięty/spłaszczony po tym uderzeniu.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwczy któryś przewodów nie jest zgięty/spłaszczony po tym uderzeniu
Zamieszczone przez leszekmwszkoda, jeżeli w coś uderzyłeś to z elektronika mogło się coś posypać i raz zwiera raz niesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentu mnie ewidentnie zależy od temp silnika
ehh...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkoda...na przykład jak rozgrzałem na postoju to nie załapała, musiałem przejechać parę metrów, czyli jest jakiś dodatkowy czynnik
ehh...
tak to nie próbowałem :lol:
Obawiam się że prędko nie znajdzie się ktoś kumaty kto rozwiąże ten problem, o ile ktoś będzie taki
Ja znam jednego co by może coś zdziałał, ale na mazurach niestety :|
Jak jest ktoś chętny to dam namiar
Ja byłem u niego, ale na chwilę i tak na szybko rzucił okiem
Komentarz
-
-
Odstawiłem furę celem doprowadzenia do porządku: sprzęgło + dwu-mas, hamulce + tarcze wszystkich kół, klapa gasząca. No i powiedziałem, że jak już robią tyle w nim, to niech zrobią zawór N280. W poniedziałek odbieram furę. Dam znać, czy zawór N280 pomógł. Objaw mam typowy, po rozgrzaniu silnika dopiero rusza chłodzenie.
Komentarz
-
-
Może przytoczę swój przykład, sprężarka załączała się po około 5 minutach. Na pierwszy rzut poszedł do wymiany zawór, ale nic to nie dało. Założono ponownie stary zawór i wymieniono sprężarkę. Klima załączyła się od razu. Jednak na następny dzień załączyła się po około 2 minutach, na trzeci po 5, na czwarty po 50 sekundach. Totalnie losowo. Oddałem z powrotem samochód, wymieniono zawór i po wymianie jest już tak jak być powinno. Zimne powietrze leci po kilku sekundach (prawie od razu) bez względu na porę dnia, temperaturę powietrza, silnika itp. Wymiana sprężarki razem z zaworem dopiero rozwiązała problem.
Komentarz
-
-
Pisałem o kwocie kilka postów wcześniej, za wymianę sprężarki na regenerowaną zapłaciłem 1100 zeta, później zapłaciłem tylko za sam zawór 240, za wymianę nie policzyli (ale zawór pewnie sami kupili taniej). Czyli w sumie 1340 zł. W cenie było oczywiście też czyszczenie, dobicie czynnika, oleju itp. Trochę wyszło, ale mam nareszcie spokój.
Co do koloru oleju, to się nie wypowiem, bo mnie przy tym nie było i nie pytałem się.
Komentarz
-
-
To ciekawe, że wszystkim dzieją sie takie same rzeczy. U mnie było podobnie nie chodziły wentylatory, wymieniłem bezpiecznik i chodzą juz dobrze. Tylko tak jak piszecie problem z opoźnieniem włączenia klimy. To jest ciekawe co to może być. Bo nie chce mi sie wierzyć, że to sprężarka. Jak sie już włączy to chłodzi jak głupia....
Komentarz
-
Komentarz