podepnę się co prawda z innym silnikiem ale problem podobny:
na wolnych obrotach wygląda jakby nie pracował na wszystkich cylindrach zwłaszcza przy słabo zagrzanym silniku.
Komp, dograny programik dla lepszego odpalania, komp, wymiana kompletu naprawczego wtrysków z uszczelniaczami, komp, wymieniony AGR (zaświecił się CHEK), komp i dupa blada bo mechanik i 2 komputerowców są bezradni.
na wolnych obrotach wygląda jakby nie pracował na wszystkich cylindrach zwłaszcza przy słabo zagrzanym silniku.
Komp, dograny programik dla lepszego odpalania, komp, wymiana kompletu naprawczego wtrysków z uszczelniaczami, komp, wymieniony AGR (zaświecił się CHEK), komp i dupa blada bo mechanik i 2 komputerowców są bezradni.
Co o tym myślicie?
a w fotelu moim i pasażera niestety czuć drgania - co gorsza nierówne i dosyć wkurzające. Dzieje się to i na gazie i na benzynie. W ASO mi ostatnio powiedzieli że TTTM i że oni już próbowali jakiś czas temu wszystko wymieniać co się dało w silniku i nic... Kazali mi się tym nie przejmować i że na pewno ten silnik będzie chodził sprawnie bardzo długo, a że takie drgania w nim są to powiedzieli że to stara konstrukcja z lat 90tych i że wtedy normą w każdym silniku było że trochę "trzęsło" albo że trochę nierówno chodziło - co się od tamtego czasu w tym silniku nie zmieniło ale dzięki temu ten silnik jest tak samo niezawodny jak wtedy. Te słowa mi wystarczyły i dałem już sobie spokój z tym delikatnym "telepaniem". Staram się tego po prostu nie zauważać. Po prostu drążyłem ten temat w ASO bo dla mnie nie do pomyślenia było że w nowym samochodzie po niecałym roku trzęsie silnik tak jakbym siedział co najmniej w 10-latku. Wasze tutejsze wpisy też mnie uspokajają bo niemożliwe żeby aż tylu osobom to się działo i nigdzie nie stwierdzono że to usterka czy wada fabryczna - myślę że taka po prostu uroda tego silnika i tyle.
Komentarz