O ile pamiętam to w OII błędy Airbaga nie giną po odłączeniu aku, ale nie dam sobie za to nic uciąć :diabelski_usmiech
Wymiana żarówki w OII
Zwiń
X
-
OIIFL Wymiana żarówki -poległem.
Witam ... przepaliła mi się żarówka od świateł mijania, niestety z tej gorszej strony od kierowcy :/
I poległem na wymianie. okrągłą gumę umiem już zdjąć . ale nie mogę odpiąć żarówki.
Z której strony ciągnąć wcisnąć lub wycisnąć ?? by wyjąć żarówkę. jest strasznie mało miejsca :/ może ktoś ma jakiś patent ?Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
Komentarz
-
-
instrukcja jest w domu nie nosze jej przy sobie
Ha calkiem proste jak sie wie.
Ciezko napisac ze przycisk do gory a uchwyt max wysunac
W sumie jakby sie uprzec da rade bez wyjmowania.
choc opis w instrukcji odsyla do aso lub serwisu nawet babeczka powinna dac radeNie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Psycho DadHa calkiem proste jak sie wie.Zamieszczone przez nokiusale jaja zaczynają sie przy wymianie żarówki w przednich przeciwmgielnych
"Śni mi się" koszmar: na nieoświetlonej drodze o 11 w nocy przy 5-cio stopniowym mrozie i wietrze :shock:
I zrób to człowieku pierwszy raz :? Aż się odechciewa :lol:
Komentarz
-
-
Okazuje się, że wyjęcie głównych leflektorów jest banalnie proste.
Dzisiaj wymieniłem sobie żarówki na Philipsa +30% światła więcej, jest to standardowe wykonanie i światła świecą odrazu lepiej niż na orginalnych osramach. Nie wiem czemu skoda wkłada taki szmelc.
Nie odpinałem tylko kabli elektrycznych bo nie wiedziałem jak odpiąć te zaczepy żeby nie połamać. Jednak do wymiany żarówki jak ma się drugą osobę żeby przytrzymała reflektor nie trzeba ich odpinać.
Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcink_1Dzisiaj wymieniłem sobie żarówki na Philipsa +30% światła więcej, jest to standardowe wykonanie i światła świecą odrazu lepiej niż na orginalnych osramach. Nie wiem czemu skoda wkłada taki szmelc.DADRL wyłącz światła - włącz myślenie
Komentarz
-
-
Ja mam problem z prawą lampą Biała nakrętka nie chce się wykręcić (kręci się razem z tą plastykową śrubą) i w pewnym momencie koniec gwintu i nie mogę wyjąć reflektora Nie wiem co teraz z tym zrobić cholera Bo jak kombinerkami pociągnę, pewnie wyrwę całą tą śrubę i potem już nie będzie jak lampy dokręcić. Co radzicie w takiej sytuacji? Próbowałem wykręcać nakrętkę dwoma kombinerkami, ale dochodzi do miejsca, gdzie się już nie da przytrzymać drugimi i klapa, dalej nie da się wyjąć lampyMarcin
Octavia 1,9TDi 140KM
Octavia RS TDi 170KM
Komentarz
-
-
może mi ktos na szybko napisać, czy wymiana żarówki długich świateł obfituje w jakies korowody i mam się nie brać za nią po ciemku, czy spoko?
(wymiana krótkich jest dla mnie dziecinnie łatwa - dodam)saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
ok, sam se poradziłem, wymiana chyba jeszcze łatwiejsza niż H7 :hmm
porada laika dla laików -> wygodniej się manewruje, jeśli NAJPIERW odepnie się kabel od żarówki a dopiero potem zwolni druciki, które ją dociskają do gniazda (no ja niestety nie znam fachowych nazw :lol: ), zwłaszcza jeśli nie chce się pomazać paluchami wyjmowanych żarówek (ja nie chciałem bo wymieniałem sprawne), szczególnie w przypadku reflektora prawego, gdzie u mnie kabelek od żarówki jest sporo krótszy niż w lewym :shock:
no ale może to u mnie
wrażenia - wsadziłem NB+ no i... hmm, albo te co miałem były tak kiepskie (już bez mała 3 lata), albo NB+ są tak dobre, bo różnica przeszła moje najśmielsze oczekiwania :shock:
subiektywne moje wrażenie jest takie, że świecą 2x mocniej, dalej i bielej, aż dziwne IMO :roll:
no ale to dobrze
spójrzcie jeszcze jakie miałem wsadzone w fabryce H1, obie OSRAM, ale różne, różnią się długością bańki, jedna to Niemka a druga Węgierka :shock: :lol:
też dziwne IMO.
ogólnie wymiany nie polecam, bo moje subiektywne wrażenia są tak zajebiste, że jak mówiłem - dziwne i nie biorę za nie odpowiedzialności :lol:
[ Dodano: Nie 07 Lis, 10 02:03 ]
w każdym razie już lecę kupić je OjcuZałączone plikisaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tytus_ocpAle po co wyjmować lampę w OII, ja już wymieniałem i w prawym i lewym reflektorze
od świateł mijania, potrzebne zgrabne ręce, 2-3 minut, ewentualnie małe lusterko z
puderniczki pożyczyć. To wszystko żadnych problemów.
robimy jakieś zawody na czas :?: :hmmsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz