Na tym forum skody jest wszystko opisane jak to zrobić:
Wymiana żarówki w OII
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez AdamBZamieszczone przez DarioBpoprosiłbym o fotkę takowych obcęg,
Teraz jeszcze tylko dostać się jakoś do żarówek w górnej części klapy bagażnika i będzie komplet
Komentarz
-
-
myślałem, że już nic mnie nie zaskoczy... jak padła żarówka w reflektorze przednim, sięgnąłem do instrukcji i nawet udało się ją wymienić, więc nic gorszego (czytaj skomplikowanego) już nie można wymyślić.:hammer
:hammer
tym razem padła lampka z tyłu :klnie: instrukcja niewiele pomaga... a boję się wyłamać (a mam ku temu zdolności). jak to wymienić (lampa zespolona - żarówka z czerwonego pola) :klnie: :klnie:
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez aro_40nic gorszego (czytaj skomplikowanego) już nie można wymyślić.:hammer
:hammer
Zamieszczone przez aro_40tym razem padła lampka z tyłu :klnie: instrukcja niewiele pomaga... a boję się wyłamać (a mam ku temu zdolności). jak to wymienić (lampa zespolona - żarówka z czerwonego pola) :klnie: :klnie:
te z listwy to normalnie a te obok trzeba przekręcić, wyjąć, zmienić żarówkę i srusaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodate z listwy to normalnie a te obok trzeba przekręcić, wyjąć, zmienić żarówkę i sruops:
ops:
ops:
faktycznie, przekręcić, wyjąć, zmienić i sru... tylko że to pierwsze stwarza nijakie problemyzwłaszcza, że trza było wymienić tę górną z narożnika żaróweczkę... kto nie próbował, ten nie wie co piszę...
szkoda, wielkie dzięki za pomoc - poszło i już zmienioneIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Tak informacyjnie....
Dziś zakupiłem komplet nowych, lepszych żarówek H7. Stwierdziłem, że nie będę się bawił w wymianę tylko podjadę po sąsiedzku do Skody w Tychach i mi wymienią za równowartość czteropaka złocistego płynu. Co się okazało? Wymiana dwóch żarówek w TYM serwisie kosztuje 80 zł :shock: :!: :?: :!: Odpuściłem sobie, aż taki leniwy to nie jestemZadzwoniłem jeszcze do salonu w Rudzie Śląskiej, ale już tylko informacyjnie, cena 40 zł czyli 50% tego co w Tychach.
Podjechałem do garażu, instrukcja w dłoń, organoleptyczne zapoznanie się z przeciwnikiem i po 30 minutach założone nowe żarówki. W sumie wyciąganie lamp poszło sprawnie, gorzej z wyciągnięciem żarówki z oprawy. W większości wypadków spotykałem się ze sprężynującymi drucikami, tutaj natomiast dwa pierścienie z wypustkami - jeden należy obrócić względem drugiego i żarówka w dłoni.
Komentarz
-
-
Witam, wydaje mi się że moje pytanie pozostaje w temacie dlatego piszę: wymieniłem żarówki (3 W i 21W) w tylnej lampie i cięągle mam błąd żarówki na zegarach (świeci się kontrolka) . Czy może mi ktoś z Państwa napisać czy ta kontrolka kiedyś zgaśnie sama, czy może muszę zrobić coś jeszcze, czy też pozostanie mi podłączenie do kompa i reset błędu? Barzdo proszę o informacje
Wygraj albo zgiń próbując
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GregfightWitam, wydaje mi się że moje pytanie pozostaje w temacie dlatego piszę: wymieniłem żarówki (3 W i 21W) w tylnej lampie i cięągle mam błąd żarówki na zegarach (świeci się kontrolka) . Czy może mi ktoś z Państwa napisać czy ta kontrolka kiedyś zgaśnie sama, czy może muszę zrobić coś jeszcze, czy też pozostanie mi podłączenie do kompa i reset błędu? Barzdo proszę o informacje
teraz wszystko świeci?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GregfightWszystkie juz teraz świecą, a kontrolka nie gaśnie (wymiana wczoraj a dzisiaj przez cały dzień zapalona kontrolka) - Może przyczyną jest to że którąś żarówkę wyciągnąłem przy włączonym zapłonie i światłach?
są dziwne, nie 21/5 tylko 21/4 zdaję się, może to?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaWitam, wydaje mi się że moje pytanie pozostaje w temacie dlatego piszę: wymieniłem żarówki (3 W i 21W) w tylnej lampie i cięągle mam błąd żarówki na zegarach (świeci się kontrolka) . Czy może mi ktoś z Państwa napisać czy ta kontrolka kiedyś zgaśnie sama, czy może muszę zrobić coś jeszcze, czy też pozostanie mi podłączenie do kompa i reset błędu? Barzdo proszę o informacje
O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Cześć wszystkim - to moja pierwsza wizyta na tym forum.......
Od niedawna jestem posiadaczem Octavii 2 - dzisiaj zabrałem się za wymianę żarówek postojowych (jedna była przepalona) jednak postanowiłem założyć żarówki diodowe (bądź ledowe - dokładnie nie wiem).Same wyjęcie reflektora i żarówek przebiegła bezproblemowo - jednak po wymianie na nowe (diody/ledy) komputer sfiksował - żarówki nie święcą , kontrolka od żarówek nadal się świeci - dodatkowo (o zgrozo) zapaliła się kontrolka od poduszek powietrznych . Czy po zamontowaniu zwyklych żarowek postojowych obydwie kontrolki zgasną ??? Ta od żarówek pewnie tak ale co z kontrolką od poduszek ???
Czy konieczne będzie podpięcie kompa ??
Pozdrawiam
tadolboss
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tadolbossjednak po wymianie na nowe (diody/ledy) komputer sfiksował - żarówki nie święcą , kontrolka od żarówek nadal się świeci -
Zamieszczone przez tadolbossdodatkowo (o zgrozo) zapaliła się kontrolka od poduszek powietrznychO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tadolboss...- dodatkowo (o zgrozo) zapaliła się kontrolka od poduszek powietrznych . ...
tadolbossJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Cześć,
dzięki za zainteresowanie......
nie wiem czy fotel był ruszony (kuzyn siedział w aucie i bawił się radyjkiem a ja w tym momencie grzebałem przy żarówkach - przyznam się ze przy włączonej stacyjce) ale całkiem możliwe że ruszył fotelem.Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale czy po odłaczeniu akumulatora i ponownym podłaczeniu kontrolka sama zgaśnie ??? Czy konieczne będzie podpięcie kompa ???
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz