nic nie będzie obcierać
[O2] Nowe felgi dla szkodnika
Zwiń
X
-
Z przodu mogą troche wystawac, bądź na styk. Ja mam 7j et 37 i przód mam na styk z błotnikiem. U ciebie napewno nie będzie lepiej.Zamieszczone przez lukaszek022witam czy takie felgi będą pasować do octavi II przed fl i nić nie będzie wystawać ani obcierać
8Jx17H2 ET43
T27B
pozdrawiamByła O2 1.6 MPI
JEST: O2 FL 1.8 TSI : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...461736#1461736 :drive:
Komentarz
-
-
Witam
Czy felgi z linku poniżej będą pasowały do Octavi 2 FL Combi? Czy będą do niej potrzebne jakieś specjalne śruby, dystanse etc.? Czy będą przycierały lub wystawały?
OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl
Z góry dziękuję za pomoc/Thank you from the Mountian."I knew I was destined for great things. People will say that kind of thinking is totally immodest. I agree. Modesty is not a word that applies to me in any way – I hope it never will." Arnold Schwarzenegger
Komentarz
-
-
W jakich granicach szukać otworu centrującego i ET, żeby nie trzeba było niczego zakładać? Szerokość, żeby nie wystawała i nie przycierała 6,5 -7 ?
Czy te felgi by pasowały?
OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl"I knew I was destined for great things. People will say that kind of thinking is totally immodest. I agree. Modesty is not a word that applies to me in any way – I hope it never will." Arnold Schwarzenegger
Komentarz
-
-
Ja mam aktualnie 7x16 et48 5x112 i jest ladnie ,ale zapas jeszcze jest, szczegolnie jak masz zawias nie obnizany, wiec et40 bedzie ladnie poszerzac o 8mm na strone w stosunku do mojej felgi, lepiej szukaj 7x16 bo opona ladniej sie uklada (205na55)Zamieszczone przez lezak13jakich granicach szukać otworu centrującego i ET, żeby nie trzeba było niczego zakładać? Szerokość, żeby nie wystawała i nie przycierała 6,5 -7 ?
otwor fabryczny jest 57.1 .
Tu masz pierscienie centrujace , a nie siakies "adaptery" :P, to normalne, bo praktycznie tylko ori felgi obywaja sie bez pierscieni, ja osobiscie polecam marki tpi - wytrzymuja wiecej niz 1 seozn
Komentarz
-
-
6.5j et max 35?
7j et max (40-42) ?, chociaz ja mam 37 i nie narzekam jest wporządku wszystko.
7,5j et max chyba 42-44 żeby to jakos wyglądało.
Niższego et juz nie trzeba żeby to jakos wyglądało. Wyższe może byc, poprostu et jest podane w mm, jesli ja mam 7jx17 et 37 i ty wezmiesz np to samo o et 47 to poprostu każde koło u ciebie wejdzie 10mm do środka, a w drugą strone np et 27 wyjdzie 10mm na zewnątrz od mojego ustawienia.Była O2 1.6 MPI
JEST: O2 FL 1.8 TSI : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...461736#1461736 :drive:
Komentarz
-
-
Czyli do tych BBS wystarczy założyć te pierścienie i wszystko będzie pasować bo nie ukrywam, że te BBS najbardziej mi się podobają z tych co oglądałem do tej pory?
Jeszcze takie mi się podobają ale nie wiem czy nie będą wystawać?
OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl
Zawieszenie jest fabryczne nic nie było obniżane."I knew I was destined for great things. People will say that kind of thinking is totally immodest. I agree. Modesty is not a word that applies to me in any way – I hope it never will." Arnold Schwarzenegger
Komentarz
-
-
ja mam ET 35 jest ok, wygląda mega lepiej niż ory. 15x6,5 Et48, nic nie ociera nawet przy max załadunkuZamieszczone przez Britos7,5j et max chyba 42-44 żeby to jakos wyglądało.
Chyba Borbety ???Zamieszczone przez lezak13Czyli do tych BBS wystarczy założyć te pierścienie i wszystko będzie pasować bo nie ukrywam, że te BBS najbardziej mi się podobają z tych co oglądałem do tej pory?
a tak pozatym tym wystarczą te pierścienie

tak to wygłąda na zywo
tak jak pisze kolega, taki wymiar ma otwór fabryczny natomiast pierścieni centrujących jest ponad 140 wymiarów więc napewno coś dobierzesz, nie polecam metalowych bo bywają problemy z ich demontażem po sezonie nawet wysmarowanych pasta miedziana na gruboZamieszczone przez Tippootwor fabryczny jest 57.1
Komentarz
-
-
Dylemat 17" czy 17"
Witam,
Mam pytanie, mianowicie co wybrać pomiędzy tymi dwoma modelami felg do mojej O2FL
(beż cappucino). Felgi są w tej samej cenie. :
1. TERON 7Jx17 ET 49 (Octavia III)
2. TRIFID 7.5Jx17 ET 49 (Superb 2FL)
Może ktoś widział jak wyglądają na żywo w O2FL i mógłby się podzielić spostrzeżeniami?
Teron:
Trifid:

Dzięki za pomoc!
Komentarz
-
-
@eaglemirek, bohen dzięki za szybką odpowiedź
A powiedzcie mi jeszcze czy warto z jakimiś dystansami się bawić?? np 10mm na przód i 15mm na tył? bo z tego co przeglądałem ten wątek to wiele osób pisze że z mniejszym et lepiej to wizualnie wygląda.
Aha jeszcze jedno pytanie...mianowicie tryfid jest szerszą felgą bo ma 7,5" w porównaniu do 7" teron'a czyli przez to lepiej wypełni nadkole?
Komentarz
-
-
Najpierw załóz felgi które kupisz, oceń jak to wygląda, a dopiero pózniej pomyśl o dystansach.
Moim skromnym zdaniem Trifid bardziej pasuje wizualnie do O2, ale to kwestia gustu, kupisz co zechcesz
Była O2 1.6 MPI
Komentarz
-
-
Witam
Bardzo proszę o pomoc w doborze felg aluminiowych 15" (dobór właściwego rozmiaru) do O2 Combi Tour 2012 opony 195/65 r 15. Bardzo zależy mi właśnie na tym rozmiarze, nie większe i nie szersze gdyż z pewnych względów nie mogę jeździć na "naleśnikach". Jestem otwarty na konkretne propozycje modeli jak również sprzedaży jeśli ktoś z Was ma do odsprzedania nowe lub używane w stanie idealnym.
Z góry dziękuję i pozdrawiambastek1080
Komentarz
-
-
bastek1080, oem parametry piętnastu cali
15x6.5 ET50
tutaj masz w oryginale 15 PYXIS
generalnie typa polecam, kilka tematów z nim ogarnąłemkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
ale wg. mnie ta felga chowa się za głęboko i wygląda słabo.... mam takie na wersje zima, jak sie nie ma co sie lubi .... ale nie przepadam za nimi... są... bo lepsze jak stal, a kupiłem je z autem więc zostały...Zamieszczone przez LUKI15x6.5 ET50
z własnego wyboru bym nie kupił
na blogu znajdziecie jakie sa letnie a jakie zimowe ( ja sie w nazwach nie orientuje)
Komentarz
-
-
MaderFaker EKOlot -> http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...t-vrs-interior
KUPIĘ: tunel z podłokietnikiem-kpl, Zderzak vrs FL, Skladane lusterka-kpl, Maxi-dot
Komentarz
-
-
glizdeczek, żadnych problemów nie będzie...
przecież oem to 16x6.5 ET50 a tutaj będzie 16x7 ET45kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Panowie wiem że et trochę duże - bardzo będzie wystawać ? http://allegro.pl/nowe-felgi-r761-ru...214012980.html ewentualnie jaką oponę?MaderFaker EKOlot -> http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...t-vrs-interior
KUPIĘ: tunel z podłokietnikiem-kpl, Zderzak vrs FL, Skladane lusterka-kpl, Maxi-dot
Komentarz
-
:szeroki_usmiech :diabelski_usmiech

Komentarz