iFi, Cepeusa weź sobie!
[O2] Nowe felgi dla szkodnika
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Mr0cznyiFi, pegasusy ciężkie prawie 12 kg sztuka
Zamieszczone przez iFiZamieszczone przez Mr0cznyiFi, pegasusy ciężkie prawie 12 kg sztuka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mihauhttp://eshop.skoda-auto.c...j-x-17%E2%80%9C
Pytanie czy faktycznie do cywilnego użytku aż tak się do tego przykładać???
[ Dodano: Wto 30 Kwi, 13 22:52 ]
Jeszcze wpadła mi w oko felga z Superba:
Widziałem w necie na O2 Liftbacku te felgi i ładnie wyglądają:
Pytanie czy podejdą bez problemu do kombi? To jest 7.5" ET49...
Komentarz
-
-
Jeśli chodzi o wagę to Trifid'y wypadają najlepiej
Trifid 7.5J x 17“ - 10.50 kg
Pallas 7.0J x 17“ - 12.00 kg
Cepeus 7.0J x 17“ - 12.00 kg
Pegasus 7.0J x 17“ - 12.25 kg
Crateris 6.5J x 16“ - 9.73 kg
Draconis 6.5J x 16“ - 9.73 kg
Ciekaw na ile realne są dane podane na stronie.Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
Pomijając ich wagę, moim zdaniem wzór wygląda fajnie na O2...
Ciekawostką jest też jedna z felg 18"dla S2, która waży nieco ponad 10kg... Albo są tam błędy albo te felgi są tak dobre...
Pytanie tylko czy Trifid będzie bez problemu pasował. Teraz jest na niego promocja i kosztuje 546zł... Chyba wybiorę się na czasie do salonu. Może mają coś na miejscu i da się przymierzyć do samochodu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez iFiZamieszczone przez piotrek_gdyiFi, a dlaczego nie miałby pasować?superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Ostatni odcinek w moim wykonaniu odnośnie felg...
Byłem dzisiaj spytać o felgi i opony... Ofertę dostałem całkiem dobrą. Opony nieco droższe niż w necie ale wliczony montaż więc wychodzi na jedno.
Niestety tak jak myślałem... kręcą nosem w ASO co do felg z Superba... Stwierdzili, że nie mogą mi założyć kół, które Skoda nie przewidziała do Octavii...
:evil:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez iFiNiestety tak jak myślałem... kręcą nosem w ASO co do felg z Superba...
Mam obecnie 7,5x17 ET 36 i jest wszystko ok.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez iFiNiestety tak jak myślałem... kręcą nosem w ASO co do felg z Superba... Stwierdzili, że nie mogą mi założyć kół, które Skoda nie przewidziała do Octavii...
I przy okazji pokaż te zdjęcia i niech zrobią burzę mózgów jak to jest możliwe:
1) Themisto z Superba II na O2FL
2) Trifid z Superba II na O2FL
3) Luny z Superba II na O2
4) Neptuny z O2FL RS na Superbie II
Komentarz
-
-
Już rozmawiałem z jednym kolegą przez PRIV... rozmowa z ASO była lekko żenująca.
Pan stwierdził, że się nie da. Spytałem więc dlaczego, skoro inna szerokość felgi i ET sprawiają, że finalnie rozstaw kół zmienia się tylko o kilka mm jeśli się nie mylę. Pan na to, że inne ET i trzeba wtedy stosować PLASTIKOWE dystanse. Spytałem o jakie dystanse dokładnie chodzi i czy nie pomylił z pierścieniem centrującym... ale nie, chodzi o dystanse. Stwierdził, że nawet ma takie u siebie i że ET jest mniejsze bo tylko 49 a oryginalnie jest 54 i dla tego trzeb zastosować dystans aby "zwiększyć" ET... hmmm pomyślałem...
Tak czy inaczej dopiero w poniedziałek pojadę do innego ASO. Nie jestem bezpośrednio z samego Wrocławia i do ASO mam 40km a, że byłem z dwuletnim synem to czasu nie miałem za wiele na polemikę i udowadnianie swoich racji...
Komentarz
-
-
Jeszcze jako ciekawostka... popatrzyłem sobie na katalog akcesoriów oryginalnych do Golfa Variant (czyli jest to G6, czyli płyta z G5 czyli to samo co O2).
Tam także można znaleźć koła 7x17 ET54. Natomiast są także dostępne felgi 7.5x17 i te mają ET50 bądź ET51 także 1 albo 2 mm różnicy względem felg z S2...
To tylko dowodzi, że spokojnie bez obaw o prowadzenie i rozstaw kół można te felgi zastosować.
Jutro jadę zamówić graty. Jak już wszystko odbiorę pochwalę się jakąś fotką
Komentarz
-
Komentarz