Zamykając temat moich felg... finalnie po godzinach rozmyślań i zastanawiania się skończyłem z Pegasusami... Jednak pierwotne, dawne ukryte pragnienia wypłynęły ze mnie
Pomijając wzór felg jaki wybrałem chciałem tylko napisać: 17" to jest to :szeroki_usmiech Bałem się trochę przed ich odebraniem o komfort itd... Finalnie - uważam, że jest wygodniej niż na 15". Nie buja, samochód w końcu zachowuje się przewidywalnie. Nie wiem, być może to też kwestia samych opon ale jeśli ktoś się waha czy 16" czy 17" to mogę powiedzieć jedynie, że nie ma się czego bać i to rozmiar, z którym O2 radzi sobie rewelacyjnie
Zamykając temat moich felg... finalnie po godzinach rozmyślań i zastanawiania się skończyłem z Pegasusami... Jednak pierwotne, dawne ukryte pragnienia wypłynęły ze mnie
Pomijając wzór felg jaki wybrałem chciałem tylko napisać: 17" to jest to :szeroki_usmiech Bałem się trochę przed ich odebraniem o komfort itd... Finalnie - uważam, że jest wygodniej niż na 15". Nie buja, samochód w końcu zachowuje się przewidywalnie. Nie wiem, być może to też kwestia samych opon ale jeśli ktoś się waha czy 16" czy 17" to mogę powiedzieć jedynie, że nie ma się czego bać i to rozmiar, z którym O2 radzi sobie rewelacyjnie
iFi podpisuję się pod tym co napisałeś. Przez rok rozmyślałem o przesiadce z 16 na 17tki.
Skończyło sie, że na ostatnią zimę przeszedłem na 15" ;-), ale od kilku dni testuje 17" z Superba http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...2308&start=425 (człowiek, który je sprzedaje zgodził sie na tygodniowe testowanie). I muszę przyznać, że jest super. Minusem jest wzrost spalania. Zamulenia auta nie zauważyłem. Bardzo się bałem spadku komfortu, jastem na tym punkcie bardzo wyczulony, ale nic takiego nie ma miejsca.
Zaczynam już szukać nowych opon 225/45r17 i 205/55r16 na zimę, a stalówki 15" z Semperitami 195/65r15 (praktycznie nówki, kupione pod koniec 2012 r.) pójda do żyda.
Wyglądają rewelacyjnie. Wrzuć jeszcze jak możesz zdjęcia pod kątem.
Zamieszczone przez gieu
Minusem jest wzrost spalania.
Tego jak na razie nie zauważyłem, ale jeżdżę mniej po mieście, więcej na podmiejskich trasach... Być może pali więcej ale mam sporo zakrętów i mniej hamuję
Zamieszczone przez gieu
Zamulenia auta nie zauważyłem
Delikatne jest ale mam wrażenie, że bardziej samochód obciąża klimatyzacja niż te felgi...
Zamieszczone przez gieu
Zaczynam już szukać nowych opon 225/45r17
Ja wybrałem Goodyear F1 Eagle Asymmetric 2 91Y. Moim zdaniem wyglądają rewelacyjnie. Rant ochronny i nacięcia bieżnika sprawiają, że opona wygląda jakby profil był o wiele niższy niż jest faktycznie. Na prawdę rasowo
koledzy pomóżcie mi w wyborze felg bo chce sobie kupić felgi 16 ale nie jestem pewny do producenta felg które są na aukcjach poniżej. Czy ktoś może mi powiedzieć czy to są oryginalne felgi?
Lilo a powiedz mi po czym dokładnie poznajesz że to są ori? Długo czekałem na zakup felg i jednak zdecydowałem się na 16 ale tylko wzory oryginalne i do tego opony barum 205/55/r16.
Jest dużo ładniejszych niż oryginalne felgi wzorów w rozsądnych cenach. nawet lepszych bo z innym niż fabryczne ET które jest bardzo kijowe i psuje wygląd auta.
jestem tu nowy...jeszcze może nie do końca wiem jak poruszać się na forum (:P) ale powoli, powoli będę nadrabiał zaległości.
Chciałbym kupić teraz felgi do mojej Octavii Annapurna (srebrno_czarna)" 7Jx17 H2, ET45, 5x112
Tu pojawia się moje pytanie, a nawet dwa:
1) czy te felgi (ze względu na swoje wymiary) będą pasowały do mojego autka:
2) jakie opony załozyć na takie felgi? 205/50/17, 225/45/17?
Nie chciałbym aby felga wystawała poza obszar opony, bo wtedy łatwo ją porysować o krawężnik...z drugiej jednak strony czy nie wzrośnie mi jakoś bardzo spalanie itp jeżeli będą szersze opony?
Proszę o wskazówki w temacie...
Pozdrawiam
Było 113,9/265
JEST 144,1/303 powered by GCS Tuning
Chciałbym kupić teraz felgi do mojej Octavii Annapurna (srebrno_czarna)" 7Jx17 H2, ET45, 5x112
Tu pojawia się moje pytanie, a nawet dwa:
1) czy te felgi (ze względu na swoje wymiary) będą pasowały do mojego autka:
2) jakie opony załozyć na takie felgi? 205/50/17, 225/45/17?
Fabryczna 17ka do octy ma 7x17 et54, przy et 45 (to chyba fela z yeti) bedzie 9mm na strone szerzej, wiec powinno byc ladnie i nie trzec.
2. Opony homologowane na 17 w octavii to 225/45 R17
Spalanie wzrosnie nieznacznie, jak i nieznacznie moze spasc dynamika auta.
Komentarz