[O2] Nowe felgi dla szkodnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

było...

kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• slawciol
      Rider
      • 2014
      • 263

Ktoś zakładał opony 215/50 r17 na felgi Dezent TD 17 7j ET 45 w O2 FL?
      czarna perła

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

slawciol, szerokość felgi jak i et bedzie ok
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Britos
          Ambiente
          • 2014
          • 185
          • Octavia II (1Z3)
          • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Panowie a może mi ktos odpowedziec, byc moze z własnego doświadczenia, jak się ma przyspieszenie i spalanie auta na oponach 225/45/17 i 205/50/17. Dodam że felga to 7j 17". Gdzies w internecie sprawdzilem że koło na 205 będzie miało większa srednice o 3mm w stosunku do 225. Czy to się jakos przełoży na osiągi czy nic? I czy po zmianie na 205/50 koło bardziej schowa się do nadkola w stosunku do 225/45 czy to nic nie zmieni?
          Była O2 1.6 MPI
          JEST: O2 FL 1.8 TSI : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...461736#1461736 :drive:

Komentarz

• gusiak11
            L&K
            • 2013
            • 1362
            • Ford

Britos,

Wg mnie różnica jak piszesz 3mm jest nie zauważalna, to nawet nie jest 0,5%

Co do chowania sie w nadkole o tym decyduje ET felgi a nie opona, węższa opona na tej samej feldze będzie miała bardziej pionową ściankę, ale to też zależy dużo od budowy opony, od tego czy ma rant ochronny więc ciężko powiedzieć
            http://carsdetailing.blogspot.com/

Komentarz

• slawciol
              Rider
              • 2014
              • 263

Właśnie chce kupić ale opony 215/50 r17 ze względu na więcej gumy. Zależy mi też na ciszy więc wybór padł na dunlopy. 205/50r17 też były by ok ale komfort już mniejszy :wink:
              czarna perła

Komentarz

• Britos
                Ambiente
                • 2014
                • 185
                • Octavia II (1Z3)
                • CDAA 1.8 TSI 160 KM

ET felg wynosi 37 i z przodu koła są na równo z błotnikiem albo i nawet troszke wystają, dodam że z przodu mam opony z rantem ochronnym, więc może gdyby go nie było to odrobinkę by te koło wzlazło wewnątrz nadkola :P, ale taka opona to skarb przy krawężnikach . A jak wyglądało by spalanie na tych 205, zmniejszyło by się w stosunku do 225? Moim zdaniem powinno, bo obecnie na 225 nie dam rady zejsc ponizej 10 litrów nawet, co wczesniej na stalówkach było łatwoscią. Wiedziałem ze spalanie skoczy, rzeczywistosci nie oszukasz, ale aż ponad litr to sie nie spodziewałem
                Była O2 1.6 MPI
                JEST: O2 FL 1.8 TSI : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...461736#1461736 :drive:

Komentarz

• gusiak11
                  L&K
                  • 2013
                  • 1362
                  • Ford

Britos,

mam jak juz pisałem ET 35 opona 205 bez rantu... i nic mi nie wystaje poza obrys nadwozia.... co do spalania wydaje mi się że to jest wypadkowa tylu zdarzeń i czynników zewnętrznych że... ciężko powiedzieć

Może ja na to inaczej patrze bo diesel+wirus dużo lepiej radzi sobie z takimi zmianami ale zmiana z 195 na 205 nie wpływa na spalanie a możę mi sie wydaje... pod dystrybutorem kalkulator pokazuje podobnie
                  http://carsdetailing.blogspot.com/

Komentarz

• LUKI
                    RS
                    • 2005
                    • 5776

gusiak11, z ET też trzeba uważać - taka anegdotka -

jakiś czas temu mój kolega miał trzy komplety felg, wszystkie takie same parametry, ale dwa komplety były OEM AUDI, a trzeci jakiś shit

i właśnie ten shit nie trzymał podanego ET

generalnie można 'wyczytać w internetach' o podobnych akcjach

Britos, moim zdaniem bez sensu ruszałeś/zmieniałeś felgi

moja rada

wróć do kartofli w piętnastu calach, albo wrzuć max szesnaście cali z oponą 205/55/16
                    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

Komentarz

• Britos
                      Ambiente
                      • 2014
                      • 185
                      • Octavia II (1Z3)
                      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

ee tam, kupiłem te koła po dosyc okazyjnej cenie razem z oponami, więc mocno po portfelu nie poszło, a auto ładnie wygląda. Zmienie oponki na 205/50 i będe smigał Jesli miałbym do czegos wrócic to bym nie wrócił a conajwyzej szukał innych 17"
                      Była O2 1.6 MPI

Komentarz

• Edisone89
                        Ambiente
                        • 2013
                        • 147

Witam. mam problem. jakie 17 czy 18 ? guma pójdzie 225/45/....
                        1.http://olx.pl/oferta/felgi-audi-vw-m...tml#108606b516 17 czy 18
                        2.http://olx.pl/oferta/sprzedam-zamien...tml#108606b516 17 czy 18
                        Ja bym był za opcja numer 1. 8)

Ewentualnie poroszę jakies propozycje. A dalby ktos rade zrobi mi virtual tuning opcji 1 octavia II kombi czarna ? bede bardzo wdzieczny

Komentarz

• LUKI
                          RS
                          • 2005
                          • 5776

Zamieszczone przez Edisone89
                          guma pójdzie 225/45/....
                          no to 17

Komentarz

• omega2010
                            Drive
                            • 2014
                            • 73

Zakupiłem dzisiaj okazyjnie felgi od octavi 2 rs 18" w związku z tym mam parę pytań .
                            1. Czy jest sens zakładania takich felg w octavi combi 1.6 TDI 105 km ? .
                            2. Jeśli jest sens to jakie opony założyć 205x40x18 czy 215x40x18 lub 225x40x18?
                            3. Jak bardzo dostaje zawieszenie na naszych drogach od użytkowania takich felg ?
                            4. Czy z takimi felgami rusze z miejsca ? Mocno spadają osiągi ?

Komentarz

• LUKI
                              RS
                              • 2005
                              • 5776

omega2010, a przeczytałeś chociaż kilka stron tego tematu...

Zamieszczone przez omega2010
                              1. Czy jest sens zakładania takich felg w octavi combi 1.6 TDI 105 km ?
                              jest sens

2. Jeśli jest sens to jakie opony założyć 205x40x18 czy 215x40x18 lub 225x40x18?
                              oem 225/40/18

3. Jak bardzo dostaje zawieszenie na naszych drogach od użytkowania takich felg ?
                              nie dostaje (wiem z doświadczenia a nie z forum.pierdolenie.onet.pl)

4. Czy z takimi felgami rusze z miejsca ? Mocno spadają osiągi ?
                              oczywiście, że ruszysz

osiągi delikatnie spadną, ale tym bym się nie przejmował

Komentarz

• Biszczu
                                RS
                                • 2011
                                • 5567

do felg Crateris jakie nowe kapsle wchodzą ? Wiem, że wchodzą 5JA601151 tylko jakie FOD czy ULM, bo są dwa rodzaje?
                                "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• omega2010
                                  Drive
                                  • 2014
                                  • 73

A ktoś może z użytkowników ma felgi 18" w 1.6 TDI i by się mógł podzielić wrażeniami z jazdy ???

Komentarz

• Britos
                                    Ambiente
                                    • 2014
                                    • 185
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

A ktoś może z użytkowników ma felgi 18" w 1.6 TDI i by się mógł podzielić wrażeniami z jazdy ???
                                    Bedzie zapewne twardo smigac po naszych drogach. Jak wybierzesz jakies w miare lekkie felgi to mysle ze spadek w osiągach będzie delikatny, bo tutaj bardziej chodzi o wage koła niz o jego wielkosc. Co innego rozkręcic koło które waży 16kg a co innego takie co waży np 25...
                                    Na 17" octavka bardzo ładnie wygląda, ale 18" to już czad
                                    Była O2 1.6 MPI

Komentarz

• skipper.u
                                      Rider
                                      • 2011
                                      • 480
                                      • Superb III (3V3)
                                      • CGGA 1.4 MPI 80 KM

Panowie, jakie to felgi na Tourze i czy są dostępne? Podobają mi się chyba najbardziej i chciałbym do swojego na wiosnę takie kupić...

Komentarz

• DJ MŁODY
                                        RS
                                        • 2007
                                        • 5908
                                        • Octavia II (1Z3)

================================================== ========

skipper.u,

wszystkie felgi dedykowane do naszego modelu

felga aluminiowa 15 " DEIMOS 6Jx15 ET47 do opon 195/65 R15 nr kat 1Z0071492

a jeżeli chodzi Ci o te :

to felga aluminiowa 15 " ORION 6Jx15 ET47 do opon 195/65 R15 nr kat CCA600003

PS ja kupiłem na zimę i obecnie śmigam na tych , mi się najbardziej podobają

felga aluminiowa 15 " PYXIS 6,5 Jx15 ET50 do opon 205/60 R15 nr kat 1Z0071492A

================================================== ========
                                        pozdrawiam Adam
                                        Octavia 2 - Tour II - Kosiarka

Spontany Katowickie

Komentarz

• skipper.u
                                          Rider
                                          • 2011
                                          • 480
                                          • Superb III (3V3)
                                          • CGGA 1.4 MPI 80 KM

a są 16 z tych felg Orion?
                                          mi się najbardziej podobają 6-ramienne, mało ich jest

Komentarz

• DJ MŁODY
                                            RS
                                            • 2007
                                            • 5908
                                            • Octavia II (1Z3)

do naszych autek są tylko te 3 modele - jedyne 16" do naszych to Crateris ma je na lato i w awarcie

ma katalogi skody z felgami do wszystkich modeli

16" są do FL z mocniejszymi silnikami ,

6 ramienne tylko 15" te pierwsze co pisałem powyżej
                                            pozdrawiam Adam

Spontany Katowickie

Komentarz

• skipper.u
                                              Rider
                                              • 2011
                                              • 480
                                              • Superb III (3V3)
                                              • CGGA 1.4 MPI 80 KM

to co? do Toura nie można 16 założyć?
                                              myślałem o jakichś 16" do opon 205/55/16

Komentarz

• DJ MŁODY
                                                RS
                                                • 2007
                                                • 5908
                                                • Octavia II (1Z3)

możesz , ja śmiga w lato na 16 ( zmieniłem posta powyżej czytaj )

ja myślę na lato nawet 18 - 19 wrzucić ale ja nie jezdze ja się lansuje autkiem , do jeżdżenia mam służbowe
                                                pozdrawiam Adam

Spontany Katowickie

Komentarz

• skipper.u
                                                  Rider
                                                  • 2011
                                                  • 480
                                                  • Superb III (3V3)
                                                  • CGGA 1.4 MPI 80 KM

a ten Borbet to dobra firma?

Sklep z felgami aluminiowymi. Zobacz nowości i promocje. Skorzystaj z porad naszych ekspertów. Przymierz felgi na swoim pojeździe. Dostawa zawsze Gratis.

Komentarz

• DJ MŁODY
                                                    RS
                                                    • 2007
                                                    • 5908
                                                    • Octavia II (1Z3)

tylko się nie obraź napisze ci po mojemu

synek niemieckie wszystko jest dobre , a tak poważnie bardzo dobre , ja chcesz na lato

polecam Crateris 16" fajnie się prezentują do naszego kolorku - autka
                                                    pozdrawiam Adam

Spontany Katowickie

Komentarz

Pracuję...