Zamieszczone przez Andrev3
[O2] Lampa Soczewka Octavia 0II
Zwiń
X
-
- chodzi mi o wyciągniecie wtyczki, bo wyjecie lampy i zmiana żarówki to pikus....
-
-
co do tych soczewek to ja właśnie mam coś takiego zamontowane i tak jakMaicroft, pisał że będzie kusić aby hidy zamontować no i też tak zrobiłem lampa pasuje bez przeróbek no i świeci dużo lepiej .
Oczywiście na zwykłej żarówce nie ma problemów ale na hidach mały powstał , chodzi o ogniskową jest troszkę niewyraźna z uwagi na to że palnik xenonowy jest dłuszy od zwykłej żarówki . Ale jeżeli chodzi o oślepianie to jest ok sprawdzałem z kumplem na drodze i nic nie oślepia wygląda jak orginał.
A co do ogniskowej będę dzisiaj kombinował jak się nie uda to pomyslę nad zmianą na ori .Daniel
Komentarz
-
lilo, byłeś z tym na stacji diagnostycznej do ustawienia? masz jakieś foto?
Komentarz
-
jeszcze nie ale pojadę rozmawiałem juz z diagnostą i mówił że jak mam spryski i soczewke oraz regulacje do wysokości lamp to nie ma żadnego problemuDaniel
Komentarz
-
spryski widzę masz regulacja tylko manualna...
Komentarz
-
lilo, ale lepiej już było po wymienia na soczewki, czy dopiero po wrzuceniu HIDów do nich?
Komentarz
-
ja jednak zamówiłem ori ksenon, już nie mogę się doczekać :szeroki_usmiech
Komentarz
-
Komentarz
-
-
a może któryś z kolegów orientuje się ile kosztują reflektory soczewkowe oczywiście nówki :?:"Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"
Komentarz
-
Komentarz
-
-
no to jest nas dwóchZamieszczone przez Andrev3ja jednak zamówiłem ori ksenon, już nie mogę się doczekać :szeroki_usmiech
Komentarz
-
Gwarancje ma do czerwca ale mnie ksenony kusza......., bo te ori swiatla sa do du......
Komentarz
-
Po zmianie na soczewki było już lepiej ale z hidami jest super .Zamieszczone przez shadolilo, ale lepiej już było po wymienia na soczewki, czy dopiero po wrzuceniu HIDów do nich?
Ogniskowa juz też ustawiona teraz świecą jak ori .Daniel
Komentarz
-
lilo, jak możesz to wrzuć jakieś foto... czyżby to miały być pierwsze Hidy które nie wywołają znów burzy na forum? :roll:
Komentarz
-
NOOOOOPo zmianie na soczewki było już lepiej ale z hidami jest super .
Ogniskowa juz też ustawiona teraz świecą jak ori .
to była by rewelacja
jak to było w reklamie? : bo po co przepłacać? :szeroki_usmiech nie uwierzę jak nie zobaczę
Komentarz
-
lilo, czy po włożeniu HID'a nie wyświetliła Ci się kontrolka przepalonej żarówki na zegarach?Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
Spoko jeszcze się znajdzie ktoś na forum kto mnie zmiesza z błotem :P
A więc tak , komputer wyczaił że pozbawiłem go zwykłych żarówek ale to nie był problem, gość który zajmuje się elektroniką podłączył kompa i teraz skodzina widzi że ma xseny , zabieg wycenił na 50zł .
Lampy kupiłem z allego i do tego od anglika mimo że dzwoniłem i rozmawiałem z gościem żeby mi takowych czasem nie wysyłał :x
Ale i z tym sobie poradziłem było trzeba wymontować z soczewek przesłony i przerobić je do naszych warunków .
Jak będę miał dzisiaj czas to postaram się wstawić fotkiDaniel
Komentarz
-
Soczewki Ori w salonie 900PLN/szt
Komentarz
-
nie opłaca się tu masz za 1700zł koplet nowych xenonów nówki i nie drogoZamieszczone przez shadoSoczewki Ori w salonie 900PLN/sztDaniel
Komentarz
-
Grzesio, przecież już dawno mi mówiłeś, że znajomy załatwił Ci ksenony super tanio - czyżby coś się zmieniło?? (a może to były/są HID-y... :P )Zamieszczone przez g_rego_rno to jest nas dwóch
Komentarz
-
lilo, ale na Allegro takie soczewki już tylko 250pln/szt
2. Nie muszę nic grzebać ani kombinować, a auto mam jeszcze na gwarancji
3. Nie musze robić samopoziomowania.
Komentarz
-
Nic z kablami nie robiłem wszystko pasowałoZamieszczone przez shadolilo, ale na Allegro takie soczewki już tylko 250pln/szt
2. Nie muszę nic grzebać ani kombinować, a auto mam jeszcze na gwarancji
3. Nie musze robić samopoziomowania.
[ Dodano: Czw 19 Lut, 09 19:50 ]
soczewki kupiłem po 170złDaniel
Komentarz
Komentarz