Pytanie do kolegów kombinujących. Czym się różni soczewka z HID-ami od ksenonów?
[O2] Lampa Soczewka Octavia 0II
Zwiń
X
-
Koledzy montujący HID-y w soczewkach, czy soczewki są takie same w ksenonach? A druga rzecz po co są montowane obowiązkowo spryskiwacze z ksenonami (pomijam auto poziomowanie).
[ Dodano: Pią 20 Lut, 09 07:46 ]
lilo, rozumiem że montujesz taką kombinację ze względu na koszty i łatwość podłączenia.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Jeśli Ci się spieszy to niestety zostaje ASO albo jakieś sklepy z zamiennikami, jeśli nie to pozostaje Alledrogo, ale skompletowanie wszystkiego trochę potrwa. Podpytaj w giełdzie na forum może ktoś coś ma...
Co do cen i źródła pochodzenia to:
- większy ( 5,5 l ) zbiornik na płyn
- wysokociśnieniowa pompka do spryskiwaczy reflektorów wraz z uszczelką
- uszczelka i zaślepka do otworu czujnika poziomu płynu spryskiwacza.
- blaszki i wkręty ( po 4 szt. ) do zamocowania spryskiwaczy w zderzaku.
Powyższe kupiłem w ASO całość ok. 280 PLN ( pompka ok. 150, zbiornik chyba 115 i resztę za pozostałe pierdułki )
- trójnik, kolanka, uchwyty oraz plastikowy wężyk ciśnieniowy do połączenia sprysków z pompką;
w Aso chcieli coś pod 200 pln - ja dobrałem wszystko w Castoramie za ok. 50 pln
- spryskiwacze reflektorów wraz z zaślepkami ( najlepiej kupić już polakierowane w kolorze nadwozia )
kupiłem na allegro; 80 pln za cały komplet ( 2 spryski i dwie polakierowane zaślepki - wszystko nowe )
Pozostałe rzeczy - przewody elektryczne i wtyczka hermetyczna ( ostatecznie mogą być dwie oddzielne wsuwki elektryczne ) do podłączenia zasilania do pompki. wygrzebałem w swoich gratach w garażu ( czyli za friko ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
piotrek_os, wg mnie tez sa dla ozdoby. Moj kumpel ma A6 i twierdzi, ze bardzo duzo daja. Napewno maja racje bytu jezeli reflektory maja wycieraczki jak jeszcze do niedawna w Volvo. Jednak nawet Volvo od 2005 roku w zadnym chyba modelu nie stosuje wycieraczek. Nie wiem czy dlatego, ze sa zbedne, czy z oszczednosci, czy dlatego, ze silniczki w nich padaly bo czasem zima przymarzaly.
Na mokre napewno cos da.
Uwazam, ze ten przepis jest troche bezsensowny. Wymog spryskow powinien tez obejmowac zwykle lampy bo przeciez wszystki lampy brudza sie tak samo :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekoctaviaWymog spryskow powinien tez obejmowac zwykle lampy bo przeciez wszystki lampy brudza sie tak samo :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osSpytam z innej beczki...jak juz pytał AdamB - czy te spryskiwacze cos daja? Czy tylko jakis tam przepis.....i do ozdoby - bo ja jestem zdania, ze do ozdoby. Chyba najlepszy sposób na wyczyszczenie kloszy to plyn + szmatka.....Daniel
Komentarz
-
Komentarz