1) Jesli lampa posiada silniczek to wymiana jest za zasadzie peer-to-peer?
2) Jesli lampa nie posiada silniczka, to ponawiam swoje pytanie: jak przelozyc ten silniczek?
Po rozmowie telefonicznej powiedziano mi tylko ze lampy nie posiadaja silniczkow i trzeba je wymontowac ze swoich starych. Czy ktos moze dokladnie napisac jak duzo roboty jest z tymi silniczkami? Zdjecia pogladowe rowniez mile widziane
hmmmmm widać coś nowego na rynku. W wiosną szukałem soczewek ale były w cenie ksenonów i dobrze, ze nie znalazłem bo od czerwca ma ksenony. Jezeli chodzi o w/w aukcje to na fotce widac silniczek w opise tez wystepuje. Musi te lampy ktos "pomacac" bo moze to byc alternatywa dla tych co nie chca ksenonów wkladac (zakładac sprysków, robic reczna regulacje itd.)
piotrek_os, wlasnie ja nie chce tych wszystkich przerobek robic, czyli spryskiwacze+samopoziomowanie. Jutro sprobuje sie dowiedziec skad jest ten allegrowicz i moze ktos z forumowiczow bedzie z tej samej miejscowosci, aby na zywo zobaczyc te lampy.
Zastanawiam sie jeszcze co to jest ta firma TYC (siedziba w Holandii). Oryginalne lampy sa chyba produkowane przez hella.
Firma TYC jednym słowem to chińczyzna, wiem cos o tym bo pracuje w branży motoryzacyjnej( parowanie lamp , kiepskie świecenie, itp) Takei lampy można założyc ale do favoryty. Oryginalne lampy produkował m in. Visteon ew Hella. W reflektorach soczewkowych H7 H1 SA TAKIE SAME SILNICZKI JAK W LAMPACH REFLEKSYJNYCH ( BEZ SOCZEWEK), xenon ma inne silniczki( 1 kabel wiecej od samopoziomowania)
bl, mam wrażenie, że to nie są oryginalne lampy tylko jakieś zamienniki. Jeśli patrzeć w/g zdjęcia to np. naklejka homologacyjna wygląda zupełnie inaczej niż oryginał. Dodatkowo w opisie wzmianka o tym że mają homologację, co dla ori lampy jest oczywiste i nie spotkałem się, żeby ktoś w aukcji o tym wspominał...
Wszystkie modele Scouta maja samopoziomowanie czyli i w soczewkach oraz ksenonkach sa silniczki krokowe!Ale bez problemu mozna załozyc silniczek z normalnej lampy,dużo chłopaków tak ma u nas przerobione ksenony!Maja regulacje reflektorów sterowana z kabiny!A szczerze powiedziawszy nie spotkałem sie z soczewkami w innym modelu Octavii gdzie byly by montowane soczewki z normalnymi silniczkami?
Chyba że na inne rynki szły w takich wersjach wyposażeniowych!
Tomaszek, są dwa typy soczewek do scouta. jedene z samopoziomowaniem, a drugie ze zwykłymi silniczkami. Moze sie odezwie jeden kolega co przypadkowo kupił ze zwykłymi silniczkami.....a w aucie miał samopoziomowanie. Był ten temat poruszany ale niestety przez Helmutów przepadł......
Taka bordowa 0II chyba z Gdańska tez ma soczewki ze zwykłymi silniczkami w ori
[ Dodano: Sro 23 Wrz, 09 07:58 ]
czyzyk64 - przypomniało mi sie. Pewnie sie zaraz wypowie
[ Dodano: Sro 23 Wrz, 09 08:14 ]
Zamieszczone przez keraj998
dziś zamontowałem lampy soczewkowe do mojej octy. Lampy nowe VISTOEN zakładane na pierwszy montaż w fabryce. Czekam aż się ściemni żeby je przetestować. Na pierwszy rzut oka swiecą zdecydowanie lepiej od lamp refleksyjnych.
The premium domain octavia-vrs.com is for sale on fruits.co. Secure the domain now and start your online success story. Safe payment and quick transfer are guaranteed.
Czy dobrze zrozumialem, ze w ten sposob mozna by przerobic lampy z anglika soczewkowe na europejskie i w druga strone tak samo.
Maicroft, to co jest tam pokazane to zwykłe "tymczasowe" przełączenie np. gdy wyjeżdżasz do GB. Ta przesłona o której piszą po prostu zasłania całą część wiązki, która normalnie w EU oświetla pobocze i znaki. Jak widać ze zdjęć dostajesz praktycznie płaską wiązkę świecącą na wysokość max 50-60 cm, czyli zwykła "kicha", bo w czasie jazdy szczególnie poza terenem zabudowanym naprawdę nie wiele widać po prawej stronie. Żeby przerobić takie soczewki trzeba wyjąć tą przesłonę i zamontować ja odwrotnie; wtedy otrzymujesz prawdziwą wersję EU.
Żeby przerobić takie soczewki trzeba wyjąć tą przesłonę i zamontować ja odwrotnie; wtedy otrzymujesz prawdziwą wersję EU.
Niestety mylisz się tak się nie da . Trzeba przesłonę przerobić już ten temat przerabiałem .
[ Dodano: Nie 27 Wrz, 09 16:03 ]
tak wygląda już przerobiona przesłona .
[ Dodano: Nie 27 Wrz, 09 16:11 ]
Ale na tym zdięciu mam blaszkę wlutowane z nieodpowiedniej strony i światło się troszkę rozpraszało , więc to poprawiłem i teraz jest super .
Jak ktoś chce to mogę zrobić fotki jak prawidłowo to powinno wyglądać bo obecnie niedysponuje żadnymi fotami
Cała operacja wymontowania przesłony wymaga nie lada cierpliwości i gimnastyki :P
ponieważ przesłonę trzeba wyjąć nie wymontowując soczewki z lampy :evil:
Niestety nie robiłem dokładnych fotografii ale znalazłem starą soczewkę wyciętą z testowego reflektora :szeroki_usmiech więc postaram się opisać co i jak.
[ Dodano: Sro 22 Wrz, 10 18:00 ]
A zapominałem dodać że trzeba wyciąć ten spad na przesłonie w drugą stronę. I najlepiej zrobić to przed lutowaniem blaszki .
lilo, a nie miałeś s soczewce takiej wąskiej blaszki przesuwnej do przesłaniania anglika na europę? ja własnie nabyłem soczewki angielskie i za pomocą śrubokręta przesunąłem ją do góry powyżej tej osłony stałej i zrobiłem linię odcięcia na prawostronny ruch. Właśnie wróciłem ze stacji kontroli i światła są ustawione elegancko i linia odcięcia jest idealna na prawą stronę
Ambiente + pakiet na bezdroża
było 153,4KM / 349,4Nm jest 176,1KM / 386,7Nm
bo tą blaszkę nie robisz na prosto tylko dajesz ją wyżej, po ciemku dopiero zobaczę ale na ekranie tego pudełka do ustawiania świateł na stacji linia była w porządku od lewej prosty odcinek i wzrasta w prawo.
Ambiente + pakiet na bezdroża
było 153,4KM / 349,4Nm jest 176,1KM / 386,7Nm
Kombinowałem z tą blaszką i też ustawiałem ją na różne sposoby i lipa :P
Jak się ją podniesie do góry to wtedy robi się szczelina i dalej jest lipa :P
Przynajmniej mi się nie udało ustawić strumienia światła tak żebym był zadowolony więc przerobiłem przesłonę i teraz jest git 8)
Komentarz