Czy ktos z was kombinował z wymianą montażem loga /nakleji na kierownicy.
Są jeszcze dwie opcje - wymiana całej kiery na nową, np od superbmana, i wtedy jest nowe logo >>> KLIK <<<. Tak jak napisal - kierownica możliwa do zamontowania ze zmianą poduszki powietrznej również do:
Skody Octavii 2 FL
Skody Superb 2 do 2013
Fabii 2 FL do 2013
oraz Octavii 2 TOUR
Lub wymiana samego logo z poduszki z nowej kiery (tyle ze nie wiem czy mozna to dostac osobno bez poduszki i nie mierzylem srednicy)
Panowie kupiłem nowe logo do tyłu i przodu...próbowałem odkleić stare przy pomocy nitki(plecionki wędkarskiej), podważałem nożykiem, cienkim śrubokrętem. Nic nie pomaga, trzymają się dosłownie jak przyspawane
przednie jak dobrze żyłką przetniesz to samo odpadnie, przy tylnym trzeba się chwilkę pomęczyć, najlepiej naciąć w koło żyłką a następnie płaskim śrubokrętem podważyć nie uszkadzając oczywiście lakieru. Ja pod tylni delikatnie wsunąłem plastikową szpatułke do szpachli i potem śrubokrętem podważałem ( of cors między szpatułką a znaczkiem )
Panowie kupiłem nowe logo do tyłu i przodu...próbowałem odkleić stare przy pomocy nitki(plecionki wędkarskiej), podważałem nożykiem, cienkim śrubokrętem. Nic nie pomaga, trzymają się dosłownie jak przyspawane
Maci pomysł jak to odkleić?
wyłącz serce :wink: i siłowe rozwiązanie - tylko nie wyłączaj głowy aby lakieru nie uszkodzić :lol:
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Z przodu masz wtopiony plastik, trzeba podłubac troche nożykiem tyl powinien elegancko odejśc tylko masz 2 bolce centrujące wiec do okoła tego musisz. Wystaw samochód na słońce albo odgrzej suszarka/opalarka - musi zejsć.
https://www.dropbox.com/s/xyfnimc7v8...330_124802.jpg - tak wyglada przód po zdjęciu i wyczyszczeniu. ja użyłem linki metalowej cieniutkiej z powłoka plastikowa (żona miała na zbyciu 1m) i to sie nieźle sprawdziło.
Z tego co widzę, to macie młode auta. U mnie gdzie auto z 2007 roku przedni znaczek tak mocno się przywulkanizował, że odszedł razem z warstwą chromu która jest pod nim. Zniszczeń prawie żadnych nie ma, ale łatwo nie było!
ja to robię plastikowym narzędziem do podważania tapicerki - 3 sekundy i logo nie ma - trzeba tylko uważać z przodu, bo ten chromik to jest ... żenująco słaby. Inna wada tego rozwiązania to, to że stare logo nadaje się na śmietnik bo jest zgięte z jednej strony. Nie mniej jednak sposób skuteczny i bezstresowy.
ja to robię plastikowym narzędziem do podważania tapicerki - 3 sekundy i logo nie ma - trzeba tylko uważać z przodu, bo ten chromik to jest ... żenująco słaby. Inna wada tego rozwiązania to, to że stare logo nadaje się na śmietnik bo jest zgięte z jednej strony. Nie mniej jednak sposób skuteczny i bezstresowy.
Możesz zdradzić gdzie kupiłeś takie narzędzie? W moim tylnym znaczku pod tą zewnętrzną warstwę podeszła woda więc i tak nadaje się do wyrzucenia. Przedniego też raczej nie planuję już nigdzie wykorzystywać.
Jednak dopiero późnym popołudniem zabiorę się za wymianę...
[ Dodano: Pią 18 Kwi, 14 18:10 ]
Nowe emblematy zamontowane . Auto postało trochę na.słońcu, zastosowałem metodę siłową i poszło.
Panowie może ktoś zmierzyć suwmiarką emblemat pasujący do Octavii 2 na przód ?
Z tego co widzę tu w postach cześć ta ma numer katalogowy -
Nr:
5J0853621AUL
5JA853621AUL
a ja z uwagi na chwilowe podniecenie zakupiłem nr. 1ST853630A (wymiar +/- 89,6mm)
Przykładając "na oko" niby powinno pasować ale jeśli ma być jakaś wiocha to wolę to sprzedać póki nie używane i kupić kolejne.
Czy oprócz tych bolców z tyłu(które i tak należy wyłamać) coś jeszcze poza wielkością jest ważne przy prawidłowym dobraniu logo ???
ale tyle to ja sobie sam znalazłem i wiem Pytam natomiast jaka różnica jest między tym co kupiłem a np. tymi co pokazałeś z aukcji. Czy różnica tych milimetrów jest na tyle ważna,że emblemat który kupiłem nie podejdzie ??
magdalena30, tylko logo 5J0 853 621 AUL pasuje do grilla O2 P&P (bolce pasują w miejsce fabrycznych otworów). Pozostałe, tj. 5JA 853 621 AUL i 1ST 853 630 A AUL też będą pasować rozmiarem ale trzeba wyłamywać te bolce z tyłu.
U mnie logo z przodu i tyłu już wymienione, użyłem opalarki, trzeba podgrzać klej, możecie delikatnie po każdym podgrzaniu złapać logo i na boki spróbować przekręcać je, po 5 min takiego podgrzewania powinno puścić.
magdalena30, tylko logo 5J0 853 621 AUL pasuje do grilla O2 P&P (bolce pasują w miejsce fabrycznych otworów). Pozostałe, tj. 5JA 853 621 AUL i 1ST 853 630 A AUL też będą pasować rozmiarem ale trzeba wyłamywać te bolce z tyłu.
i o to chodziło, dziękuję za pomoc.
Wobec powyższego nie sprzedaję a po prostu wyłamię bolce.
Czy ktos z was kombinował z wymianą montażem loga /nakleji na kierownicy.
Jakby ktoś coś wykombinował ze znaczkiem na kierze w O1 to też będę wdzięczny za info :wink:
Czy ktoś zna odpowiedzieć na powyższe pytanie ? Zmieniam kierę na RS i poduszkę mam z seata także muszę zmienić logo i chciałbym założyć już nowe :twisted: ??
Przednie i tylne logo jest już jasne :
5J0853621AAUL
5J0853621A
Dzisiaj zakupiłem sobie nowe loga na kluczyki, i teraz potrzebuję pomocy: Jak i czym ściągnąć stare logo z kluczyka ?? Bo nie mam zielonego pojęcia czy trzeba może całkiem nową obudowę do kluczyka ??
WM66, przemyśl sprawę bo to logo jest mniejsze i będzie widać śrubkę pod spodem. Chyba, że wcześniej coś podkleisz, pomalujesz...
Stare jest aluminiowe. Ja dłubałem scyzorykiem. Próbowałem dookoła aż trafiłem na kawałek bez kleju i jakoś potem już poszło.
mamaj12, Hmmmm taka sprawa powiadasz. Jak mi się uda zerwać stare logo ( a nie idzie to łatwo ;/ ) to zobaczę jak to będzie na zapasowym kluczyku ( może coś podmaluję jak mówisz ). Dzięki za info
ps: nie ma takiej strasznej lipy :P Co prawda logo jest mniejsze niż stare, ale z daleka nie widać :P Teraz czas na głównym kluczyku
Komentarz