Szczerze mówiąc ja bym zamówił 2 x logo przód gdyż tyle w kombi trochę odstaje. Przednie logo ma głębszy łuk i lepiej zapewne by przylegał. Nie wiem jaki łuk ma sedan.
mamaj12, stawiałbym że tak. Kolega na placu przed firmą ma O2 i grill różni się tylko brakiem zaokrąglenia na dole. Logo z Citigo (przód) nie pasowało tak "idealnie" ale po przyklejeniu wygląda spoko. Trzeba by ustalić czy czasem O2FL i O2 nie mają takich samych numerów dla logo. Mogą to być te same loga. Jeśli będą te same to logo przód z Citigo można śmiało przyklejać po wcześniejszym usunięciu trzech bolców.
Zapomniałem wspomnieć o trzech bolcach które występują na przednim i tylnym logo z Citigo od tyłu. Usuwa się je za pomocą kombinerek, po prostu wyrywając. Służą chyba do wyrównania.
Polecam też mieć pod ręką klej do szyb, niezbyt konieczny do montażu przedniego logo ale z tyłu (kombi) niezbędny. Gdyż logo z Citigo nie wchodzi w ogóle w oryginalny otwór na klapie bagażnika. Moje nowe tylne logo jest przyklejone na kleju do szyb, przykrywając całą oryginalną dziurę.
A które logo w O2 ma średnicę 80 mm?? Tak żeby pasowało do O1
Ponawiam pytanko bo mnie też świeżbi żeby takowe założyć u siebie!!!
Była O1 Laurin & Klement +
President Johnny II ASC / Sirio Silver Mag 90
Kolor zielony w logo jest taki sobie, zieleń to kolor nieprofesjonalny. To nowe srebrne logo jest ekstra, choc Skoda mogła wystylizować swoje stare logo z lat chyba dwudziestych - takie czarno - złote. Też bardzo fajne. Zmiana znaczka to w dobrym kierunku idzie.
Odbiera się powoli argumenty głupkom od "zielonych kur".
namo,
Czyli dobrze rozumiem, że gdyś miał zamawiać drugi raz to wziąłbyś dwa przednie loga z Citygo a nie przednie i tylne?
I drugie pytanie o wygląd logo. Na zdjęciach "na stole" wygląda jakby czarne tło pod srebrną kurą było błyszczce, natomiast na zdjęciach z zamontowanymi logami wygląda jakby tło było matowe. jak to w rzeczywistości wygląda? Które zdjęcia lepiej oddaje rzeczywistość?
namo,
Czyli dobrze rozumiem, że gdyś miał zamawiać drugi raz to wziąłbyś dwa przednie loga z Citygo a nie przednie i tylne?
Tak, nie maiłem okazji przymierzyć przedniego logo z Citigo na tył O2FL kombi gdyż przed zdemontowaniem przednie miałem już przyklejone. Przednie logo z Citigo ma większy łuk i myślę że do kombika na tył lepiej by pasowało, ale sprawdźcie to.
Zamieszczone przez moskwicz
I drugie pytanie o wygląd logo. Na zdjęciach "na stole" wygląda jakby czarne tło pod srebrną kurą było błyszczce, natomiast na zdjęciach z zamontowanymi logami wygląda jakby tło było matowe. jak to w rzeczywistości wygląda? Które zdjęcia lepiej oddaje rzeczywistość?
"na stole" to są dekielki do felg. Dekielki mają byłyszące tło i "kurę", natomiast loga mają chromowaną "kurę" i ramkę a tło jest czarny-mat.
Dzięki, wszystko jasne. Ja mam co prawda lifbacka (O2 FL), ale dowiedziałem się już, że tylne loga są takie same w kombi jak i w liftbacku. Dlatego pewnie do liftbacka też lepiej wziąć dwa przednie loga z citygo.
Pytałem w Interauto w Krakowie, ale mówią, że nie mają teraz możliwości zamówienia nowych logo z Citygo.
2 gr od Superba
Kupiłem przednie logo, ale w S2 ori loga są płaskie - więc musiałem trochę ponaginać nowe logo coby ładnie wygladało - dlatego wydaje mi się że do O2 przedliftowych też może być płaskie więc tylnie nowe byłoby lepsze. Jak dostanę tylnie to się pochwalę.
Komentarz