Nowe logo Skoda

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• t_omko
    odpowiedział(a)
    Namo, jest super

Zostaw komentarz:

• namo
    Guest replied
    Na Neptunach wygląda tak...
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• adi747
    odpowiedział(a)
    nic nie trzeba piłować okleić klape lub maske taśmą malarską zabezpieczając przed porysowaniem tylko w miejscu wsuwania cienkiego płaskiego śrubokręta wsunąć po taśmie śrubokręt podwadzić i samo odchodzi :diabelski_usmiech oba dziś zmieniałem

Zostaw komentarz:

• piramida
    odpowiedział(a)
    t_omko, na czarnym aucie idealnie pasuje nowe logo muszę u siebie też wymienić bo chrom na starym logo nie wygląda już estetycznie :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• namo
    Guest replied
    Zamieszczone przez bishop
    i tak sobie możemy piłować i piłowac aż do ...
    Nie załamuj mnie że ktoś żyłką próbował bolce to piłować :szeroki_usmiech

To może faktycznie trzeba by napisać że "piłować" trzeba dookoła celem przecięcia taśmy dwustronnej a nie bolców.

Zostaw komentarz:

• bishop
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez namo
    Oby odkleić logo bez zbędnego "rwania" bierzemy żyłkę wędkarską. Podkładamy pod logo i "piłujemy". Tym sposobem odcinamy logo od podłoża, potem usuwamy resztki kleju i odtłuszczamy rozpuszczalnikiem przed przyklejeniem nowego.
    Tylko zapomniałeś dodać że stare logo ma po dwa plastikowe bolce .. i tak sobie możemy piłować i piłowac aż do ... :lol: .Przednie logo ma te bolce rozplaszczone na gorąco z drugiej strony, tylne logo nie, wiec wychodzi bez problemu.

Zostaw komentarz:

• t_omko
    odpowiedział(a)
    Tak się prezentują dekielki z pegasusami.... i nowe logo z czarną ramką grilla:>
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• namo
    Guest replied
    Piękne, a nie mówiłem że przednie będzie lepiej leżało :-)

W sobotę jadę jadę tarcze i klocki wymieniać, założę przy tym nowe logo do felg :-)

Zostaw komentarz:

• t_omko
    odpowiedział(a)
    U mnie loga już wymienione:>
    Kupiłem 2x przednie z Citygo i z przodem nie było najmniejszych problemów, natomiast tylne logo w octavii jest trochę mniejsze od przedniego.... dlatego przednie z Citygo nie mieści się w przygotowanej w OII wnęce pod znaczek i potrzebna do montażu jest ok 2mm taśma dwustronna.
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• .M.
    odpowiedział(a)
    http://allegro.pl/alufelgi-audi-a3-1...431085326.html coś takiego mam i nie mam tych dużych dekielków, a w miejscu gdzie są malutkie jest po prostu dziura

Zostaw komentarz:

• namo
    Guest replied
    poka

Zostaw komentarz:

• .M.
    odpowiedział(a)
    mam ori z audi

Zostaw komentarz:

• Yarwa
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez .M.
    Jaką średnicę zewnętrzną i wewnętrzną mają te dekielki z nowym logo?
    nie wiem jakie masz fele, ale jak masz ori VW jakieś to zapomnij o dopasowaniu dekli z logo Skody, kilka miechów szukałem i dupa, nic nie pasuje.

Zostaw komentarz:

• namo
    Guest replied
    aaa to zmienia postać rzeczy.

Zatrzaski są na okręgu o średnicy 52 mm a logo od góry ma 55 mm

Zostaw komentarz:

• .M.
    odpowiedział(a)
    Nie mam ori felg Skody więc stąd to pytanie :wink:

Zostaw komentarz:

• namo
    Guest replied
    taką samą jak stare

Zostaw komentarz:

• .M.
    odpowiedział(a)
    Jaką średnicę zewnętrzną i wewnętrzną mają te dekielki z nowym logo?

Zostaw komentarz:

• Viktormpi
    odpowiedział(a)
    Ja jeszcze poczekam na Rapida. Do felg juz tez mam

Zostaw komentarz:

• namo
    Guest replied
    Zamieszczone przez mamaj12
    A może ktoś będzie zorientowany czy ori dekielki podejdą do moich AEZ Wave?
    Jaką masz średnicę dekielków w tym AEZ?

[ Dodano: Nie 17 Cze, 12 23:35 ]
    Zamieszczone przez MarcinM
    które logo z Citigo (przód czy tył) powinienem sobie zamówić, żeby jak najlepiej dopasować
    Najlepiej weź 2 przody i jeden tył. Przyłóż na tł raz przednie a raz tylne i wybierz to które bardziej będzie Ci przylegało. Zbędne logo zwróć

Zostaw komentarz:

• mamaj12
    odpowiedział(a)
    MarcinM, na przód bierzesz logo z przodu tak to wygląda u mnie

z tyłem się nie wypowiem.

A może ktoś będzie zorientowany czy ori dekielki podejdą do moich AEZ Wave?

Zostaw komentarz:

• MarcinM
    odpowiedział(a)
    Witam.

Koledzy, widzę, że część z Was wymieniła swoje logo w Octavii na nowe z Citigo i może się pochwalić doświadczeniami.

Mam O2 przed liftową w kombi, dlatego proszę o informację, które logo z Citigo (przód czy tył) powinienem sobie zamówić, żeby jak najlepiej dopasować i wymienić w swojej Skodzie??
    Z góry dzięki!!!

Zostaw komentarz:

• Ferd
    odpowiedział(a)
    Z tymi magazynami ASO wygląda to tak, mają podręczne swoje magazyny i wtedy część jest od razu dostępna. Później mają magazyn w Polsce czy w regionie Polski i z tego magazynu część jest najpóźniej po 2 dniach. Mają też ten mityczny Magazyn Centralny, tam jest podobno wszystko do najdrobniejszej śrubki. To z tego magazynu (nie wiem czy jest w Polsce, Niemczech czy w Czechach) części docierają w dwa tygodnie.

Zostaw komentarz:

• alxxx
    odpowiedział(a)
    ASO jak aso.. dużo części mają na miejscu tych bardziej chodliwych, zawsze jak zamawiam to jest najpóźniej na drugi dzień - tylko z tymi emblematami jakiś zonk. Gość z aso sie tłumaczył, że sam nie wie dlaczego tak jest z tym. Mówił, że nawet jeśli czegoś nie ma w PL to powinno do max 2tyg być sprowadzone. Tak jak pisałem dekielki do felg są bez problemu, ale emblematy przepadły :P W tym aso to myślę, że na hasło OCP by takie oczy :shock: :shock: zrobili... Poprostu dość często biorę jakieś części i tak sie utarło, że jest rabat

Zostaw komentarz:

• krisoctav
    odpowiedział(a)
    logo na maskę i felgi

przód nie pasuje w wnękę atrapy wychodzi tak z 0,5 cm poza
    a tu na alufelgę mam zamówione mieli tylko jedną czekam na komplet foto dla zainteresowanych
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• webski1.9tdi
    odpowiedział(a)
    Witam.

Dowiedziałem się że stare logo w octavia 2 i limo i kombi ma średnice 80mm, przód natomiast ma 88mm.

tutaj linki :

Czy jest ktoś w stanie podać mi wymiar nowego znaczka ?? przód i tył ?? zeby dobrać go tak aby jak najlepiej przylegał ??

Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

Pracuję...