Zamieszczone przez michalek1912
triki sztuczki porady, tips and tricks
Zwiń
X
-
Witam,
Czy jest opcja włączenia obrazu z telefonu (nawigacja android) na ekranie na konsoli środkowej? (to chyba funkcja mirror się nazywa).
Czy włączenie ściemniania LED-a przy włączonym kierunkowskazie nie powoduje utraty gwarancji? (auto w leasingu) - (czy ktoś z Olsztyna lub Wawy mógłby mi to włączyć?).
Komentarz
-
-
odbiegając trochę od tematu - fajnie gościu w poniższym wątku wyjaśnił nomenklaturę adaptacji platformy MQB:
Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tchomiktWitam,
Czy jest opcja włączenia obrazu z telefonu (nawigacja android) na ekranie na konsoli środkowej? (to chyba funkcja mirror się nazywa).
Czy włączenie ściemniania LED-a przy włączonym kierunkowskazie nie powoduje utraty gwarancji? (auto w leasingu) - (czy ktoś z Olsztyna lub Wawy mógłby mi to włączyć?).Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190
Komentarz
-
-
Czy jest opcja włączenia obrazu z telefonu (nawigacja android) na ekranie na konsoli środkowej? (to chyba funkcja mirror się nazywa).Prowadzi NaviExpert Lifetime
Ostrzega Yanosik
Nagrywa Vicovation TF-2 EZ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tchomiktCzy jest opcja włączenia obrazu z telefonu (nawigacja android) na ekranie na konsoli środkowej? (to chyba funkcja mirror się nazywa).
Prawdopodobnie MirrorLink będzie w Yeti, więc pewnie i w Octavii. Puki co jest mowa jest o Bolero i Amundsenie, ale byłoby co najmniej dziwne, gdyby i Columbus tego nie dostał. Będzie to kolejna funkcjonalność radia i potrzebny będzie kabelek USB oraz aplikacje współpracujące z MirrorLink (nie będzie działać wszystko).
Natomiast SmartGate już jest w czeskim konfiguratorze Octavii jako płatna opcja. Działa po WiFi.Pozdro
Komentarz
-
-
Czy włączenie ściemniania LED-a przy włączonym kierunkowskazie nie powoduje utraty gwarancji? (auto w leasingu) - (czy ktoś z Olsztyna lub Wawy mógłby mi to włączyć?).Mogę pomóc z VAG-owaniem, VCP i mechaniką. Warszawa i okolice. Własny warsztat na Białołęce - MonsterGaraż
Samochody:
Astra F cabrio Bertone 1,6
O3 2,0TDI CKFC
Była:
O2FL 1,4TSI CAXA
Komentarz
-
-
Może ktoś z kolegów opisać/zaprezentować "Smarte gate"O3 RS 2,0 TDI DSG + Columbus+DAB+, Canton, ACC z FA, LA itd, itp.
-----------------------------------------------------
Moja eReSka
Aktualne Personal POI: teraz taniej na POIfantastic.eu
Komentarz
-
-
... to co coś jak "Car-Net" z nowego Passata???
np: http://youtu.be/PlraNCkcR34O3 RS 2,0 TDI DSG + Columbus+DAB+, Canton, ACC z FA, LA itd, itp.
-----------------------------------------------------
Moja eReSka
Aktualne Personal POI: teraz taniej na POIfantastic.eu
Komentarz
-
-
maol72, wydaje mi się, że Car-Net to "połączenie" auta z siecią.
SmartGate to połączenie auta z telefonem, za pomocą WiFi, by przesłać jego parametry do dalszej analizy. Tak to wygląda w przypadku Fabii.
[ Dodano: Sro 26 Lis, 14 12:05 ]
Deczko zmieniając temat to zakupiłem ostatnio VCDSa. Fajna sprawa, jakieś drobiazgi sobie włączyłem puki co :szeroki_usmiech
Ale zmierzam do tego, że na dzień dobry znalazł mi jakieś dwa błędy - jeden związany z silnikiem i jeden chyba z radiem. Może ktoś pomóc to rozszyfrować? Jest jakiś temat na forum poświęcony tego typu sprawom? Bo nie mogę znaleźć.
A nie chcę zaśmiecać wątku logami, bo jeszcze dostanę owocka :twisted:Pozdro
Komentarz
-
-
-
jak zechce to może wykryć, ale to nie takie hop-siup z punktu widzenia ASO - trzeba ściągnąć oryginalne kodowanie z serwera VW i porównać z tym co jest i na dodatek przeanalizować dlaczego tak jest - więc nikt tego nie robi. Co innego, jakbyś uszkodził silnik i kwalifikowałby się do wymiany - Twoje kodowania na pewno zostałyby sprawdzone :diabelski_usmiechPozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Ja mogę pomóc. Napisz na prv lub wpadnij na spota warszawskiego. Co do modów i pogłosek o utracie gwarancji zrobiłem przegląd po 30tyś.w aso i na moje mody nic złego nie powiedział. Pokodowałem soporo także nikt tego nie sprawdził. Oczywiście jak będzie zgłoszenie reklamacyjne to pewnie zaczną się śledztwa :? .Mogę pomóc z VAG-owaniem, VCP i mechaniką. Warszawa i okolice. Własny warsztat na Białołęce - MonsterGaraż
Samochody:
Astra F cabrio Bertone 1,6
O3 2,0TDI CKFC
Była:
O2FL 1,4TSI CAXA
Komentarz
-
-
Mam pytanko. Jak powinien działać TPM ? Tzn. ile musi się obniżyć ciśnienie w kole aby pokazało błąd ?
Pytam ponieważ właczyłem ten system w swojej O3, wszystkie kodowania przyjęła z powodzeniem , odpowiednie menu w radiu się pokazało czyli teoretycznie wszystko jest OK, ale ostatnio testowałem i na 1 z kół obniżyłem ciśnienie o ok. 1 bar ale niestety nic mi się nie wyświetliło żaden błąd, przejechałem ok. 1-2 km.
Czy u was jest podobnie , czy może coś jednak nie do końca prawidło zakodowałem ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriqueztomiss, aby to zadziałało - najpierw, po zakodowaniu czy resecie - musisz trochę pojeździć z różnymi prędkościami, aby TPMS się skalibrował do aktualnego ciśnienia w kołach. U mnie zarówno w O2 jak i w S2 działa bezbłędnie - wychwytuje różnice rzędu 0,2 bar.
Komentarz
-
Komentarz