Zamieszczone przez Enriquez
triki sztuczki porady, tips and tricks
Zwiń
X
-
Dzień dobry!
Poszukuję magika z kompem w Warszawie do zakodowania kilku rzeczy w mojej O3 MY2016. Wiem, że są spoty, ale niestety w poniedziałki o tej porze akurat mam inne zajęcia.
Chciałbym dorzucić:
- cornery,
- stagging,
- opuszczanie lusterka przy włączonym wstecznym,
- podświetlenie pokrętła nawiewu przy "Auto"
- coming/living home,
- HHC
- XDS,
Może uda się odblokować SmartLink (opcja w bolero jest ale woła o aktywację w serwisie) i kontrolę głosem oraz wykrywanie zmęczenia kierowcy?
Oczywiście odwdzięczę się za pomoc
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomissZamieszczone przez KinziPanowie, jest możliwość aktywacji opcji by na włączonym silniku/zapłonie i zaciągniętym ręcznym gasły światła do jazdy dziennej?
W OII FL to działało, nie wiem jak w OIII.
Tu masz kodowanie, co prawda do Leona ale w OIII jest to samo, sprawdziłem:
http://www.stemei.de/pages/coding/se...se-inaktiv.php
Komentarz
-
-
greg505,
Ta opcja występuje w nowej generacji BOLERO/AMUNDSEN na pokładzie nowej O3 MY2016
Zmian jest więcej:
- wyświetlacz 6,5"
- Smartlink
- zdjęcia
- znaki drogowe
- na pewno można zrobić PERSONAL POI wg instrukcji COLUMBUSA
To tyle co zauważyłem chwile bawiąc się AMUNDSENEM w salonie SKODY.
Pozostaje mieć nadzieję, że nasze radyjka dostana aktualizację softuOCTAVIA 3 ELEGANCE 2,0 TDI (150KM) DSG + AMAZING+ kiera trójramienna +AMUNDSEN.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg505mieszkaniec, gdzie w Bolero masz ta opcje do SmartLinka?
Żaden z kolegów z Warszawy nie znajdzie chwilki, żeby pomóc mi z kodowaniem?
EDIT:
Więc wybieram Menu i przewijam dostępne pozycje do SmartLink:
Po wybraniu pokazuje taki komunikat:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KinziZamieszczone przez tomissZamieszczone przez KinziPanowie, jest możliwość aktywacji opcji by na włączonym silniku/zapłonie i zaciągniętym ręcznym gasły światła do jazdy dziennej?
W OII FL to działało, nie wiem jak w OIII.
Tu masz kodowanie, co prawda do Leona ale w OIII jest to samo, sprawdziłem:
http://www.stemei.de/pages/coding/se...se-inaktiv.php
Potwierdzam, działa :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezna swingu da się ponoć wyczarować takie cuś:
Obrazek
5F -> Security Access -> 20103 -> Adaptacje
(186) -Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_user_eco_rating - zmienić na Active
[ Dodano: Czw 02 Lip, 15 12:22 ]
Zamieszczone przez Enriquezna swingu da się ponoć wyczarować takie cuś:
5F -> Security Access -> 20103 -> Adaptacje
(186) -Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_user_eco_rating - zmienić na ActiveJeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezbob_best, jeżeli masz Bolego MIB2 to zabangla
jeżeli nie, to nie.
Swing był od razu wersją 2, dlatego działa.
- cornerami,
- XDS + HHC,
- opuszczaniem lusterka (niestety mało użyteczne),
- wyświetlaniem szybkości wentylatora na auto,
- stagging,
- ilością paliwa do zatankowania,
- CH/LH (bez czujnika),
Auto bez xenonu, więc przygaszanie LED odpada. Podpowie ktoś coś jeszcze? Na briskodzie nic nowego nie widzę, może coś na niemieckich/rosyjskich forach?
Drive set-up chyba nikt nie rozgryzł?Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bob_bestZamieszczone przez Enriquezbob_best, jeżeli masz Bolego MIB2 to zabangla
jeżeli nie, to nie.
Swing był od razu wersją 2, dlatego działa.
- cornerami,
- XDS + HHC,
- opuszczaniem lusterka (niestety mało użyteczne),
- wyświetlaniem szybkości wentylatora na auto,
- stagging,
- ilością paliwa do zatankowania,
- CH/LH (bez czujnika),
Auto bez xenonu, więc przygaszanie LED odpada. Podpowie ktoś coś jeszcze? Na briskodzie nic nowego nie widzę, może coś na niemieckich/rosyjskich forach?
Drive set-up chyba nikt nie rozgryzł?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bob_bestZamieszczone przez IronikMożna jeszcze zakodować wygaszenie świateł do jazdy dziennej przy zaciągniętym ręcznym
– jak masz zaciągnięty ręczny, to światła do jazdy dziennej nie włączają się przed uruchomieniem silnika, w razie słabszego akumulatora, jest szansa na odpalenie
(nie mam auto na przełączniku świateł i gdy mam "0" ustawione na nim to żeby wyłączyć światła dzienne muszę to robić przez Bolero, a to trochę uciążliwe)
Komentarz
-
-
[quote="Ironik"][quote="bob_best"]Zamieszczone przez Enriquezbob_best
[/b]była/jest O2FL 1.9 TDI BXE COMBI odMINTOWIANA
jest O3 1.6 TDI COMBI Ambition Amazing
Komentarz
-
-
[quote="jeremy_b"][quote="Ironik"]Zamieszczone przez bob_bestZamieszczone przez Enriquezbob_best
[/b]
PS. Czy w G7 też jest H15?Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz