Zamieszczone przez piramida
Zmiana felg 17'' na 16'' ?!
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez PrekompilatorAleż skąd - najprawdopodobniej komfort jest na tym taki sam jak na 19", tylko 15 są gorsze w zakrętach.
No i wiadomo - im szerszy kapeć, tym więcej KM przybywa w silniku.
a jaśnie panicz jeździł na 19'' w ogóle że porównuje komfort tych felg? Rozumiem że jeździłeś i to mase kilometrów skoro sie wypowiadasz ale z opinii kilkunastu osób powinieneś wywnioskować że tani shit zawsze będzie niekomfortowy. zarówno w oponie jak i w feldze.
lolO3 Combi 1,4 TSI 140KM Elegance
Błękit RACE
Beżowa Alcantara
Columbus
Webasto
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidana 18 komfort jazdy dokładnie jest taki sam jak na 17
napisałem:
"pomijam kwestię komfortu lub jego braku ale praktyczności na znacznej części znanych mi dróg "asfaltowych" musiałbym znacząco zwalniać nie wspominając o szutrówkach"
specjalnie zwalniać nie lubię o czym świadczy moja chłodnica, nie wyobrażam sobie 120 km/h po szutrze na profilu 40 czy 30 :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BiDi01Zamieszczone przez PrekompilatorAleż skąd - najprawdopodobniej komfort jest na tym taki sam jak na 19", tylko 15 są gorsze w zakrętach.
No i wiadomo - im szerszy kapeć, tym więcej KM przybywa w silniku.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PrekompilatorZamieszczone przez piramidaPrekompilator, jeździłeś kolego octavią na 17 i na 18? Bo jeżeli nie to przestań pierd...ic :!:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaZamieszczone przez PrekompilatorZamieszczone przez piramidaPrekompilator, jeździłeś kolego octavią na 17 i na 18? Bo jeżeli nie to przestań pierd...ic :!:
Komentarz
-
-
Panowie, proponuję zamknąć ten śmietnik bo ch.j wielki z tego będzie :szeroki_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PrekompilatorPóki co ustalono, że komfort na 16 jest taki jak na 17, a na 17 taki jak na 18, czyli
komfort na 16 jest taki jak na 18.
Uznajmy to za prawdę objawioną niepodlegającą dyskusji. Ja się przekonałem.superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaZamieszczone przez PrekompilatorPóki co ustalono, że komfort na 16 jest taki jak na 17, a na 17 taki jak na 18, czyli
komfort na 16 jest taki jak na 18.
Uznajmy to za prawdę objawioną niepodlegającą dyskusji. Ja się przekonałem.
Mirek, masz u mnie mistrza ciętej riposty
Komentarz
-
-
niech, że sobie każdy jeździ na czym chce, odczuwanie "komfortu" pracy zawieszenia to dość dyskusyjna sprawa
można mieć super komfortowego Range Rovera założyć mu 20-to parocalowe felgi z mini profilem i momentalnie unieruchomić auto uderzając w krawężnik zimą przy śliskiej nawierzchni - nie trzeba prędkości czy wielce dziurawej drogi, że unieruchomić auto nie obawiam się tego napisać terenowe - dla mnie to już jest brak komfortu bo mając ze sobą zestaw naprawczy na nic się on zda i pozostaje wzywanie pomocy, szukanie opon itp. komplikacje
dla kogoś innego przedstawiona sytuacja nic nie zmienia i wciąż będzie uznawał, że zawieszenie takiego auta jest "komfortowe"
z całym szacunkiem ale do bezpiecznej jazdy 200 km/h po autostradzie aż tak niskich profili jak 30 czy 20 nie trzeba a jakoś nie sądzę, żeby szanowne grono jeździło szybciej ;-) natomiast poruszanie się na takich profilach z podobną do wspomnianej prędkością drogami "bocznymi" grozi niemal pewnym uszkodzeniem zespołu opona-felga
Komentarz
-
-
Po co te placze ? Wolny kraj i kazdy niech zaklada co chce ale tzw. komfort nie zalezy od wielkosci felgi tylko profilu opony Poza tym bez urazy ale nie widze sensu wkladania 18 do dychawicznego 1.2tsi lub innej rownie slabej jednostki. Z drogiej strony ci co traktuja auto tylko jako srodek transportu maja gdzies jak wyglada i na czym jezdzi ich auto ale sa tez tacy ktorzy o nie dbaja i chca zeby wygladaly lepiej/ladniej
Komentarz
-
-
Bo jaki w tym sens ani to auto nie przyspiesza ani nie nadaje sie na zakrety bo zapewne ma miekkie standardowe zawieszenie i zapewne jesli ktos wybral ten silnik to po to by malo palil a zamieniajac 15 na kondonach na 18 spalanie wzrsnie. Chyba ze nie mial kasy na RS i sie bawi w stylizacje na RSa z silnikiem z kosiarki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekb1Zamieszczone przez ptaku84nie widze sensu wkladania 18 do dychawicznego 1.2tsi lub innej rownie slabej jednostki.
Możesz powiedzieć czemu?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ptaku84Chyba ze nie mial kasy na RS i sie bawi w stylizacje na RSa z silnikiem z kosiarkikliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez datoZamieszczone przez tomekb1Zamieszczone przez ptaku84nie widze sensu wkladania 18 do dychawicznego 1.2tsi lub innej rownie slabej jednostki.
Możesz powiedzieć czemu?
Szerokość: 15: 205, 17: 235 przód i 255 tył.
Co do trakcji - w zakrętach nie widziałem różnicy, natomiast w koleinach - znaczną, podobnie jak w komforcie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PrekompilatorZamieszczone przez datoZamieszczone przez tomekb1Zamieszczone przez ptaku84nie widze sensu wkladania 18 do dychawicznego 1.2tsi lub innej rownie slabej jednostki.
Możesz powiedzieć czemu?
Szerokość: 15: 205, 17: 235 przód i 255 tył.
Co do trakcji - w zakrętach nie widziałem różnicy, natomiast w koleinach - znaczną, podobnie jak w komforcie.
Większa felga alu będzie cięższa od mniejszej felgi alu.
Szersza opona zagwarantuje lepszą przyczepność przy ruszaniu i hamowaniu.
Niższy profil opony pomoże ustabilizować auto w zakrętach.
Masz silnik od kosiarki ? Nie odczujesz różnicy na plus, ale spali i 3 litry więcej. Chcesz się pobawić niutonem ? Na 15" się nie uda. Proste ? No proste...
Komentarz
-
Komentarz