Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • B_A_R_T
    Ambiente
    • 2014
    • 101
    • Octavia III combi (5E5)
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Trochę czasu już minęło ale dokończę opowieść o swojej przygodzie. Jak mówiłem 8 wyprodukowane, 9 w poznaniu faktura wystawiona 18, a odebrałem 23 grudnia. Zamówienie złożyłem 2 listopada czyli 36 dni między zamówieniem, a produkcją. Co do uszkodzeń to jest ono niewielkie bo rysa ma dokładnie 2 cm długości i 2 mm szerokości i znajduje się na spodzie zderzaka w miejscu które każdy po kilku tygodniach jazdy i tak oskalpuje. Skończyło się na dużej ilości śmiechu i szybkim odbiorze auta. 23 było już w moim garażu
    Była - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ight=bart_wawa
    Jest - http://forum.octaviaclub.pl/forum/motoryzacyjne-ogólne/nasze-auta-showroom/2476776-octavia-iii-1-4-tsi-style-by-b_a_r_t

Komentarz

• Lemur113
      Classic
      • 2015
      • 20

Zamieszczone przez B_A_R_T
      Trochę czasu już minęło ale dokończę opowieść o swojej przygodzie. Jak mówiłem 8 wyprodukowane, 9 w poznaniu faktura wystawiona 18, a odebrałem 23 grudnia. Zamówienie złożyłem 2 listopada czyli 36 dni między zamówieniem, a produkcją. Co do uszkodzeń to jest ono niewielkie bo rysa ma dokładnie 2 cm długości i 2 mm szerokości i znajduje się na spodzie zderzaka w miejscu które każdy po kilku tygodniach jazdy i tak oskalpuje. Skończyło się na dużej ilości śmiechu i szybkim odbiorze auta. 23 było już w moim garażu
      To dobrze że wszystko się skończyło pozytywnie

Komentarz

• ryjeks
        Rider
        • 2010
        • 488
        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

To jeszcze się pochwalcie na jakie rabaty teraz można liczyć i czy ktoś uzyskał powyżej 15% od cennika?

Komentarz

• WM66
          Rider
          • 2013
          • 305
          • Octavia III (5E3)
          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

ryjeks, Max rabat jaki dostałem na RS to 9% to max jaki dostałem z ofert z całej Polski.
          Tak z ciekawości pytałem o rabat zwykłej O3 to byłby w granicy 11-12 %

ps: Cena RS 2016 wzrosła o 550zł
          Cena Superba wzrozsła o 5 tyś :shock:
          Stara Czarnulka O2 RS - Sprzedana i szusuje po Słowacji.
          Nowa Czarnulka O3 RS
          Sprzedam - Kabelek VCDS PL 11.11 - PRIV

Komentarz

• Crk64
            Drive
            • 2015
            • 96

ryjeks,
            "...Gdyby to najczęstsze słowo polskie, gdyby mama miała fi*ta to by była ojcem ...".

Problem w tym, ze Twój sposób mógł nie zadziałać tak, jakbyś tego oczekiwał. Jeden dealer z drugim pozostają ze sobą w stałym kontakcie, by dać Ci jak najmniejszy rabat. Wiem to z autopsji.

Komentarz

• ryjeks
              Rider
              • 2010
              • 488
              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez Crk64
              ryjeks,
              "...Gdyby to najczęstsze słowo polskie, gdyby mama miała fi*ta to by była ojcem ...".

Problem w tym, ze Twój sposób mógł nie zadziałać tak, jakbyś tego oczekiwał. Jeden dealer z drugim pozostają ze sobą w stałym kontakcie, by dać Ci jak najmniejszy rabat. Wiem to z autopsji.
              A o co chodzi?

Komentarz

• Crk64
                Drive
                • 2015
                • 96

Mogą mówić wszystko, acz i ja kierowałem się podobną metodologią co ty i 2x du*ę "sparzyłem" Rabat może być dużo większy, na ile śledzę ten wątek... Know-how

Komentarz

• WM66
                  Rider
                  • 2013
                  • 305
                  • Octavia III (5E3)
                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Właśnie otrzymałem informację od dilera - Produkcja 7 tydzień czyli 15-20 luty odbiór w granicy 3-5 marca Coś to szybko im poszło :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
                  Nowa Czarnulka O3 RS

Komentarz

• kriss78mlody
                    Drive
                    • 2009
                    • 81
                    • Octavia III (5E3)
                    • CUNA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Otrzymałem 10% na RS. Zamówienie w listopadzie zeszłego roku odbiór połowa lutego 2016.
                    kriss78mlody

Komentarz

• WM66
                      Rider
                      • 2013
                      • 305
                      • Octavia III (5E3)
                      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

kriss78mlody, Oooo boże to ja miałem szczęście że 2 miesiące tylko czekania :diabelski_usmiech
                      Nowa Czarnulka O3 RS

Komentarz

• Enriquez
                        RS
                        • 2009
                        • 7685
                        • Superb III (3V3)

Dziś mi doniesiono, że planowany termin produkcji został przyspieszony o 19 tygodni :diabelski_usmiech (S3 Sedan)
                        I like it. Przyszły tydzień może nowy updejt o kolejne tygodnie przyniesie i będzie git
                        Pozdrawiam
                        Marcin

Komentarz

• rafiki
                          RS
                          • 2012
                          • 15975
                          • Superb III (3V3)

Enriquez, po tym o ile przyspieszyli to aż boję się zapytać jaki termin miałeś przed przyspieszeniem :shock:
                          رافال
                          Spoty
                          Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• Enriquez
                            RS
                            • 2009
                            • 7685
                            • Superb III (3V3)

yyy ... 41 (zamówiona 4 grudnia), więc łącznie 46 tygodni.
                            już miałem się zastanawiać poważnie nad BMW 5... a tu jednak uda się przed wakacjami

Jakby ktoś rozpatrywał droższe auta, warto zajrzeć tutaj:
                            Select-Automotive to broker aut luksusowych, działający na rynku od ponad 20 lat. Gwarantujemy dobre rabaty na nowe samochody i profesjonalną obsługę klienta.

Biorąc za gotówkę można dodatkowo jeździć na Czeskich czy Niemieckich blachach i mieć w poważaniu fotoradary...
                            Pozdrawiam
                            Marcin

Komentarz

• marpol
                              Rider
                              • 2011
                              • 350
                              • Octavia III (5E3)
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                              • CJSA 1.8 TSI 180 KM

http://www.select-automotive.pl/ faktycznie wydaje się niezłą alternatywą na polską dealerska ofertę. Na naszym forum się z ich usługami nie spotkałem, za to chłopaki jeżdżący BMW wiele ocen już o firmie wydali.

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

Mocno bym uwazal z takimi promocjami posrednikow, ktorzy woz sprowadza zza granicy przy obecnym kursie €. Oczywiscie ze oni sa w stanie sprowadzic woz, sprzedac go nawet leasingowi w PL bo kwity nawet beda OK na pierwszy rzut oka. Ale jak potem za kilka miesiecy doweszy kontrola skarbowa i izba celna temat VATu i akcyzy to nagle mozemy zostac z drogim pomnikiem zabezpieczonym pieczecia w/w instytucji.

O czyzby ta sama firma z oddzialem w Bielsku

http://allegro.pl/show_item.php?item...247#551bd4eff0, taniej niz oddzial w Wawie opycha biale, niby takie samo i jeszcze 10tys prowizji netto przygarnia od takiego wozu...

Cholera na mobile, uzywke za 150tys ciezko kupic, a nowki po min. 140tys bez VAT
                                Spritmonitor.de

Komentarz

• maro rs
                                  Elegance
                                  • 2014
                                  • 948

Enriquez, no i super, gratki.
                                  "k..., aleś pan tu bestię postawił"

Komentarz

• Enriquez
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 7685
                                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Maicroft
                                    Ale jak potem za kilka miesiecy doweszy kontrola skarbowa i izba celna temat VATu i akcyzy to nagle mozemy zostac z drogim pomnikiem zabezpieczonym pieczecia w/w instytucji.
                                    Nie wiem, w czym masz problem. W przypadku leasingu w Polsce masz dokładnie to samo, co leasingowanie auta sprowadzonego z zagranicy. Płacisz wszystkie podatki i masz spokój.

W przypadku leasingu zagranicznego faktycznie wygląda to podejrzanie, nie mniej jednak ktoś tym właścicielem samochodu w Czechach jest i podatki musiał zapłacić. Jedyne niebezpieczeństwa są takie, że ktoś może przypomnieć sobie o obowiązku rejestracji w PL po jakimś czasie użytkowania w PL - o ile taki w ogóle jest - nie wiem.
                                    Pozdrawiam
                                    Marcin

Komentarz

• krzyzakp
                                      L&K
                                      • 2013
                                      • 1016
                                      • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Enriquez, jest taki obowiazek, taki sam w kazdym kraju UE. Sprawdzone w autopsji siedzac za Odra - pan policjant był miły o tym przypomniec
                                      Ogolnie powinienes miec auto zarejestrowane tam, gdzie znajduje sie Twoj "glowny osrodek zycia" - czyli przebywasz wiekszosc czasu, masz prace i placisz podatki. Tak wiec jak CI udowodnia ze pracujesz w PL (czyli np. masz umowe o prace w polsce), to masz obowiazek w PL zarejestrowac auto w ciagu pol roku od przeniesienia sie do danego kraju.
                                      Majac dzialalnosc niby łatwiej troche, ale tez po rachunkach, fakutach itp moga udowodnic CI przebywanie tu... Zreszta nie majac meldunku nigdzie za granica ciezko bedzie Ci udowodnic ze tam Tweoj glowny osrodek zycia

Moja O3 RS

Komentarz

• Enriquez
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 7685
                                        • Superb III (3V3)

Rozumiem, nie upieram się i nie planuję takiego rozwiązania.
                                        Pozdrawiam
                                        Marcin

Komentarz

• Maicroft
                                          Moderator
                                          S_OCP MemberModeratorr
                                          • 2004
                                          • 25757
                                          • Audi

Zamieszczone przez Enriquez
                                          Nie wiem, w czym masz problem. W przypadku leasingu w Polsce masz dokładnie to samo, co leasingowanie auta sprowadzonego z zagranicy. Płacisz wszystkie podatki i masz spokój.
                                          Jak leasing jest wziety na lewe kwity (lewa faktura zakupowa, lewa akcyza dla wozow ponad 2l pojemnosci), to w tym widze problem. A to ze one na pierwszy rzut oka beda OK to fajnie, ale leasing stwierdzi ze i tak jestes winien kase, mimo ze auto bedzie zabezpieczone jako dowod w sprawie.

Ale niech kazdy robi jak uwaza, w koncu to tylko pieniazki 8)
                                          Spritmonitor.de

Komentarz

• Enriquez
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 7685
                                            • Superb III (3V3)

Jakiś przykład z życia wzięty, czy teoretyzujesz? Nie wiem, czy jest sens ciągnać temat tego akurat przedsiębiorcy - nie mniej jednak ja rozumiem to w ten sposób, że płacisz mu za dwie rzeczy - załatwienie ceny u sprzedawcy zagranicznego i za przywiezienie Ci fury do domu. Resztę załatwiasz sam - składasz zamówienie, wpłacasz kasę, robisz odprawę celną. O jakich lewych papierach piszesz?
                                            Pozdrawiam
                                            Marcin

Komentarz

• krzyzakp
                                              L&K
                                              • 2013
                                              • 1016

Enriquez, podejrzewam ze calosc wyglada w ten sposob, ze:
                                              a) negocjuja cene u sprzedawcy osro, stad juz maja ciekawa oferte
                                              b) nowe auto leci od razu za granice -> nie placa VATu bo idzie na eksport do innego kraju UE
                                              c) sprzedaja Tobie

Pytanie czy informuja o tym ze trzeba VAT zaplacic i daja na to papiery, czy faktycznie sa jakies lewe, zeby udawały przy rejestracji ze VAT zaplacony.. Bo to jedyna droga, zeby zbic cene tak mocno i to przy obecnym kursie (ceny niby wg przelicznika z wczoraj - wiec wysokiego).

Swoja droga - patrzyłem pare dni temu na uzywki RSa w niemczech i roczne TDI z przebiegiem 50k km kosztuje po przeliczeniu na PLNy po ostatnim kursie, tyle co dałem za swojego RSa rok temu Na dodatek ten z aukcji ma gorsze wyposazenie...

Jak by ktos szukal opcji uplynienian, to warto pomyslec o eksporcie do niemiec (swiat sie konczy - polak sprzedajacy uzywke w DE).

Moja O3 RS

Komentarz

• Enriquez
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 7685
                                                • Superb III (3V3)

To jest myśl!
                                                Pozdrawiam
                                                Marcin

Komentarz

• krzyzakp
                                                  L&K
                                                  • 2013
                                                  • 1016

Enriquez, przykładowe ceny: http://fahrzeuge.autoscout24.de/?atype=C&make=65&model=15222&mmvmk0=65&mmvmd0=1522 2&mmvco=1&fuel=B&fregfrom=2014&kmfrom=20000&cy=D&p owerfrom=147&zipc=D&zipr=200&ustate=N,U&sort=three tier,price&results=20&page=1&event=addB||mileage&d tr=s- najtansza przy obecnym kursie to 110tys PLN (kurs 4.40 wzialem). Do tego z ciekawostek - nie ma nawet Bolero, felgi jakies standardy.. Ogolnie chyba najubozsza wersja RSa..
                                                  Pomine ze niektore po 28.-30tys € (132tys PLN) stoja, co jak na auto z przebiegiem 20kkm to sporo, patrzac na cene w PL..

Moja O3 RS

Komentarz

• Maicroft
                                                    Moderator
                                                    S_OCP MemberModeratorr
                                                    • 2004
                                                    • 25757
                                                    • Audi

Enriquez, Wiesz kilka lat temu przekret nigerysjki tez mial sie dobrze.

Z mojej strony koniec OT, kazdy robi jak chce, mnie to rybka 8)
                                                    Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...