Zamieszczone przez Enriquez
Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji
Zwiń
X
-
Witam,
Moje zamówienie zostało złożone 8 maja, przez firmę leasingową. Wstępnie podano mi 4 miesięczny okres realizacji zamówienia, ale patrząc na Wasze posty widzę, że jest szansa na szybszą realizację. Zamawiał, ktoś w podobnym terminie i ma jakieś info o terminie produkcji, dostawy do dealera?
Zamówione Auto: Octavia 3 TDI 2,0 (sedan) pakiet amazing, pakiet dynamic, chrom itp
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trasat23Odbieram na Kocmyrzowskiej. Z przyjemnością spotkam się na wspólnym odbiorze, a potem może jakaś rundka na obwodnicy, żeby sprawdzić wyższość DSG nad manualem, albo odwrotnie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropiZamieszczone przez trasat23Odbieram na Kocmyrzowskiej. Z przyjemnością spotkam się na wspólnym odbiorze, a potem może jakaś rundka na obwodnicy, żeby sprawdzić wyższość DSG nad manualem, albo odwrotnie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropiWysłałem zapytanie do kilkunastu dealerów, ci dali największy.
[ Dodano: Pią 20 Cze, 14 12:26 ]
No i znowu się zesrało .
Samochód miał być na początku lipca, a tu nawet jeszcze nie ma daty produkcji. Diler powiedział mi, że przekazał sprawę już bezpośrednio do SAP. Poza tym wyjaśnił, że tym razem problem pojawił się z czujnikami parkowania z przodu.
Widzę, że kolejny miesiąc będzie trzeba poczekać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trasat23Zamieszczone przez kropiZamieszczone przez trasat23Odbieram na Kocmyrzowskiej. Z przyjemnością spotkam się na wspólnym odbiorze, a potem może jakaś rundka na obwodnicy, żeby sprawdzić wyższość DSG nad manualem, albo odwrotnieJeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trasat23Zamieszczone przez kropiŻyczeniowo celuję w 4-5 lipca
Fakt-bez "t"
Komentarz
-
-
najgorsze jest niestety czekanie na samochód ;/
wytrwałościZamówiona (12.12.2013)
Zakończona produkcja (24.02.2014)
Odebrana (14.03.2014)
OCTAVIA III Liftback 1.4 TSI
Moja długo wyczekiwana perła
Komentarz
-
-
Najgorszy jest ostatni tydzień !!
Widzisz oklejoną na placu i czekasz, aż miłościwi łaskawcy....eeeee brak słów.Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
Moja szara myszka - Octavia 3
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773
Komentarz
-
-
Amix, Najgorszy jest dzień odbioru. Zajeżdżasz i zastanawiasz się czy wszystko OK. Ja zajechałem i patrze stoi, ale kur... co jest grane, gdzie jest radio? i faktycznie dopiero mieli dokładać, a ja wróciłem z kwitkiem tego samego dnia, bo nie było elektryka żeby domontował. A sprzedawca, który mnie wezwał do odbioru nie zdawał sobie sprawy, z tego, że radio nie zamontowane.
Jak słyszę o uszkodzeniach w transporcie, malowaniach itp. to odbiór auta z radosnego dnia staje się mega stresującym. :evil:Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Ja miałem też problem. Wszystko uroczyście i z drobnymi gratisami, fotką, reklamówką z winem itp, ale po przyjeździe do domu okazało się, że zapomnieli zamontować chlapacze na nadkolach !!. Wszystko sprawdziłem, ale na dół nie spojrzałem. Samochód trzeba oblać, a tu taki obciach. Wróciłem i rzucając kluczyki na biurko powiedziałem, że nie odjadę bez chlapaczy. Było tuż przed zamknięciem i usiadłem wygodnie w fotelu udając, że mam wszystko w d..... Założyli i przeprosili za tę stresującą sytuację.Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
Moja szara myszka - Octavia 3
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773
Komentarz
-
-
Witam
Jestem zupełnie nowy, zdecydowałem sie na nową octavię combi 18 tsi elegance amazing z paroma dodatkami, z tym że dopiero w piątek podjąłem decyzję, w tym tygodniu załatwię wszystkie formalności. Mam następujące pytania.
1. Czy ktoś ma doświadczenie z finansowaniem "skoda niskich rat" jak wygląda procedura?
2. Czy ktoś kupował auto w salonie na 2 końcu kraju (najlepsza oferta) chciałbym ograniczyć ilość "wycieczek" do minimum.
3. Najważniejsze jak sądzicie na kiedy będzie auto do odbioru, zakładam że w tym tygodniu załatwie wszystkie formalności ...?
Dziękuje
Pzdr
Kriszamówiona: 26.06.2014
produkcja:23.07.2014
zarejestrowana:04.08.2014
odbiór:07.08.2014
Komentarz
-
-
1. Czy ktoś ma doświadczenie z finansowaniem "skoda niskich rat" jak wygląda procedura?
2. Czy ktoś kupował auto w salonie na 2 końcu kraju (najlepsza oferta) chciałbym ograniczyć ilość "wycieczek" do minimum.
Zamieszczone przez yuby1233. Najważniejsze jak sądzicie na kiedy będzie auto do odbioru, zakładam że w tym tygodniu załatwię wszystkie formalności ...?
Komentarz
-
-
Dziękuje za odpowiedź
Co do terminów, też słyszałem że jest jakiś problem z czujkami parkowania. Diler powiedział mi że mają w ciemno zgłoszone do produkcji auta więc jest szansa na szybszy termin, ale i tak nie może wpisać w umowie krótszego niż 3 miesiące...
Tak czy inaczej pozostaje czekać, swoją drogą zdumiewające w takich czasach, za w sumie niemałą kasę.
Załóżmy że formalności załatwię w ciągu tego tygodnia, czy diler od razu mnie poinformuje o dacie produkcji ?zamówiona: 26.06.2014
produkcja:23.07.2014
zarejestrowana:04.08.2014
odbiór:07.08.2014
Komentarz
-
Komentarz