Zamieszczone przez Matsadddda
Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji
Zwiń
X
-
Od razu widać, że Superbem w życiu nie jechałeś. Przy 160 w RS to "łeb urywa" ten hałas.Pozdrawiam
Marcin
-
A Ty nie jechałeś chyba czymś co "łeb urywa". Opisałem swoje jak najbardziej się da, obiektywne zdanie, bez trzymania się za jaja. Dziwi mnie więc Twój zakup, bo ja w życiu nie kupiłbym auta w którym tak się czuje. :wink:157 KM, 346 Nm - seria
180KM, 400 Nm - po programie
O3 Combi RS TSI Manual
Komentarz
-
Na szczęście mam jeszcze drugie auto. Dla mnie Octavia to moja fanaberia i tyle.
Ale nie zmienia to faktu, że więcej niż 160 odechciewa mi się jeździć na dłuższym dystansie. Bo jest po prostu dla mnie za głośno. Może dla Ciebie jest OK. Nie dyskutuję z tym.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
Komentarz
-
-
to ja jakiś albo głuchy jestem, albo za głośno muzyki słucham bo w o3 przy 160/170 na niskim profilu zupełnie nie narzekam na hałas
Komentarz
-
Co do O2 w zupełności się zgadzam, S2 nie jeździłem. O3 pozytywnie mnie zaskoczyło. I mówię tu o jeździe z wyciszonym radiem, a nie jestem też jakoś zbytnio tolerancyjny na hałasy, bo dźwięk wpadających w rezonans rzeczy(np. kluczy) w kieszeni drzwi, bardzo mnie irytuje i najczęściej trzymam tam w maxie napój lub chusteczki. :lol:Zamieszczone przez MaicroftNo niestety, ani O2 ani S2 to nie sa auta, ktore sa komfortowe pod zwgledem halasu przy predkosciach 160 w gore157 KM, 346 Nm - seria
O3 Combi RS TSI Manual
Komentarz
-
Zamieszczone przez MaicroftNo niestety, ani O2 ani S2 to nie sa auta, ktore sa komfortowe pod zwgledem halasu przy predkosciach 160 w goreDokładnie tak jak pisze EnriquezZamieszczone przez EnriquezMiałeś na myśli O2 i O3.
S2 jest OK.
W S2 przy 180 jest ciszej niz w O3 przy 140, taka prawda
Ten sam problem jest z dudnieniem w O3, jedni to słyszą a inni nie. Ale wystarczy pojeździć czymś lepszym niż O3 i wsłuchać się w ciszę, a później wrócić do O3, bezcenneZamieszczone przez chomiczastyto ja jakiś albo głuchy jestem, albo za głośno muzyki słucham bo w o3 przy 160/170 na niskim profilu zupełnie nie narzekam na hałas
Komentarz
-
zawiecha w O3 jest za głośna i to tyle w temacie. Wcześniej jeździłem accordem i było o wiele cichsze i komfortowe. Rs jest twardy i może przez to.
Komentarz
-
Mnie najbardziej drażni szum powietrza w okolicy słupka przy szybie czołowej.
W S2 jest on osłonięty takim plastikiem, natomiast w O3 jest po prostu dziura między szybą a karoserią.
Chyba sobie przykleję jakąś taśmę i sprawdzę, czy to jest to. Jak się okaże, że to prawda to chyba to czymś wypełnię w przypływie desperacji.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
pianką montażową do okienZamieszczone przez Enriquezto chyba to czymś wypełnię w przypływie desperacji.
pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Komentarz
-
Może i rewelacji nie ma, nie mniej jednak porównując te dwa samochody różnica jest kolosalna.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
-
a no tak - jeszcze się nie nauczyłem nazewnictwa skodowskiego
Komentarz
-
Enriquez, moim zdaniem może to być coś z Twoim egzemplarzem, bo ja póki co, nic takiego nie zauważyłem, a jeżdżąc O2 wiem co to szum (dokładnie będę mógł się wypowiedzieć jak zaczną się prędkości powyżej 170.). A co do w/w postów, no tak każdy by chciał mieć auto usportowione i najlepiej komfortowe jak S klasa, żeby paliło jak diselek i było wyciszone jak rolls. Ja póki co jestem zaskoczony bardzo pozytywnie, bo spodziewałem się, że 18 i usportowione zawieszenie to może być dramat na naszych dziurach, a nic takiego nie zaobserwowałem.157 KM, 346 Nm - seria
O3 Combi RS TSI Manual
Komentarz
-
ja ciągle myślę o eibacha spręzynach i tym czy sa twardsze od seryjnych. Miałem takie sprężynki w Eclipse i było baaardzo dobrze. Ciekawe co by było w skodzie.
Troche uciekliśmy od tematu posta
Komentarz
-
Komentarz
-
antek, a co tam ona ma, że tak długo czekałeś? Przecież to jakiś śmiech na sali.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
no trochę przegieli :roll: musiałem się nie wstrzelić w okno produkcyjne kiedy składali elegance/combi/1.4... w sensie zamówić w chwilę po tym jak minęło właściwe, ciężko orzec :lol:Zamieszczone przez Enriquezantek, a co tam ona ma, że tak długo czekałeś? Przecież to jakiś śmiech na sali.
A co ma? 1.4 TSI + Elegance + amazing + pakiet chrom + relingi srebrne + sunset + isofix przód + koło zapasowe + GSM głosowy + podgrzewane spryskiwacze + oświetlenie nóg + kolorowy maxidot... więcej nie pamiętam, najlepszy dodatek to i tak jest ksenon z amazinga :diabelski_usmiech
Komentarz
-
27.03.2015 zamówiona
20.04.2015 wyprodukowana
15.05.2015 dostarczona do salonu
18.05.2015 gotowa do odebrania
Komentarz
-
Na jakie rabaty można liczyć zamawiając dziś RS lub serie , może ktoś się pochwalić z ostatnio zamawiających.
Komentarz
-
W marcu na RS Combi 8%, szalu nie ma, ale 10% na serwis i czesci. Plus taki, ze na miejscu i nie musze nigdzie jezdzic. Najlepiej zamawiac teraz, pozniej bedzie drozej - zmiana cennika.
Sporo tez zalezy od wyposazenia, skrzyni biegow itp.
Zima u danielcia bylo 10% na Liftback. Tylko planowana rodzina zmienila nieco potrzeby.
Komentarz
zamowiona w pierwszej połowie grudnia, odbiór koniec kwietnia :haha:
Komentarz