1.6 TDI MY2016
zamówiona koniec lutego
odebrana koniec czerwca
Zamawiana jako Elegance, przyszła już Style.
Ze zmian to nowe, większe Bolero (Smart Link niestety zablokowany, póki co Dealer nie wie jak odblokować), silnik 110KM, system Start&Stop (wcześniej chyba nie było), brak napędu CD
Zamawiana w połowie marca, produkcja 24 tydzień, odebrana w poniedziałek 29.06. Zamówienie 1,4 ELEGANCE, przyszła 1,4 STYLE, silnik 150KM. Gdyby ten brak napędu CD zrekompensowali przynajmniej większym schowkiem, a tu pełna profeska zaślepiony otwór na plytę . Kiera trójramienna, Smart Link też mam zablokowany. Na chwilę obecną zauważyłem że nie mam opuszczania lusterka na biegu wstecznym
Dokladnie. Mozna zakodowac, ale sterownik nie ma opcji ustawienia kata nachylenia, oraz 0, wiec czesto dzieje sie tak, ze lusterko nie wraca na swoja wyjsciowa pozycje.
Zamówienie – 20 maj
Wyprodukowane – 26 tydz roku
W kraju (magazyn centralny) – 2 Lipiec
U dealera – 6 lipiec,
Odbiór dziś tj. - 8 lipiec
Octavia RS Combi 220 / manual / kilka dodatków /
bo pewnie kolega wbił się w auto już zamówione tylko sprzedawca dostosował opcje do niego, a ty pewnie masz auto które było zamówione po spisaniu przez Ciebie dokumentów.
Termin w okolicach 3 miesięcy na RS TSI DSG Liftback. Cena w/g konfiguratora 139500 (bez rabatu 1900). Cena jaką uzyskałem w salonie 126000 dobra cena?? Wychodzi jakieś niecałe 10% rabatu, dobra cena czy szukać lepszego sprzedawcy??
Potwierdzam że nie dają - wyceniam obecnie RS do produkcji za ok 128k wg konfiguratora i więcej niż 10% nigdzie nie dostałem, a pytałem w wielu polecanych na forum miejscach (Kraków, Wieliczka, Łódź, Bydgoszcz, Tarnów i kilka innych).
To samo u mnie max rabat jaki udało mi się uzyskać to 10,56... Lipa. Zdecydowanie większy rabat na cywilną wersję niektóre osoby z forum uzyskiwały i to przy połowie kwoty jaką wyszedł mi RS z konfiguratora...
Było było, a na Combi RS jeszcze mniej dają: 6-9%. U mnie w marcu 147.000 na 135.000, 8%. Pod domem i nigdzie jeździć nie muszę, u Danielcia na Limo 10% było.
Druga sprawa, ze wersje bida maja procentowo większy rabat, jednak liczy sie cena urwana z cennika.
Wracając do tematu, moje auto jest fix, odbiór koniec września, początek października, co daje 7 miesięcy czekania. :szeroki_usmiech
Witam
W przyszłym tygodniu zamawiam RS TDI combi - konfiguracja za 128k zł i dostałem rabat na 119k zł + dostałem w cenie pakiet 3 lata gwarancji/150 tyś km (ponoć warty ponad 3k zł) Myślicie, że warto szukać gdzieś indziej ? Obiecują termin na koniec października ale nie zamawiam DSG i kamery cofania a na to czeka się podobno najdłużej. Jak wiecie gdzie szukać lepszego rabatu polecicie coś ?
polrob, to błąd w konfiguratorze, potwierdziłem u dealera. Podczas dodawania opcji była cały czas ciemna deska, a jak przeszedłem do wyboru pakietów gwarancyjnych to sama się zmieniła na jasną. Więc oczywiście będzie ciemna
Komentarz