Zamieszczone przez Festexx
Wstrzymano zamówienia na RSa
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez FestexxKolego a jeździłeś 1,4 TSI z Drive Setup ? Bo generalnie jak się przełączy na Sport to jest po prostu rakieta no i RS TDI przyspiesza do 100 chyba niewiele lepiej niż 1.4 TSI.
Ja niemniej brałem 1.4TSI, bo kilkanaście tys. PLN różnicy przy zakupie nigdy się nie zwróci przy podobnym, z lekką korzyścią dla TDI, spalaniu.
A aż tak frajdą z jazdy ten TDI nie powinien jednak odstawać od 1.4TSI, żeby za to płacić tyle więcej. Co innego 2.0TSI, to już inna bajka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QgarZamieszczone przez FestexxKolego a jeździłeś 1,4 TSI z Drive Setup ? Bo generalnie jak się przełączy na Sport to jest po prostu rakieta no i RS TDI przyspiesza do 100 chyba niewiele lepiej niż 1.4 TSI.
Ja niemniej brałem 1.4TSI, bo kilkanaście tys. PLN różnicy przy zakupie nigdy się nie zwróci przy podobnym, z lekką korzyścią dla TDI, spalaniu.
A aż tak frajdą z jazdy ten TDI nie powinien jednak odstawać od 1.4TSI, żeby za to płacić tyle więcej. Co innego 2.0TSI, to już inna bajka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wojcianQgar, Ale 2,0TDI/184 występuje tylko z4x4 ,a tam różnica jest ponad sekunde. 1,4 8,4svis 2,0 7,2s, chyba ze miałeś na myśli rs, ale tam poza silnikiem dostajesz jeszcze pare innych dodatków.
W kwestii wyposażenia RS 2.0TDI/184KM vs Elegance 1.4TSI/140KM - owszem jest różnica, ale z drugiej strony w cenie też około 30tys.PLN, a biorąc pod uwagę "cywilną" 2.0TDI/184KM 4x4 też około 25tys.PLN (bez upustów, patrzyłem na kombi).
Niemniej tak czy siak biorąc pod uwagę osiągi, to raczej powinno się porównywać 2.0TDI/150KM z 1.4TSI/140KM. Bo choć 2.0TDI/184KM ośka jest "tylko" 0.3s szybsze w 0-100km/h, to jak wspomniałem wcześniej wg mnie na trasie różnica będzie bardziej odczuwalna.
Ze względu na, jak dla mnie, niewiarygodne te 7.2s dla 2.0TDI/184KM 4x4, nie odnoszę się do tych danych katalogowych. Zwłaszcza, że 1.8TSI/180KM 4x4 ma katalogowo "tylko" 7.5 do setki, a raczej jest lżejsza. Musiało by to DSG dla 2.0TDI/184KM 4x4 być naprawdę mocno zmodyfikowane, żeby nastąpiła taka poprawa.
Zamieszczone przez YancziMiałem już okazję spotkać się z RS kombi na S8, trafiłem na zadziornego Pana Jak ruszyliśmy to aż mi się wstyd zrobiło wyrwała jak głupia… Ja jechałem Civic 4D 142 HP benzyna
A nawiązując do tematu - oby zamówienia na RS się realizowały tak szybko, jak te RSy zbierają się do setki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wojcianMoże jest na forum ktoś z 2,0tdi 4x4 dsg i się wypowie
Ponizej filmik 2.0 tdi 4x4 zrobionej na 177KM, ktora setke robi w ponad 8s
Patrzac na dane pozostalych modeli silnikow z 4x4 wychodzi, ze czterolap jest zawsze ciutke wolniejszy niz oska,
Na suchym :lol:Black magic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg505Patrzac na dane pozostalych modeli silnikow z 4x4 wychodzi, ze czterolap jest zawsze ciutke wolniejszy niz oska,
Na suchym
TDI nie ma jak porównywać bo ośka to tylko 150 KM/320 Nm a 4x4 184 KM/380 Nm. ( porównując cywilne wersje ) Porównać można jedynie RS. I tu ewidentnie widać, że komuś paluszek się omsknął i zamiast 8 z przodu kliknął 7.
TSI kucy tyle samo jedynie mała różnica w Nm 250/280
dane do porównania ( oczywiście wszystkie kombi )
O3 elegance 1,8 TSI manual - masa własna z kierowcą 1337 kg 7,4s
O3 elegance 1,8 TSI DSG - masa własna z kierowcą 1352 kg 7,5s
O3 elegance 1,8 TSI DSG 4x4 - masa własna z kierowcą 1450 kg 7,5s
O3 elegance 2,0 TDI DSG 4x4 - masa własna z kierowcą 1485 kg 7,2s
O3 elegance 2,0 TDI RS - masa własna z kierowcą 1482 kg 8,2s
O3 elegance 2,0 TDI RS DSG - masa własna z kierowcą 1502 kg 8,3sO3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
-
lubek24, tylko między 1.8TSi z DSG 4x2 i 4x4 jest ~100kg różnicy i takie samo przyspieszenie, a w dieslu (RS DSG vs DSG 4x4) jest 17kg różnicy...i to na korzyść 4x4! Może stąd się bierze ta zaoszczędzona sekunda w dieslu że masa jest podobna a trakcja lepsza w 4x4.
Swoją drogą ciekawe co wsadzili do RS że ośka jest cięższa niż cywilna wersja z napędem 4x4...
Komentarz
-
-
Co do szybkości zbierania się 4x4 w wersji 180 KM, to AutoCentrum robiło dla 1,8 TSI
przyspieszenie
wynik robi duże wrażenie.
Patrząc na to co zrobił 1,8TSI w DSG, sądzę, że 0,4sek wolniej dla 184 KM dla 2,0 TDI jest realne do osiągnięcia.[/youtube]
Komentarz
-
-
heretic, dane spisałem ze strony skody :P nie zmienisz tak szybko biegów jak w DSG i chyba z tego wynika taka mała różnica.
menuna, to fakt test robi wrażenie, potwierdzam z autopsji.O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
-
Uciekacie panowie od tematu troche...
Gadałem przed chwila z moim dilerem Skody (co by nie bylo:P), mowil ze Skoda miała pare miejsc, ale wrzuciła tam ponoc auta zamowione w maju/czerwcu, a te zamowione w sierpniu jeszcze czekaja na date produkcji :cry:
Wychodzi na to ze trzeba sie uzbroic jednak w cierpliwosc i miec nadzieje ze do konca roku uda im sie wyprodukowac...
Komentarz
-
-
Albo ktos gdzies nie do konca prawdziwe info podaje.. Bo z tego co pisali inni w ostatnim tygodniu, to zamawiali w sierpniu, po mnie i juz maja terminy na pazdziernik..
Wiec podejrzewam ze cos SAP albo poszczegolni dilerzy nie do konca ogarniaja co sie dzieje.. A sami tez raczej nie dojdziemy..
Komentarz
-
-
Raczej pomalują. Należy jedynie wymóc aby dali kwit na to, że robili i że zgodnie z technologią producenta. Gwarancja na lakier i perforację oczywiście zostaje nieruszona.OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Na bank sie nie godzic na takie auto.. Ale to raczej oczywiste..
Aby towar był zgodny z umowa, powinien byc taki, jak wyjechal z fabryki.. Najlepiej było by gdybys wywalczył wymiane tych elementow + jakis bonus - gadzety, doposazenie np. dywanikami + mata do bagaznika albo darmowy pierwszy przeglad
ASO pewnie nie bedzie az tak ulegle i nie uda sie wszystkiego, ale warto zaczac wysoko, by miec na co zejsc - np. na malowanie powtorne, zgodnie z zaleceniami producenta + oficjalny dokument to potwierdzajacy (razem z info ze gwarancja na lakier i nadwozie jest nadal wazna) + wpis do ksiazki - moze sie przydac przy sprzedazy..
Na co diler pojdzie, to juz od niego zalezy, do tego kazdy inaczej sie odniesie do tego...
Komentarz
-
Komentarz