Po wizycie w Mielcu nic sie nie zmienilo, chlopaki trzepali auto z 2,5h i dobrze slysza dudnienie ale nie wiedza co to moze byc. Skonsultuja sie z SAPem w tej sprawie, ze moze ich naprowadza na cos, sugeruja jakas wiazke kabli ktora sie obija lub amortyzator na ktory ich naprowadzilem i doszlismy do tego, ze jak SAP na nic nie naprowadzi to beda podmieniac na jakis ktory jest sprawny. Chociaz nikt mi nie powiedzial, ze trzeba jezdzic az sie cos rozleci jak to bylo w Rzeszowie :P na czas podmiany amora albo tez innych czesci pozycza samochod takze ogolnie pozytywnie odbieram ten serwis jak i obsluge bo widac, ze chca cos zrobic ale jeszcze nie wiedza co mam nadzieje, ze jakos sobie z tym moim problemem poradza. Ja jutro wracam do testow i nasluchiwania bo jezdzic z tym dudnieniem nie chce i napewno sie do tego nie przyzwyczaje, wkurzaja mnie kazde dziwne dzwieki w samochodzie.
Zawieszenie
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez mcandyGdzie są z tyłu te zawory wyrównujące ciśnienia w kombiaku?O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
A dlaczego chcesz je demontować??
ps
Czy ktoś z Was np. podczas mycia auta zauważył, co słychać w środku, gdy ktoś spłukuje blachy solidnym strumieniem wody?
Bez usztywniaczy, rozpór i dobrych wyciszeń w drzwiach, nadkolach, boczkach, podłodze NIC SPRAWA DO PRZODU SIĘ NIE POSUNIE!!
Zastosowanie amortyzatorów o łagodniejszej charakterystyce mogłoby zmniejszyć, ale nie wyeliminować dudnienia.... ca 36Hz - MQB dudni, polternde hinterachse, low frequency 'boom' in cabin
Komentarz
-
-
Witajcie
jakiś czas temu pisałem w naszych firmowych dwóch O3. Dudnienie wyeliminowano ale niestety problem wrócił i to ze zdwojoną siłą.
Tyle co udało mi się dowiedzieć to ASO regulowało dociąg klapy co spowodowało zmniejszenie ciśnienie wewnątrz auta a co za tym idzie zmniejszenie odgłosów zawieszenia.
na tą chwilę ASO nie zna rozwiązania problemu.
Chciałem sobie kupić prywatnie O3 ale nie dam rady jeździć tym autem , wkurzają mnie te odgłosy. Dużo bardziej komfortowo jest w zwykłej corolli gdzie z zawiasu nie dochodzi żaden odgłos.
Skoda wypuściła bubla i tyle w temacie.
Komentarz
-
-
namo
Cytat z mojej wypowiedzi w innym wątku z Sob 31 Sie, 13 19:58
Zamieszczone przez namoŻona zauważyła że a Rapidzie strasznie "dudni", huk nie do wytrzymania, stwierdziła że do Chorwacji to by tym nie pojechała. Zestaw mat wygłuszających przy zakupie Rapida to pierwszy mod.
Komentarz
-
słychać, czy nie słychać to dudnienie
Tak to jest z tym dudnieniem, że ja nie mogę tego znieść,
a moja żona mówi, że zwyczajnie nic takiego nie słyszy, w każdym razie jej odgłosy nie przeszkadzają.
Może częstotliwość odgłosu jest na granicy słyszalności ludzkiego ucha, bo naprawdę jest to nieprzyjemny niski ton.
Wkurza mnie cała sprawa, bo po paru miesiącach przejechałem się ponownie O2 (ok. 500 km) i w tym przypadku odgłos nie jest dokuczliwy.
Od jakiegoś czasu każdemu, kto pyta o wybór przestrzegam, aby przejechał się próbnie po drobnych nierównościach. Sam drugi raz bym auta nie kupił z taka wadą (mimo, ze to jedyna krytyczna wada jaka zaobserwowałem)O3 1,8 TSI
Komentarz
-
-
namo
Zamieszczone przez brodaczmoja żona mówi, że zwyczajnie nic takiego nie słyszy ... jest na granicy słyszalności ludzkiego ucha
Komentarz
-
Re: słychać, czy nie słychać to dudnienie
Zamieszczone przez brodacz
Od jakiegoś czasu każdemu, kto pyta o wybór przestrzegam, aby przejechał się próbnie po drobnych nierównościach. Sam drugi raz bym auta nie kupił z taka wadą (mimo, ze to jedyna krytyczna wada jaka zaobserwowałem)
Polecam lekturę również tego wątku, razem z zawieszeniem tworzy to obraz całości.
.
Komentarz
-
-
Re: słychać, czy nie słychać to dudnienie
Zamieszczone przez brodaczMoże częstotliwość odgłosu jest na granicy słyszalności ludzkiego ucha, bo naprawdę jest to nieprzyjemny niski ton.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez brodaczOczywiście teoretyzuję w temacie dudnienia, bo nie mam możliwości zbadać jakiej częstotliwości jest ten odgłos.
Na pewno sa tez profesjonalne urzadzenia, ktore robia dokladniejsze pomiary, bo tym z telefonu bym do konca nie ufał (chocby z ograniczonej technicznie specyfikacji mikrofonu).
Komentarz
-
-
Ja na razie przestawiłem balans radia na tył i daję głośniej za każdym przejazdem, nie raz łapię się na tym że tego już nie nasłuchuję może dlatego że się już przyzwyczaiłem, ale to nie zmienia faktu że skoda zrobiła babola strasznego z tym dudnieniem, jak się nic nie zmieni i skoda nie pomoże w rozwiązaniu problemu to za dwa lata uciekam z tym autem po skończeniu leasingu, a myślałem że tak 5-6 lat pojeżdżę.Octavia 3 - 1.4TSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez feels3Polecam lekturę również tego wątku, razem z zawieszeniem tworzy to obraz całości.
Zawieszenie Skoda Octavia 3 to po prostu zwyczajny babol, do którego nikt w Mladej się nie przyzna, ponieważ koszty akcji przywoławczej pochłonęłyby rzeszę derektorów, menagerów o członkach zarządów i rad nadzorczych nie wspominając.
Ale zawsze można robić reklamę, i namawiać potencjalnych klientów do omijania salonów skody szerokim łukiem.
Komentarz
-
-
Ja jak tu czytam że to dudnienie występuje również w wersji 1.8 i 4x4, to utwierdzam się w przekonaniu że dobrze że nie przekroczyłem tych magicznych 75tysi za moje auto z belką, bo wtedy plułbym sobie w bodę płacąc za auto 100tysięcy i mieć bonus na pokładzie w postaci dudnienia.Octavia 3 - 1.4TSI
Komentarz
-
Komentarz