U mnie w końcu cisza. Wymieniona została sprężarka, zawór rozprężny i osuszacz oraz zostało zrobione płukanie całego układu. Przetestowane w największych upałach w ostatnich dniach.
Czyli ta sama procedura co u mnie. U mnie też już któryś tydzień po w/w wymianach wszystko gra i buczy - w dobrym tego słowa znaczeniu
U mnie w końcu cisza. Wymieniona została sprężarka, zawór rozprężny i osuszacz oraz zostało zrobione płukanie całego układu. Przetestowane w największych upałach w ostatnich dniach.
Czy na długo musiałeś zostawiać samochód?
W przyszłym tyg jestem umówiony na wizytę, podejrzewam, że zweryfikują wszystko i zamówią najpierw części zamienne, a dopiero wymiana na innej wizycie....
Czy tak to wygląda?
O3 1,4 TSI 140KM Elegance
Pakiet Amazing, Sunset, Webasto, Park Assist 2.0,
Przebieg-ponad 25 000 km ...
U mnie było tak jak piszesz, pierwsza wizyta to diagnoza i zamówienie części, potem oczekiwanie na dostawę (około 2 tygodni czekałem).
Sama wymiana zajęła 1,5 dnia. Na ten czas zaproponowano mi auto zastępcze.
czy to buczenie jest słyszalne w momencie schodzenia auta z obrotów i ew. na postoju? Czasem słyszę u siebie takie jakby jęczenie/buczenie, które brzmi podobnie do wyjącej pompy wspomagania w starszych autach. Słyszę szczególnie gdy auto schodzi z obrotów. Po wyłączeniu klimy cisza.
Powiem więcej. U mnie buczy (32tkm), w dwuletnim VW CC (35tkm) buczy, w trzyletnim Passacie (92tkm)... a to niespodzianka! też buczy! Wszystkie samochody w ,rodzinie'.
W związku z powyższym i z tym że skończyła mi się gwarancja słucham głośniej muzyki
Powiem więcej. U mnie buczy (32tkm), w dwuletnim VW CC (35tkm) buczy, w trzyletnim Passacie (92tkm)... a to niespodzianka! też buczy! Wszystkie samochody w ,rodzinie'.
W związku z powyższym i z tym że skończyła mi się gwarancja słucham głośniej muzyki
Prawie 50kkm ale to i tak sukces, bo w poprzedniej O2FL nie wytrzymała 30kkm.
buczy u Was cały czas? U mnie buczy sporadycznie i oczywiście w serwisie była cisza, choć zgłosiłem to i mam wpis chociaż. Ja słyszałem buczenie może ze 3-4 razy. Na razie nic u mnie nie robili.
Patrze na ten watek i albo buczenie do mnie nie dociera albo ani razu nie zaobserwowałe.. A na blacie juz prawie 32tys, choc do roku jeszcze daleko.. Choc wychodzi ze to nie zwiazane ani z przebiegiem ani z wiekiem wg postow tutaj...
Moze cos zmienili pod koniec 2014 i w tych autach nie ma juz tego problemu?
Krzyzakp na rownej nawierzchni delikatne przyspieszenia/hamowania bez i z ac sluchaj czy jest roznica. Z biegiem czasu narasta, wczoraj pomimo radia nawet moja żona to usłyszała.
Patrze na ten watek i albo buczenie do mnie nie dociera albo ani razu nie zaobserwowałe.. A na blacie juz prawie 32tys, choc do roku jeszcze daleko.. Choc wychodzi ze to nie zwiazane ani z przebiegiem ani z wiekiem wg postow tutaj...
Moze cos zmienili pod koniec 2014 i w tych autach nie ma juz tego problemu?
greg505, skoro slychac pomimo radia nawet, to klekot tez nie powinien zagluszyc Nie mniej sprawdze przy najblizszej okazji. Z jedynych dzwiekow to czasem wkurza rezonans deski rozdzielczej od Drive Setup, gdy sie wcisnie do deski...
Caly VAG oprocz mojego egzemplarza jest felerny... prawie 20k na blacie i 14 miesiecy uzytkowania. Klimy nie slychac, pas plastiku nie przeciera, chlodniczego i oleju nie ubywa. Za to zawieszenie z tylu dudni niemilosiernie :twisted: to tak zeby nie bylo za pieknie
Caly VAG oprocz mojego egzemplarza jest felerny... prawie 20k na blacie i 14 miesiecy uzytkowania. Klimy nie slychac, pas plastiku nie przeciera, chlodniczego i oleju nie ubywa. Za to zawieszenie z tylu dudni niemilosiernie :twisted: to tak zeby nie bylo za pieknie
20k
To jak już będziesz po dotarciu to się pochwal znowu czy wszystko śmiga :P
Komentarz