Poziom płynu chłodniczego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• bob_best
    odpowiedział(a)
    Staram się na bieżąco co jakiś czas kontrolować stan płynu chłodniczego, jak i oleju i raz udało mi się zaobserwować zdecydowanie mniejszy stan płynu, gdy poprzedniego dnia zrobiłem dłuższą trasę. Pierwsze, co zrobiłem, to odkręciłem nakrętkę na zbiorniczku wyrównawczym i na moich oczach poziom płynu wrócił do normy. Po tym fakcie kilkakrotnie sprawdzałem już później stan i cały czas jest taki, z jakim wyjechałem z salonu - przebieg około 4,5 tkm.
    Pzdr
    hehe... też to u mnie zauważyłem - było poniżej minimum, a jak odkręciłem to było w połowie między MIN a MAX. Po ostygnięciu opadło do 1/4, dolałem do 3/4 i tak już zostało.

Zostaw komentarz:

• ELM0
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Kris86
    Dziękować, uspokoiliście mnie, bo już myślałem, że może przez pompę wody albo gdzieś mi powolutku ucieka płyn i samochód będzie stał 2 tygodnie w serwisie :-)

A myślicie, że mogę bez obaw dolać Prestone (wg instrukcji na opakowaniu można mieszać z każdym innym płynem o dowolnym kolorze)?
    Też o tym myślę bo mam ten płyn z drugiego auta do wykorzystania. Co myślicie?

Zostaw komentarz:

• Kris86
    Guest replied
    Dziękować, uspokoiliście mnie, bo już myślałem, że może przez pompę wody albo gdzieś mi powolutku ucieka płyn i samochód będzie stał 2 tygodnie w serwisie :-)

A myślicie, że mogę bez obaw dolać Prestone (wg instrukcji na opakowaniu można mieszać z każdym innym płynem o dowolnym kolorze)?

Zostaw komentarz:

• Leniwiec
    odpowiedział(a)
    Zawsze mnie zastanawiało, co się dzieje z płynem chłodniczym w nowym aucie :lol:
    W poprzedniej 1.4 TSI też po kilku tys km od kupna musiałem dolać 0,5l płynu, natomiast potem przez całe 4 lata i 70kkm pozostałe 0,5l mi się już do niczego nie przydało, bo zawsze trzymał poziom.

Zostaw komentarz:

• Fredy.PW
    odpowiedział(a)
    Re: Poziom płynu chłodniczego

Zamieszczone przez bob_best
    Cześć :-)

Czy to normalne, że po 3 - 4 tys. km. trzeba zrobić dolewkę płynu chłodniczego? Nie mam żadnych wycieków pod samochodem a płynu mi ubyło i jest aktualnie poniżej minimum :roll:
    Jak odbierałem było, gdzieś w połowie pomiędzy minimum a maksimum
    U mnie też przy tym przebiegu musiałem trochę dolać.
    Staram się na bieżąco co jakiś czas kontrolować stan płynu chłodniczego, jak i oleju i raz udało mi się zaobserwować zdecydowanie mniejszy stan płynu, gdy poprzedniego dnia zrobiłem dłuższą trasę. Pierwsze, co zrobiłem, to odkręciłem nakrętkę na zbiorniczku wyrównawczym i na moich oczach poziom płynu wrócił do normy. Po tym fakcie kilkakrotnie sprawdzałem już później stan i cały czas jest taki, z jakim wyjechałem z salonu - przebieg około 4,5 tkm.
    Pzdr

Zostaw komentarz:

• bob_best
    odpowiedział(a)
    Re: Poziom płynu chłodniczego

Czy to normalne, że po 3 - 4 tys. km. trzeba zrobić dolewkę płynu chłodniczego? Nie mam żadnych wycieków pod samochodem a płynu mi ubyło i jest aktualnie poniżej minimum :roll:
    U mnie też przy tym przebiegu musiałem trochę dolać.

Zostaw komentarz:

• Kris86
    Guest replied

Zostaw komentarz:

• Guest's Avatar
    Gość rozpoczął temat Poziom płynu chłodniczego

to tak jak u mnie parka zobaczysz że to młodsze dziecię będzie starsze ustawiało po kątach zdrówka dla rodziny
Pracuję...