Wczoraj pytałem w grudziądzu w serwisie skody o te przetarcie. Pan w serwisie powiedział, że nikt nie zgłaszał u nich tego jeszcze. Ja mu wskazałem dokładnie o co chodzi,że mam maluteńkie przetarcie, a w innych O3 przeciera się jeszcze gorzej. Powiedział, że jakby co będą pisać do Poznania
Wada fabryczna Octavii 3?
Zwiń
X
-
Jest Octavia III 1.4 TSI CHPA 140 KM http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=84299
Była Octavia II 2.0 TDI 16V BKD 140 KM
Była Octavia I 1.9 TDI AGR 90 KM
-
-
Zamieszczone przez howardupraszczając odpowiedz UOKiK. Poznań im odpisal, ze pas powinien być zapinany i ustawiony zawszew ten sam sposób bez wzwzględu na to czy użytkownik ma 150 cm czy 210 a UOKiK to łyknął. Jakąś kpina :twisted:pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Moja odpowiedź do UOKiK:
Szanowni Państwo,
Z całym szacunkiem, ale stwierdzenie, cyt.: „uszkodzenia słupka B miały charakter eksploatacyjny, spowodowany nieprawidłową regulacją fotela i pasa bezpieczeństwa przez użytkowników, a także niewłaściwą pozycją kierowcy. Mając na uwadze powyższe, UOKiK przychylił się do wyjaśnień ww. spółki.”, traktuję jako kpinę z poważnych ludzi. Czy Państwo bronicie interesu klienta? Którego?
Czy miliony użytkowników Octavii 5E mają przyjąć za fakt, że pasy bezpieczeństwa w tym aucie działają prawidłowo tylko i wyłącznie po ustawieniu ich regulacji w jednym konkretnym punkcie? Proszę o wskazanie – gdzie konkretnie: w którym paragrafie / punkcie instrukcji obsługi jest napisane jak ustawić pasy bezpieczeństwa, aby uniknąć „nieprawidłowej regulacji fotela i pasa bezpieczeństwa przez użytkowników, a także niewłaściwej pozycji kierowcy”?
Analogicznie: jeśli wyreguluję pozycję świateł mijania zbyt wysoko, istnieje zagrożenie, że spalą się żarówki?
Drodzy Państwo, bardzo proszę o poważne podejście do zadań powierzonych Wam przez konsumentów, którzy – jakby nie patrzeć – płacąc uczciwie podatki, mają całkowite prawo oczekiwać, że instytucja stworzona do ochrony ich praw – będzie w istocie realizować podstawowe obowiązki wobec nich.
Jednocześnie informuję, że całość korespondencji publikuję na łamach forum OCP (Octavia Club Polska), w tym wątku. Proszę rzetelnie zapoznać się z treścią tego wątku, zanim podejmą Państwo kolejne kroki w stosunku do Skoda Polska i VW Group. Być może warto przyjrzeć się skali problemu, przed odniesieniem się do jego istoty?
Z poważaniem,
/podpis/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez HansHawkW każdym razie niech mają świadomość, że ich reakcja nie jest zadowalająca dla rzeszy konsumentów, dla których UOKiK został powołany.
Sry za ten komentarz, ale widząc, jak funkcjonuje 90% urzędów w naszym kraju, a ostatnio nawet prywatni sprzedawcy, którzy za nic mają swojego klienta, wiara w to, że ktoś przejmie się Twoimi problemami jest... budująca.
Komentarz
-
-
Wszystkie te rzeczniki praw z ich urzędami bym w jasną ... zlikwidował - jak się komuś coś nie podoba to do sądu. Prawo jest celowo nie do wyegzekwowania dla normalnego człowieka bo z jednej strony regulacje branżowe dostępu do zawodów prawniczych i chore ceny usług a do tego sądy działają gorzej niż tragiczne. Tu jest temat do zmian a nie powoływać jakieś idiotyczne urzędy do ochrony praw ludzi którzy nie mogą normalnych ludzkich spraw załatwić w sądzie bo się czeka 5 lat zamiast 2 miesiące. Sorry za offtopic ale z mojego doświadczenia (z drugiej strony - jako strona sprzedająca) te urzędy konsumentów nie mają prawa bytu - nigdy kupujący nic nie uzyskał pozytywnego efekty w przypadku zgłoszenia spraw do tego "urzędu". 100% odrzuconych skutecznie przez nas reklamacji w przypadku zgłoszenia do UOKiKu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris11Już widzę, jacy są przerażeni....
Często też odwołania od decyzji , potrafią zdziałać cuda , więc pismo HansWawk jest celowe .
Zamieszczone przez HansHawkBTW - całą korespondencję wysłałem również do "Turbo Kamery" TVN Turbo.
Komentarz
-
-
Oglądałem wczoraj pasy w 3-letnim Audi A5, 50kkm przebiegu, w rodzinie od nowości. Pas kierowcy jest już cały zmechacony i do tego zaczął się pruć i to konkretnie. Co do słupka to tapicerka jest na nim beżowa i odbarwiła się na czarno od pasa, natomiast wytarcie od pasa jedynie w samym rogu plastiku dosłownie na 1mm.
Komentarz
-
-
Dzisiaj przy okazji wizyty i gwarancyjnej naprawie reflektora ksenonowego oraz usterki w kolumnie kierowniczej w ASO GANINEX w Katowicach przy okazji zgłosiłem przetarcie jak w temacie. Serwisant nawet nie pytał o szczegóły tylko powiedział ze wymienią w ramach naprawy gwarancyjnej co tez uczynili. Plus dla serwisu!
Off topic:
Z czystym sumieniem polecam GANINEX w Katowicach gdzie są uprzejmi, a przede wszystkim potrafią dokonać prawidłowej diagnozy i naprawić lub tez wymienić uszkodzone elementy samochodu co niestety nie jest takie oczywiste w innym ASO z Katowic które radzę omijać szerokim łukiem, nawet bardzo szerokim!
Pisze jako ponad 6 letni użytkownik Skód: fabia a następnie O2 i O3.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ShplusDzisiaj przy okazji wizyty i gwarancyjnej naprawie reflektora ksenonowego oraz usterki w kolumnie kierowniczej w ASO GANINEX w Katowicach przy okazji zgłosiłem przetarcie jak w temacie. Serwisant nawet nie pytał o szczegóły tylko powiedział ze wymienią w ramach naprawy gwarancyjnej co tez uczynili. Plus dla serwisu!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sobol1500Ja bylem dzisiaj w ASO i zglosilem. Podobno jest jakas akcja na to. Czy cos tam innego. Maja do mnie dzwonic jutro z decyzjami ze Skody to podpytam.. nieoficjalnie poki co maja mi to wymienic
[ Dodano: Sro 06 Maj, 15 22:35 ]
sobol1500, w którym ASO byłeś?pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Ja to zgłosiłem. W odpowiedzi dostałem odmowę wymiany słupka. Sprawa doskonale znana w serwisie. Według stanowiska Skody nie podlega wymianie gwarancyjnej. Uszkodzenie powstaje po stronie klienta i wynika ze złego sposobu zapinania pasa. I to właściwie tyle w temacie - na tym skończyli rozmowę :lol:
Komentarz
-
Komentarz