felgi stalowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• kylo76
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez leszekmw
    jakie et i szerokość jest w 15
    et46 szerokość 6

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Seed
    wlasnie ori w O3 jest ET46, a te felgi ktore ja chche zalozyc maja ET50. pytanie czy nie bedzie ocierac?
    no to jeżeli tak to trzeba przymierzyć czy przede wszystkim nie ocierają na zacisku. rozumiem że mówisz teraz o 16" :?:
    ciekawe jakie et i szerokość jest w 15 ..
    ale się problem zrobił.. :szeroki_usmiech

Zamieszczone przez mac_aaron
    Tutaj macie te Alcary za 500zł ale to będzie wymagało pierścienia centrującego
    to felga stalowa , żadnego pierścienia się nie daje , a rozmiar otworu jest do nowych audi.

am bym brał ale nie bawię się w pierścienie ma pasować bez kombinacji :P
    pierścień nie jest żadnym problemem.

a tak sie spytam o Twój avatar .. to jakaś swastyka czy co , bardzo się kojarzy..

Zostaw komentarz:

• kylo76
    odpowiedział(a)
    Tutaj macie te Alcary za 500zł
    Jakoś używane do mnie nie przemawiają, niby jest 10 dni na zwrot, ale ...

Zostaw komentarz:

• mac_aaron
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kylo76
    A że używane stalówki 400zł za komplet to się zgodzę, tylko co z tym ET50? Żeby się nie okazało, że zaoszczędzisz 400-500zł, a promień skrętu będzie jak wozu drabiniastego.
    Zamieszałem się, myślałem, że et50 jest ORI.

Tutaj macie te Alcary za 500zł ale to będzie wymagało pierścienia centrującego

sam bym brał ale nie bawię się w pierścienie ma pasować bez kombinacji :P

Zostaw komentarz:

• Seed
    odpowiedział(a)

Zamieszczone przez Seed
    "Felga o podanym nr w katalogu Skody nie występuje. Rozmiar wg VW to 6,5Jx16H2 ET50 5/112. Nr i rozmiar felgi stalowej OCT III to: 5Q0601027F 03C,
    6,5Jx16H2 ET46 5/112. Jak widać różnią się odsadzeniem, więc trudno powiedzieć czy będą pasowały ( ew. ocieranie przy skrętach)."
    nie za bardzo rozumiem co tu jest napisane ale , ale jeżeli ori ma być 6,5x16et50 to 6,5Jx16H2 ET46 wejdzie przecież tym bardziej.
    wlasnie ori w O3 jest ET46, a te felgi ktore ja chche zalozyc maja ET50. pytanie czy nie bedzie ocierac?

Zostaw komentarz:

• kylo76
    odpowiedział(a)
    ktoś ma zapas stalowy 15...
    Jak wyjdę z pracy to sprawdzę jaki mam zapas

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)
    Wg konfiguratora wersja wyposażeniowa Active, z wyjątkiem 1,4TSI, czyli 1,2TSI w obu mocach i 1,6 diesel są fabrycznie na 15 calówkach.
    czyli najprościej żeby ktoś kto ma taką wersję zobaczył jakie ma et i się odezwał , tylko ze pewnie każdy teraz na alu bierze.. a może ktoś ma zapas stalowy 15...

Zamieszczone przez Seed
    "Felga o podanym nr w katalogu Skody nie występuje. Rozmiar wg VW to 6,5Jx16H2 ET50 5/112. Nr i rozmiar felgi stalowej OCT III to: 5Q0601027F 03C,
    6,5Jx16H2 ET46 5/112. Jak widać różnią się odsadzeniem, więc trudno powiedzieć czy będą pasowały ( ew. ocieranie przy skrętach)."
    nie za bardzo rozumiem co tu jest napisane ale , ale jeżeli ori ma być 6,5x16et50 to 6,5Jx16H2 ET46 wejdzie przecież tym bardziej.

Zostaw komentarz:

• kylo76
    odpowiedział(a)
    A że używane stalówki 400zł za komplet to się zgodzę, tylko co z tym ET50? Żeby się nie okazało, że zaoszczędzisz 400-500zł, a promień skrętu będzie jak wozu drabiniastego.

Zostaw komentarz:

• mac_aaron
    odpowiedział(a)
    koszt ok. 400zł na allegro.
    Piszesz o kompletnym kole czy samej feldze stalowej? Jak o kompletnym kole to z jaką oponą? Jak o samej feldze to strasznie droga jak na stal.

jest tego od cholery i troche, wystarczy w kategorii felgi->16->stalowe szukać po ET50 i po lewej zaznaczyc 5x112

CONTINENTAL ContiWinterContact TS850 205/55R16 91H 419pln
    to samo w 225/45/R17 to już 650pln

koszty:
    opony na alusy 17" = 2600pln
    4 felgi stalowe 16" (używane z allegro) + 4 opony 16" = 400+4*419= 2076 (+przesyłka felg)

500 w kieszeni, wystarczy na zapas płynu zimowego, odmrażacza do szyb i "odmrażacza" 0,5l dla kierownika

EDIT: podobno 15" stal nie podejdzie do 1.8tsi, za małe są.

Zostaw komentarz:

• Seed
    odpowiedział(a)
    Zalozylem watek ale zamkneli :P

Pytam wiec ponownie:

"Jak planujecie zrealizowac plany na zimoowki Panowie - szczegolnie w 17"?
    Myslalem o zakupie opon na te felgi ale po zastanowieniu kupie chyba stalowki strukturalne VW 5K0 601 027, w rozmiarze 6,5Jx16 H2 ET50.
    Pytanie czy ten rozmiar podejdzie do O3?
    Opony zaloze na nie 205/55 R16 - 0,4% roznicy bedzie w stosunku do 225/45 R17."

Po napisaniu mejla do ASO Skody dostalem odp:

Czy rzeczywiscie ET50 moze ocierac w O3?

Zostaw komentarz:

• kylo76
    odpowiedział(a)
    Wg konfiguratora wersja wyposażeniowa Active, z wyjątkiem 1,4TSI, czyli 1,2TSI w obu mocach i 1,6 diesel są fabrycznie na 15 calówkach.

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)
    aaa..jakbyś chciał to stal 15" mam po 200zł. et 45. pytanie tylko czy wejdą :? , chodzi o średnice ale jak aso sprzedaje to wejdą pewnie
    najtańsze markowe alu w granicach 315 -330zł

Zostaw komentarz:

• kylo76
    odpowiedział(a)
    kylo76, a 1,4 wychodzą wogóle na 15"
    Jak wyciągnę pełną instrukcję to zobaczę, ale Danelczyk sprzedaje do O3 15 calowe felgi - od ręki.
    Te felgi hybrydowe, o których piszesz, fajnie wyglądają, ale cenowo to blisko alufelg, na allegro 948zł za komplet 16 calówek.

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)
    A w ogóle to jakie są zalecane parametry stalowych 15 calówek do O3? Na wlewie paliwa rozmiar 15 cali nie jest ujęty,
    kylo76, a 1,4 wychodzą wogóle na 15" ?

Zostaw komentarz:

• kylo76
    odpowiedział(a)
    koszt ok. 400zł na allegro.
    Piszesz o kompletnym kole czy samej feldze stalowej? Jak o kompletnym kole to z jaką oponą? Jak o samej feldze to strasznie droga jak na stal.

Zostaw komentarz:

• mac_aaron
    odpowiedział(a)
    Różnica w cenie opon Continental TS850 między 17 a 16 cali to jakieś 200-250zł/sztuka :shock:
    W takim razie ja też planuję zakup stalówek 16" na zimę, koszt ok. 400zł na allegro. Oszczędność 400-600zł w zależności od indeksu prędkości opony, chociaż na zimę indeks powyżej 190km/h raczej się nie przyda, no może 210 :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• kylo76
    odpowiedział(a)
    A w ogóle to jakie są zalecane parametry stalowych 15 calówek do O3? Na wlewie paliwa rozmiar 15 cali nie jest ujęty, konfiguratory felg nie obejmują jeszcze 15 - tek do O3 (w jednym salonie opon odpowiedzieli, że mają być po 25 września), dzisiaj w Danelczyku dowiedziałem się, że mają stalówki w nieprzyzwoitej cenie (cos około 250zł za sztukę) i oznaczeniach 6Jx15H2 et46.

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)
    ketivv, nie handlowałem tym jeszcze , sam nie wiem jak to wygląda w rzeczywistości . klient ma prawie identiko w foresterze starszym ,tylko ori , pomalowane na czerwono. wyważam mu jak alu na klejone i jest :kciukgora

Zostaw komentarz:

• ketivv
    odpowiedział(a)
    te felgi to już od 2 lat obserwuje, może tej zimy się na nie skuszę bo o ile pamiętam rozmiar max tylko 16"

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)
    pojawiły się fajne felgi z alcara ..szkoda ze troszkę drogie..

Zostaw komentarz:

• padero
    odpowiedział(a)
    A w felgach stalowych 16" do O3 jakie powinno być obsadzenie (ET) ?

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez NYK
    jakie powinno być osadzenie (et) w feldze 17x7.5 ??
    oem 17x7 to et54
    oem 18x7.5 to et51

Zostaw komentarz:

• NYK
    odpowiedział(a)
    jakie powinno być osadzenie (et) w feldze 17x7.5 ??

Zostaw komentarz:

• perfex
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez rezon
    Zamieszczone przez perfex
    od 15 lat jeżdżę na alufelgach zimą.
    ile kkm rocznie? chyba tu jest przyczyna. Ja na zimówkach robię ok. 25kkm rocznie - trzy lata i zmiana opon..
    Podobnie. Ale mam alergie na stalowki i nie używam.

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez perfex
    od 15 lat jeżdżę na alufelgach zimą.
    ile kkm rocznie? chyba tu jest przyczyna. Ja na zimówkach robię ok. 25kkm rocznie - trzy lata i zmiana opon. Na letnich jeżdżę mniej
    Na 18" miałem profil 55 bo takie opony dostałem przy zakupie autka, więc felgi dokupiłem w tym samym rozmiarze.

Zostaw komentarz:

Pracuję...