1.8 tsi czy warto?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kc2ine
    Ambiente
    • 2012
    • 134

Zamieszczone przez rezon
    Zamieszczone przez kc2ine
    jaki TSI nie jest?
    mój
    1.4 czy 1.8 czy nawet 3.6TSI to wszystko taka sama konstrukcja.
    to walnąłeś jak nie przymierzając łysy grzywką o parapet. Popytaj trochę więcej dziadka Google - a później pisz. 3,6TSI nawet nie ma - jeśli już to FSI, wolnossąca i V6. Do 1,4 i 1,8 ma się nijak.
    kolego, co tak powaznie? proponuje napic sie absyntu to byl zart z tym 3.6TSI :shock:
    wiem ze go niema...w Europie - to na rynek Amerykanski

a Twoj nie jest awaryjny bo ile zrobiles? 25k? to nawet Kia tyle zrobi :diabelski_usmiech

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez krzy111
      Zamieszczone przez greg505
      no to poszlo zamowienie na 1.8 :twisted:
      Ech, spóźniłem się z ostrzeżeniem. 1.4 tańsza i lepsza.
      Wielowahacz dużo droższy w serwisowaniu i w ogóle awaryjny, właściwości jezdnie tak jak belka.
      Dynamika dyskusyjnie lepsza 1.8 tylko powyżej 5.5 rpm, a i to bardzo niewiele.
      Spalanie 1.8 3 l/100km wiecej niż 1.4 to przy spokojnej jeździe, jak pogonisz to 4.5 l/100 km wiecej.

1.8 awaryjny silnik wycofywanej w pośpiechu generacji.

I za to zapłacisz 8 tys zł wiecej.
      1. naprawa wielowahacza tyle w naprawie kosztuje co piwo z kumplami w knajpie po za tym raz na 100kkm coś się przy tym robi :!:

2. napisz jeszcze że 1.4 objeżdża 1.8, sprawdź ile zajmie wyprzedzenie 3 tirów pod rząd octą z silnikiem 1.4 i 1.8

3. różnica na spalaniu przy spokojnej jeździe 3l?

4. silnik zapewne nie dociągnie do 50kkm :wink:

P.S. bardzo fajnie że zamówił octę z silnikiem 1.8 a nie jakąś popierdółkę
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Prim
        L&K
        • 2013
        • 1040
        • Audi

Zamieszczone przez piramida
        hehehe i 3/4 forum patrzy na Ciebie wilkiem :diabelski_usmiech
        Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Prim
          Zamieszczone przez piramida
          hehehe i 3/4 forum patrzy na Ciebie wilkiem :diabelski_usmiech
          może mnie nie zjedzą :wink:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• krzy111
            Ambiente
            • 2013
            • 122

pozyjemy zobaczymy, jak sie ma rozsypac to mam nadzieje ze podczas gwarancji 8)
            Mam nadzieje, że nie wpuściłeś się w dsg ? Horror z tą skrzynią przewyższa nawet thriller z silnikiem.
            o3 1.8 tsi dsg Elegance kolor niebieski "milicyjny" niemetalik

Komentarz

• greg505
              L&K
              • 2013
              • 1239

2-3 litry w ta czy w ta, przy moich przebiegach nie robia roznicy (~10tys), a zawsze lepiej miec dodatkowe 40KM pod noga

[ Dodano: Czw 12 Wrz, 13 20:57 ]
              pozyjemy zobaczymy, jak sie ma rozsypac to mam nadzieje ze podczas gwarancji 8)
              Mam nadzieje, że nie wpuscłeś się w dsg ? Horror z tą skrzynią przewyższa nawet thriller z silnikiem.
              dsg mialem brac z 1.4, ale po jezdzie probnej (1,4 manual) od razu stwierdzilem ze wole mocniejszy silnik.
              Black magic

Komentarz

• kc2ine
                Ambiente
                • 2012
                • 134

2-3 litry w ta czy w ta, przy moich przebiegach nie robia roznicy (~10tys), a zawsze lepiej miec dodatkowe 40KM pod noga
                proponuje jeszcze zalozyc nitrox - to Cie nawet radar nie zauwazy jak smigniesz :P

Komentarz

• krzy111
                  Ambiente
                  • 2013
                  • 122

Widzę, ze zdecydowałeś się na czarny lakier ...niedobrze. W o3 podobno czarny odchodzi płatami.

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

proponuje jeszcze zalozyc nitrox - to Cie nawet radar nie zauwazy jak smigniesz :P
                    dla radarów to wystarczy jak masz pod maską 1.6mpi :lol:

Komentarz

• bluebox
                      Classic
                      • 2013
                      • 20

Też na jeździe testowej miałem 1.4 TSI Co by nie mówić zabiera się całkiem, całkiem.
                      No ale nie gadajcie przynajmniej głupot o 1.8 TSI
                      Ten co kupuje 1.8 nie patrzy na spalanie, a raczej na lepsze wyposażenie.
                      Komfort kosztuje. Wybrałem 1.8 TSI ze względu na lepszy silnik, wielowahacz i podgrzewaną przednią szybę.
                      Jeśli nie potrzebujesz tych dodatków bierz słabszy model.

Komentarz

• krzy111
                        Ambiente
                        • 2013
                        • 122

No dobra, poddaję się. Wszystko co dzisiaj napisałem w tym wątku to oczywiscie stek bzdur.
                        Gratuluje wyboru 1.8. Ja tez taki wybrałem po jeździe próbnej 1.4 i 1.8 różnica jest wyraźna.

Komentarz

• Prim
                          L&K
                          • 2013
                          • 1040
                          • Audi

krzy111, nie poddawaj się
                          Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• ketiuz
                            Classic
                            • 2013
                            • 28

Czarny lakier odchodzi , silnik 1.8 się psuje , wielowahacz taki sam jak belka............
                            No tak a ja od jutra będę w seminarium i zostanę biskupem(co by na to moja żona powiedziała).
                            Krzy111 daj już spokój z tym czarnowidzctwem :wink:

Komentarz

• kc2ine
                              Ambiente
                              • 2012
                              • 134

Widzę, ze zdecydowałeś się na czarny lakier ...niedobrze. W o3 podobno czarny odchodzi płatami.
                              widze ze kolega tu opowiada jakies horrory, ze nawet ja jestem wiekszym otymista - sypiacy sie silnik, lakier platami odpadajacy, DSG sie sypie...przypuszczam ze rowniez podloga wypada i powietrze uchodzi z chlodnicy...
                              oj te TSI silniki...

Komentarz

• greg505
                                L&K
                                • 2013
                                • 1239

Zamieszczone przez bluebox
                                Też na jeździe testowej miałem 1.4 TSI Co by nie mówić zabiera się całkiem, całkiem.
                                Komfort kosztuje. Wybrałem 1.8 TSI ze względu na lepszy silnik, wielowahacz i podgrzewaną przednią szybę.
                                rowniez u mnie, podgrzewana szyba byla kolejnym argumentem za w wersji 1.8
                                Black magic

Komentarz

• kc2ine
                                  Ambiente
                                  • 2012
                                  • 134

Zamieszczone przez bluebox
                                  rowniez u mnie, podgrzewana szyba byla kolejnym argumentem za w wersji 1.8
                                  to ten silnik ma szybe? :shock:

Komentarz

• greg505
                                    L&K
                                    • 2013
                                    • 1239

tu zawsze sie tak spamuje? :lol:
                                    Black magic

Komentarz

• michalek1912
                                      Ambiente
                                      • 2013
                                      • 113

kc2ine, :|
                                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=70887

Komentarz

• Zorr
                                        RS
                                        • 2011
                                        • 2110

... Im mniejsza pojemnosc tym awaryjnosc wieksza bo bardziej wyzylowany. Ja zamawiam ten ostatni.
                                        ... to teraz policz KM z litra jednostek TSI 1.2, 1.4, 1.8 i 2.0 i proszę nie pisz już takich głupot, gdyż wprowadzasz błąd innych forumowiczów.
                                        Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                        Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• Ceed1
                                          Rider
                                          • 2012
                                          • 461

2 strony o niczym! Idźcie na jakieś babskie forum pogadać o pierdołach.

Komentarz

• kc2ine
                                            Ambiente
                                            • 2012
                                            • 134

ok, koniec zartow, zapomnialem ze ludzie uwierza we wszystko co sie napisze. - wracajac do tematu, zamowilem ten silnik 1.8 TSI wiec musi byc warto i to zdecydowannie najlepsza jednostka z serii TSI. Nowe modele VW 2014 zostaly wyposazone w ten silnik nie bez powodu.
                                            2014 Volkswagen Beetle, Jetta & Passat get new 1.8L turbo engine

Komentarz

• rezon
                                              RS
                                              • 2006
                                              • 1894
                                              • Volvo
                                              • AKL 1.6 MPI 101 KM
                                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

kolego, co tak powaznie? proponuje napic sie absyntu to byl zart z tym 3.6TSI

a Twoj nie jest awaryjny bo ile zrobiles? 25k? to nawet Kia tyle zrobi
                                              Jak się żartuje to się wstawia i wszyscy wiedzą, że to żart. A nie pisze z miną znawcy, a później wycofuje rakiem. Przyznanie się do błędu to nie hańba... Nawet jak w hameryce oznaczają ten silnik TSI - to nadal z turbiną niewiele ma wspólnego, a to zasadnicza różnica.
                                              Zrobiłem TSI jednak już trochę więcej niż 25kkm, po za tym nie jestem pierwszym, który kupił taki silnik - znam kilka osób - nawet dwie takie, które miały RS'a fabrycznie podciągniętego na 230KM. Bardzo sobie chwaliły - tylko kaganiec im przeszkadzał na gwarancji.

Komentarz

• kc2ine
                                                Ambiente
                                                • 2012
                                                • 134

Zamieszczone przez rezon
                                                Zrobiłem TSI jednak już trochę więcej niż 25kkm, po za tym nie jestem pierwszym, który kupił taki silnik - znam kilka osób - nawet dwie takie, które miały RS'a fabrycznie podciągniętego na 230KM. Bardzo sobie chwaliły - tylko kaganiec im przeszkadzał na gwarancji.
                                                super, dobrze wiedziec bo tak jak mowilem kupuje auto z tym silnikiem i w zasadzie to mi sie podoba to ze jak chce jechac spokojnie to mi spali neiwiele (6l?) ale jak mi sie spieszy to mam
                                                troche koni pod maska i moge przygrzac kosztem paliwa (12l?) ale cos za cos.
                                                W moim MPI czy mi sie spieszy czy nie silnik ma to w dupie :szeroki_usmiech

p.s.
                                                tak jak mowilem to nie byl zaden moj blad, tylko zart a zart z powazna mina ma wiekszy effekt. I jak sie spodziewalem kilka osob sie nabralo i chcialo juz zamawiac taki silnik :P

Komentarz

• rezon
                                                  RS
                                                  • 2006
                                                  • 1894
                                                  • Volvo
                                                  • AKL 1.6 MPI 101 KM
                                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

jak chce jechac spokojnie to mi spali neiwiele (6l?
                                                  to musisz jechać baaaaaardzo spokojnie - ale nawet S2 4x4 daje radę to osiągnąć.

Komentarz

• Maicroft
                                                    Moderator
                                                    S_OCP MemberModeratoRS
                                                    • 2004
                                                    • 25757
                                                    • Audi

kolego, co tak powaznie? proponuje napic sie absyntu to byl zart z tym 3.6TSI
                                                    No ale dalej mnie to interesuje w ktorym modelu mamy 3.6TSI:

Passat - The 3.6L, 280-hp, V6 FSIŸ engine
                                                    CC - 3.6L, 280-hp, V6 engine
                                                    Touareg - 3.6L, 280 hp, V6 engine
                                                    Touareg Hybrid - Parallel hybrid; one electric motor with compact disengagement clutch; mounted between V6 engine and transmission: 3.0L V6 (90 deg V), 24V, supercharged/intercooled, TSI
                                                    Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...