Zamieszczone przez zamarek9898
1.8 TSi
Zwiń
X
-
O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
-
-
Spalanie "układa" się po ok. 5-6.000 km.
Ja jechałem 2 razy dokładnie tą samą trasą, przy przebiegu poniżej 1000 km i powyżej 6000 km.
Pory roku październik i marzec, więc pogoda podobna (różnica była w oponach lato-zima, 205-225).
Spalanie różniło się i to znacznie:
Mnie "ratuje" w miarę płynny przejazd 1/2 drogi do i z pracy. Plus przeloty weekendowe, gdzie jest zdecydowanie mniejszy ruch.
Do tego po paru razach jak dałem w palnik, rodzina mi się zbiesiła i powiedziała: albo tak dalej albo będziemy haftować.... :roll: :wink:
No to jeżdżę spokojniej.
Poza tym prawdą jest, jak ktoś wcześniej pisał, że spalanie stabilizuje się dość długo w 1.8 Tsi. Przejazd 39 km. w sobotę po opłotkach Łodzi (trochę stanie, trochę jazdy, trochę startów, prędkość przelotowa dość niska) spalanie z kompa 8,4 l. (to realne pewnie 0,4 l wyższe). Jechałem z jednym z forumowiczów, więc może zaświadczyć. :wink:
Gdybym jeździł li tylko po Łodzi w godzinach szczytów poniżej 12 l. IMHO nie ma szans.
pzdr
Komentarz
-
-
tadfi, ubiegłeś mnie U mnie często 10l/100km z całego baka bywało, ale staram się nie przejmować Na krajówkach przy jeździe 90-100 osiągam 6,8l/100km w trasie 30km, wynik powtarzalny, w schodzenie niżej się nie bawię. Podejrzewam, że średnia z 10kkm to by wyszła ok. 9l/100km, ale nie zapisuję.
Komentarz
-
-
Spalanie to wiadomo, ze zależy od kierowcy i trasy ale jak wszyscy piszą to ja tez
Jeżdzę codziennie na trasie Łódź - Zdunskka Wola (1/3 dwypasmowka, 2/3 zatłoczona krajowka) i mam powtarzalnie 6,5 l/100 km, na dwupasmowce 110 tempomat, na krajowce wloke się jak wszyscy + 3-4 dynamiczne wyprzedzania po kilka samochodów na raz. Rekord na tej trasie to 5,6 ale tak się nie da jeździć na dłuższą metę.
Zgadzam się, ze spalanie długo się stabilizuje wiec jeśli ktoś pojeżdżą sobie po zatłoczonym mieście. mieście w stylu 20 minut jazdy, postój 2h, znowu 20 minut jazdy i tak dalej to 15 spokojnie może wyjść.
Spalanie dramatyczne rośnie w korkach, ostra jazda nie powoduje wiru w baku ale korki to dramat.o3 1.8 tsi dsg Elegance kolor niebieski "milicyjny" niemetalik
Komentarz
-
-
Dzisiaj zrobiłem trase 500km - droga nr 7. Najwolniejszy obszar trasy - Warszawa. Czas przejazdu - 6 godz. Jedna osoba w samochodzie, pusty bagażnik. Na szybkich odcinkach max 180km/godz. Średnie spalanie 7,8l/100km
P.s. Nigdy nie dorównam mojej żonce, która potrafi tę samą trasę zrobić ze średnią 6,5l/100km
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dig DugJa mam rowne 12l/100km (z dystrybutora, komp pokazuje jakies 0.5l mniej) w 100% jazdy po miescieBlack magic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TippoZamieszczone przez mufelNa YT natrafiłem na taki filmik, pytanie do posiadaczy 1.8 tsi 4x4 czy to możliwe bo wygląda to naprawdę nieźle
Zamieszczone przez krzy111A co to za aparat do pomiaru przyspieszenia ? No i czy jest wiarygodny ?O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lubek24Na YT natrafiłem na taki filmik, pytanie do posiadaczy 1.8 tsi 4x4 czy to możliwe bo wygląda to naprawdę nieźle
W AutoCentrum.pl wiemy wszystko o Twoim aucie. Od opinii i raportów spalania po listę jego typowych usterek i przypomnienie o wymianie oleju. Od zdjęć i filmów po prognozę usterek i dane techniczne. Od porad i testów po dyskusje na forach i w społeczności kierowców. Od cen nowych po oferty używanych. Zapraszamy!
Komentarz
-
-
Fajny :szeroki_usmiech
Drobne uwagi:
1/ 6.8s do setki wg pomiarów, to ile ma RS TSI, chyba że 4x4 tu nadrabia,
2/ 250 Nm? 1.8TSI 4x4 ma 280 Nm,
3/ Filmik z ACC pokazuje, że auto po automatycznym zatrzymaniu za autem wymaga nacisnięcia hamulca, inaczej auto ruszy /i uderzy w tył pojazdu przed nami/. W komentarzu do filmu jest, że w Audi auto się zatrzyma, postoi ile trzeba, a następnie ruszy wraz z innymi autami.
Jak jest w Vw z DSG i ACC -jak w Audi czy jak w Skodzie?
Swoją drogą jak czytam, że już w Kia jest rozwiązanie typu auto-hold to okrojenie Skody jest trochę dziwne.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez metrotestFajny :szeroki_usmiech
Drobne uwagi:
1/ 6.8s do setki wg pomiarów, to ile ma RS TSI, chyba że 4x4 tu nadrabia,
2/ 250 Nm? 1.8TSI 4x4 ma 280 Nm,
3/ Filmik z ACC pokazuje, że auto po automatycznym zatrzymaniu za autem wymaga nacisnięcia hamulca, inaczej auto ruszy /i uderzy w tył pojazdu przed nami/. W komentarzu do filmu jest, że w Audi auto się zatrzyma, postoi ile trzeba, a następnie ruszy wraz z innymi autami.
Jak jest w Vw z DSG i ACC -jak w Audi czy jak w Skodzie?
Swoją drogą jak czytam, że już w Kia jest rozwiązanie typu auto-hold to okrojenie Skody jest trochę dziwne.O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
Komentarz
-
-
no to dziś dodam filmik o ACC w seacie leonie i tam jeszcze gorzej to działa, bo tam nie zatrzyma samochodu tylko przy 20km/h poda komunikat, że musimy sami zahamować. W skodzie przynajmniej sam zatrzyma samochód tylko później musimy nacisnąć pedał hamulca. Swoją droga zastanawiam się czy podobnie będzie w wersji z 7 biegowym dsg, bo jak wiemy 6 dsg po zatrzymaniu na światłach musimy trzymać na hamulcu, a w 7 biegowym o ile pamiętam już nie, więc może i tak samo będzie działało z ACC?
Komentarz
-
-
W mojej tsi 1.8 spalanie średnie na 2000 km - 7,5l/100 przy przewadze miejskiej i jeździe w miarę dynamicznej w trasie.. Komputer podaje 7.2
Z tajnych rzeczy dodam hamulce - niesamowite
Dodatkowo wspomne że przebieg 7000
Nie zauważyłem nic niepokojącego
Oleju nie bierze - nie musiałem uzupełniać
Z auta jestem mega zadowolony
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg505lubek24, pytales w kreatorze czy robili juz jakies nowe 1.8tsi?
V-tech jeszcze boxa do tego silnika nie zakladal, wiec nie wiedza jakiego przyrostu mozna sie spodziewacO3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafik11Swoją droga zastanawiam się czy podobnie będzie w wersji z 7 biegowym dsg, bo jak wiemy 6 dsg po zatrzymaniu na światłach musimy trzymać na hamulcu, a w 7 biegowym o ile pamiętam już nie, więc może i tak samo będzie działało z ACC?o3 1.8 tsi dsg Elegance kolor niebieski "milicyjny" niemetalik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafik11no to dziś dodam filmik o ACC w seacie leonie i tam jeszcze gorzej to działa, bo tam nie zatrzyma samochodu tylko przy 20km/h poda komunikat, że musimy sami zahamować. W skodzie przynajmniej sam zatrzyma samochód tylko później musimy nacisnąć pedał hamulca. Swoją droga zastanawiam się czy podobnie będzie w wersji z 7 biegowym dsg, bo jak wiemy 6 dsg po zatrzymaniu na światłach musimy trzymać na hamulcu, a w 7 biegowym o ile pamiętam już nie, więc może i tak samo będzie działało z ACC?
Faktycznie jest gorzej niż w Skodzie. Ma ktoś filmik dot. Vw-a w tym temacie?
Komentarz
-
Komentarz