Wczoraj ustawiłem sie z kumplem Octa 1.9TDi 90Km/210Nm (nie wiem czy trzyma bo nie hamowana) vs Golf V 1.6 102km/??Nm .. z kreski do 3ciego biegu dostawałem lekko potem lekko go dochodziłem ale drogi zabrakło. Nie zdazylismy ustawic z rolki ale tu pewnie golf by poległ.. Usprawiedliwe sie jeszcze ze jezdze z boxem na dachu ktory raczej nie pomaga w byciu areodynamicznym :lol:
400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez MisiekWAWW sobote spotkałem na jednej takiej szerokiej ulicy :szeroki_usmiech Lexusa SC400. Spod każdych świateł szedł ogniem i się oddalał w kierunku kolejnych :twisted: a ja byłem niedostatecznie rozgrzany no :evil: Starałem się tylko jak mogłem żeby go nie zgubić :spin: i wsłuchiwałem sie w piękny dźwięk V8 :serduszka: w koncu na zegarze temperatury oleju pojawiło się 80 stopni a na sygnalizatorze czerwone światło :zlosnik: Później pojawiło się żółte i Lexus znowu zagrał 8) tylko dźwięk tym razem jakoś tak został z tyłu :shhh
Ta szpera faktycznie efektywna jestGarret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GarretZamieszczone przez MisiekWAWW sobote spotkałem na jednej takiej szerokiej ulicy :szeroki_usmiech Lexusa SC400. Spod każdych świateł szedł ogniem i się oddalał w kierunku kolejnych :twisted: a ja byłem niedostatecznie rozgrzany no :evil: Starałem się tylko jak mogłem żeby go nie zgubić :spin: i wsłuchiwałem sie w piękny dźwięk V8 :serduszka: w koncu na zegarze temperatury oleju pojawiło się 80 stopni a na sygnalizatorze czerwone światło :zlosnik: Później pojawiło się żółte i Lexus znowu zagrał 8) tylko dźwięk tym razem jakoś tak został z tyłu :shhh
Ta szpera faktycznie efektywna jestBMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
CR-V 2,2 i-ctdi
Perfectservice by Dobrygrześwawa
Komentarz
-
-
tak off topic a propos foki to w sobotę miałem jeździć focusem II 2.0 TDCi kombi kolegi, po FL w wersji ze sportowym zawiasem. Zbiera się może troszkę mniej dziarsko od mojej, ale poziom hałasu na zewnątrz jak i w środku oraz zawieszenie bije na głowę moja O1 PD. Skrzynia "6" to jest jednak to, przy 125km/h 2000obr/min na VI. Zawias nie dawał mi spokoju wiec po zaparkowaniu obok niebieskiej pokołysałem błotnikami z przodu. Tzn. u mnie pokołysałem bo foka ugięła się może na 1cm :shock: podczas gdy u mnie... :lol: Cholera na serio pora dać jakieś sensowne amorki :evil:
[ Dodano: Wto 03 Cze, 08 16:50 ]
Zamieszczone przez Emil
Ale Lexus waży sporo więcej i na 99 % automat :szeroki_usmiechGarret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GarretZamieszczone przez Emil
Ale Lexus waży sporo więcej i na 99 % automat :szeroki_usmiechTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
No to skoro gadka o Lexusach, to wczoraj skillowala mnie jazda testowa :lol: IS-F. Z miejsca spokojnie ruszylem pierwszy, powolna zmiana biegów i w rezultacie do konca 3jki dostalem jakies 5-6 dlugosci :lol: Dzwiek bardzo ciekawy, ale nie wiem, czy lepszy od RS4....raczej bardziej hamerykanski, taki bulgoczacy.
Komentarz
-
-
Lex jest fajny tylko ta wies z tymi atrapami wydechu z tylu :szeroki_usmiech
tez mnie taki skilowal - ale dostalem jakies 75 dlugosci - w toyocie - kanibal cholerny :diabelski_usmiechnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Wczoraj w godzinach wieczornych jechałem do warszawaki po odbiór zamówionych rzeczy w Zielonce (glinki) siadł mi na tyłku pan w Vectra C i mnie próbowała poganiać (nie dawałem się podpuścić bo 80 po mieście to już i tak nadto) jednak przed rondem pan ostentacyjnie mnie wyprzedził i nic by nie było gdyby nie fakt że prawie mnie zepchną na chodnik mimo że nic z naprzeciwka nie jechało (no ale cóż blondyna na prawym wiec trzeba sie popisać), po tym jakże nobilitującym w jego oczach manewrze pan rura do przodu, ponieważ jechałem sam też postanowiłem go trochę pogonić, pan strasznie się starał bo czasami prędkość dochodziła do 130 ale jakoś nie umiał mi odejść a wręcz przeciwnie co chwilę podjeżdżałem mu pod tyłem, jak już dojechaliśmy do Marek i wjechaliśmy na 2-pasmówkę pan oczywiście kita a ja za nim i sytuacja się powtarza ja co chwilę u niego na tyłku, gdy dojechaliśmy do maruderów drogowych ego pana było tak zdołowane że zaczął jechać zygzakiem pomiędzy autami zmuszając innych do ostrego hamowania, ja już sobie odpuściłem tą zabawę bo właśnie dojechałem do wjazdu na Trasę Toruńską.
Killa nie było ale nie wiedziałem że Vectra C z oznaczeniem na klapie 2.2 tak cienko się zbiera.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Dwie ciekawe sytuacje z wczoraj i doslownie sprzed chwili.
1. To wyscig z Imprezą GT w kombi (ciemna zieleń). Nie wiem, czy seria, czy nie, ale raczej dlubnieta, bo bylismy na umowionym spocie i byla same nieseryjne szybsze auta.
W Imprezie tylko kierowca, u mnie + 110kg. Dodam, ze wczoraj odebralem Ibize po zmianie skrzyni i niestety mam jeszcze starą lape skrzynie, dlatego nawet scigając sie zmieniam biegi, jak stary piernik.
Z miejsca Impreza bez strzalu ze sprzegla, ja delikatnie jedynka. Zapinam 2., Impreza z przodu ok. dlugosc, zaczynam dochodzic i tak do konca 4ki zrownalismy sie i dalej odchodzilem, ale kolega odpuscil. Mysle, ze na 1/4, jesli Impreza strzelilaby z miejsca, a ja zmienialbym biegi, jak trzeba i bylbym sam, to wynik bylby porownywalny lub delikatnie dla mnie. Nie sadze, ze to byla seria, bo na starej dluzszej skrzyni robilem juz takie, a teraz Ibiza zasuwa nie do poznania.
2. sytuacja: 30 minut temu na Górczewskiej mialem spotkanie z nową niebieską Vectrą OPC w liftbacku. Zjechalismy z torunskiej, z ronda przy stacji Bliska w strone Bemowa wystartowalismy rowno, zapialem 2jke i pomyslalem, ze depne, zeby sprowokować kolege w Oplu. Doslownie w tym samym momencie usluszalem ryk silnika, wiec po chwili sam gaz do oporu i jedziemy. 2jka, 3jka rowno i doslownie pod sam koniec 4ki zaczalem sie wysuwac i w tym momencie kolega odpuscil. Mysle, ze mielismy jeszcze ok. 100m do pociagniecia, ale najwyrazniej Opel uznal, ze juz nie ma co, bo ruch byl dosc spory.
Kocham moją nową skrzynie! :diabelski_usmiech Na serio, nie spodziewalem sie, ze 4. i 5. bieg beda takie fajne
Komentarz
-
-
Skrzynia ma kod JNC (2006-) i jest blizniacza z HDS (2005-). To skrzynie, ktore siedzia od 2005 w Fabii RS i Ibizie FR.
Moja stara skrzynia FJW (FSM):
I. 3.769
II. 2.087
III. 1.324
IV. 0.911
V. 0.902
VI. 0.756
Główne I-IV - 3.238 / V-VI - 2.615
Nowa JNC (HDS):
I. 3.769
II. 2.087
III. 1.324
IV. 0.977
V. 0.975
VI. 0.814
Główne I-IV - 3.238 / V-VI - 2.615
Widać zmiane na 4. 5. i 6. biegu.
Jest jeszcze skrzynia GUC (JNF od 2006) z Ibizy Cupry TDI 160PD:
I. 3.357
II. 2.087
III. 1.469
IV. 1.088
V. 1.108
VI. 0.912
Tej od Cupry nie bralem, bo ma IMO bezsensownie dluga jedynke (co uniemozliwia szybko wyskoczyc z miejsca, bo szuka sie trakcji) i potem zbyt krotkie biegi do jazdy po trasach.
Komentarz
-
-
Cytat z pewnego forum o podobnym temacie jak ten :
"a mnie dzisiaj z rana stary objechał za późnonocny powrót do domu :szeroki_usmiech "
Odpowiedż:
''Za mało gazu pocisnąłeś. Jakbyś był na pełnym gazie, to by cię stary nie objechał, ale ty byś objechał starego 8) ''
:diabelski_usmiech
[ Dodano: Sob 21 Cze, 08 22:54 ]
Cholera musze zdjąć te naklejki Rider bo zawsze jakieś trupy chcą się ścigac , najpierw Felcia 1.3 a teraz XC70 ? Cross Country bodajże , na każdym biegu długość samochodu do przoduByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
Komentarz