Zamieszczone przez Skodio_
400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez misiek^wroZamieszczone przez Skodio_Purchawa, w masters jak pewnie wiesz jest opcja zdejmowania ograniczenia predlosci no speed limit , powinienes sprobowac :diabelski_usmiechVW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
a ja wracając z warszawy do gdańska "7" niedawno wyprzedzałem auta za q7 3.0 tdi, w zasadzie równo odchodził, ma 225 km, ale masa i automat robi swoje i jak się przyłożyłem do skrzynki pożadniej, to postanowił mi jednak zjechać, bo za często mu na dupie siedziałem na wyprzedzaniu ciągu aut.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981bo za często mu na dupie siedziałem na wyprzedzaniu ciągu aut.
Zamieszczone przez bradleymisiek^wro napisał/a:
Skodio_ napisał/a:
Purchawa, w masters jak pewnie wiesz jest opcja zdejmowania ograniczenia predlosci no speed limit , powinienes sprobowac :diabelski_usmiech
Mysle ze chodzilo o inny ogranicznik predkosci - tzw hamulec bezpieczenstwa
Taki wbudowany w fotel pasazera
Co do killi to zostałem ostatnio skillowany przez ostatni wypust A4 w kombi, nie wiem co za silnik, ale miał 2 wydechy z tyłu więc zakładam coś ok 3.0TDI, niestety nie miał żadnych oznaczeń. Nie odchodził mi jakoś super szybko, ale sukcesywnie płynnie się oddalał.
Niesmak powetowałem sobie na panu w Pasku B5FL AWX, który śpieszył się do B-B, jakie było jego zdziwienie kiedy nie mógł mi uciec a przy 1xxkm/h musiał ustąpić starej Octavii, która płynnie go minęła. :diabelski_usmiechW Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fernandoWyścigi amerykańców sobie zorganizowali
Zamieszczone przez Skodio_Purchawa, w masters jak pewnie wiesz jest opcja zdejmowania ograniczenia predlosci no speed limit , powinienes sprobowac
Zamieszczone przez misiek^wroMysle ze chodzilo o inny ogranicznik predkosci - tzw hamulec bezpieczenstwa
A z ostatnich akcji to pan w nowym Mondeo ST220 nie mogl kompletnie zrozumiec dlaczego za kazdym razem robi go taki kloc. Tak sie napinal, ze za ktoryms razem to az mu chyba zgasl. :lol:
Pogonilem tez A8L 4,2, ale tu chyba kierownik sie nie scigal..."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
A z ostatnich akcji to pan w nowym Mondeo ST220 nie mogl kompletnie zrozumiec dlaczego za kazdym razem robi go taki kloc. Tak sie napinal, ze za ktoryms razem to az mu chyba zgasl. :lol:
I jednym z aut które spotkałem na światłach był Jeep GC ze znaczkiem 5,7 - pomyślałem sobie 'raz kozie śmierć' popatrzyłem wyzywająco na kierownika, on na mnie też i... na następnych światłach chyba obaj byliśmy w szoku, bo dojechałem tam trochę przed nim :shock: Spróbowaliśmy więc jeszcze raz, ale sytuacja się powtórzyła - start trochę dla Jeep'a ale później powolutku zostawał.
Tak mnie to zdziwiło, że w domu zacząłem szukać danych tego Jeep'a - znalazłem takie porównanie: http://www.zeperfs.com/duel3172-2671.htm
Wygląda na to, że jednak duża masa zrobiła swoje.. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez YarekTak mnie to zdziwiło, że w domu zacząłem szukać danych tego Jeep'a - znalazłem takie porównanie"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez YarekI jednym z aut które spotkałem na światłach był Jeep GC ze znaczkiem 5,7saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez olusja obstawiam jednak automat w jeepie, jako glownego winowajce takiego winiku
Po za tym trzeba sie scigac na sekwencji.
Zamieszczone przez szkoda2x do bardzo dużych prędkości , powoli acz zdecydowanie zostawał w tyle
Niby seryjny JGC 5,7 ma na 1/4 w granicach 14,5-15s, a do takiego czasu potrzeba okolo 200 konnej Octavi z dobrym kierownikiem. Commander ze wzgledu na gabaryty bedzie troche wolniejszy.
Zamieszczone przez Garretja kiedyś próbowałem nadążyć za takim GC tylko w wersji SRT8 - bez szans, przy wyprzedzaniu kolumny aut odchodził mi gładko i bez wysiłku
bestia"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Garretja kiedyś próbowałem nadążyć za takim GC tylko w wersji SRT8 - bez szans, przy wyprzedzaniu kolumny aut odchodził mi gładko i bez wysiłku :wink:
Niby seryjny JGC 5,7 ma na 1/4 w granicach 14,5-15s, a do takiego czasu potrzeba okolo 200 konnej Octavi z dobrym kierownikiem. Commander ze wzgledu na gabaryty bedzie troche wolniejszy.
i wyszło im z pomiarów 0-100 7,78s i 0-130 w 12.85s. Wątpię żeby mógł zrobić ćwiartkę w 14,5s
A ogólnie z tych wszystkich danych wynika, że nie było nic dziwnego w tym że jechaliśmy z grubsza równo.
Qba, kombinuj to mondeo i jedziemy sprawdzać :szeroki_usmiech. pzdr Jarek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez YarekWątpię żeby mógł zrobić ćwiartkę w 14,5s
Ze zrobionym dolotem i wydechem (14,279): http://www.dragtimes.com/Jeep-Grand-...lip-19627.html
Seryjny Commander (15,671): http://www.dragtimes.com/Jeep-Comman...lip-18985.html"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaZamieszczone przez YarekWątpię żeby mógł zrobić ćwiartkę w 14,5s
Ze zrobionym dolotem i wydechem (14,279): http://www.dragtimes.com/Jeep-Grand-...lip-19627.html
Seryjny Commander (15,671): http://www.dragtimes.com/Jeep-Comman...lip-18985.html
tam ostry start z czterech łap urywa przynajmniej pół sekundy
Bardziej realne czasy z 'ulicy' podawane w różnych testach to raczej 15,x, np.: 2005 Jeep Grand Cherokee Ltd (5.7 Hemi) 7.0 15.2 (C&D Nov 04)
Ale nie ma co gdybać, będziemy sprawdzać :szeroki_usmiech. pzdr Jarek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez YarekAle nie ma co gdybać, będziemy sprawdzać
Co by o tych autach nie mowic, szybkie jakos bardzo nie sa, ale calkiem zwawo sie poruszaja, a do tego sa przyjemnymi dupowozami."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaZamieszczone przez YarekAle nie ma co gdybać, będziemy sprawdzać
Co by o tych autach nie mowic, szybkie jakos bardzo nie sa, ale calkiem zwawo sie poruszaja, a do tego sa przyjemnymi dupowozami.. pzdr Jarek
Komentarz
-
Komentarz