400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiek^wro
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8321

Zamieszczone przez Skodio_
    Purchawa, w masters jak pewnie wiesz jest opcja zdejmowania ograniczenia predlosci no speed limit , powinienes sprobowac :diabelski_usmiech
    Mysle ze chodzilo o inny ogranicznik predkosci - tzw hamulec bezpieczenstwa
    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• bradley
      L&K
      • 2008
      • 1465

Zamieszczone przez misiek^wro
      Purchawa, w masters jak pewnie wiesz jest opcja zdejmowania ograniczenia predlosci no speed limit , powinienes sprobowac :diabelski_usmiech
      Taki wbudowany w fotel pasazera
      VW Vento 1.9TDI 1Z ++
      Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
      Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• sew1981
        RS
        S_OCP MemberModeratoRS
        • 2009
        • 10918
        • Fiat

a ja wracając z warszawy do gdańska "7" niedawno wyprzedzałem auta za q7 3.0 tdi, w zasadzie równo odchodził, ma 225 km, ale masa i automat robi swoje i jak się przyłożyłem do skrzynki pożadniej, to postanowił mi jednak zjechać, bo za często mu na dupie siedziałem na wyprzedzaniu ciągu aut.

Komentarz

• Udesky
          RS
          • 2007
          • 1692
          • Octavia I (1U2)
          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez sew1981
          bo za często mu na dupie siedziałem na wyprzedzaniu ciągu aut.
          Może myślał, że się kontrola szykuję.
          Zamieszczone przez bradley
          misiek^wro napisał/a:
          Skodio_ napisał/a:

Taki wbudowany w fotel pasazera
          Dodatkowo włącza się w najmniej odpowiednim momencie. :diabelski_usmiech

Co do killi to zostałem ostatnio skillowany przez ostatni wypust A4 w kombi, nie wiem co za silnik, ale miał 2 wydechy z tyłu więc zakładam coś ok 3.0TDI, niestety nie miał żadnych oznaczeń. Nie odchodził mi jakoś super szybko, ale sukcesywnie płynnie się oddalał.
          Niesmak powetowałem sobie na panu w Pasku B5FL AWX, który śpieszył się do B-B, jakie było jego zdziwienie kiedy nie mógł mi uciec a przy 1xxkm/h musiał ustąpić starej Octavii, która płynnie go minęła. :diabelski_usmiech
          W Polsce nie ma kryzysu.
          Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• sew1981
            RS
            S_OCP MemberModeratoRS
            • 2009
            • 10918
            • Fiat

Udesky, nie mysłał , że to kontrol, na pewno - bo ostro do końca cały czas wyprzedzał, chodź wiem że na "7" lata policyjny SI zgadza się

Komentarz

• Purchawa
              Admin
              S_OCP Member
              • 2004
              • 8007

Zamieszczone przez fernando
              Wyścigi amerykańców sobie zorganizowali
              Ano, jednak mimo troche mniejszej mocy, pol tony mniej robi swoje i jakas aoredynamike to ma.
              Purchawa, w masters jak pewnie wiesz jest opcja zdejmowania ograniczenia predlosci no speed limit , powinienes sprobowac
              Maters akurat takich aut nie robi.
              Zamieszczone przez misiek^wro
              Chodzilo dokladnie o elektroniczny ogranicznik predkosci. Niektore auta takowy maja, zeby kierujacego nie ponosila zbytnia fantazja, bo moze sobie jeszcze kuku zrobic.

A z ostatnich akcji to pan w nowym Mondeo ST220 nie mogl kompletnie zrozumiec dlaczego za kazdym razem robi go taki kloc. Tak sie napinal, ze za ktoryms razem to az mu chyba zgasl. :lol:

Pogonilem tez A8L 4,2, ale tu chyba kierownik sie nie scigal...
              "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
              Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Yarek
                Elegance
                • 2005
                • 992

A z ostatnich akcji to pan w nowym Mondeo ST220 nie mogl kompletnie zrozumiec dlaczego za kazdym razem robi go taki kloc. Tak sie napinal, ze za ktoryms razem to az mu chyba zgasl. :lol:
                Tak apropos, to ostatnio zrobiła się trochę ładniejsza pogoda, sucho, więc można było spróbować pośmigać moją octą z napędem na niewłaściwą oś...

I jednym z aut które spotkałem na światłach był Jeep GC ze znaczkiem 5,7 - pomyślałem sobie 'raz kozie śmierć' popatrzyłem wyzywająco na kierownika, on na mnie też i... na następnych światłach chyba obaj byliśmy w szoku, bo dojechałem tam trochę przed nim :shock: Spróbowaliśmy więc jeszcze raz, ale sytuacja się powtórzyła - start trochę dla Jeep'a ale później powolutku zostawał.

Tak mnie to zdziwiło, że w domu zacząłem szukać danych tego Jeep'a - znalazłem takie porównanie: http://www.zeperfs.com/duel3172-2671.htm
                Wygląda na to, że jednak duża masa zrobiła swoje.
                . pzdr Jarek
                aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• misiek^wro
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8321

Kolejny wlasciciel V8ki ktory przesiadzie sie po czasie na Skode gratki Yarek za nawrocenie kolejnego niewiernego :twisted:
                  Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                  Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                  ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Purchawa
                    Admin
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 8007

Zamieszczone przez Yarek
                    Tak mnie to zdziwiło, że w domu zacząłem szukać danych tego Jeep'a - znalazłem takie porównanie
                    Troche pesymistyczne te dane, ale zawsze mozemy zrobic wlasne porownanie.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Yarek
                      Elegance
                      • 2005
                      • 992

Zamieszczone przez Purchawa
                      Zdecydowanie trzeba będzie sprawdzić, bo trochę mnie zdziwił wynik tego wyścigu. Może kierownik nie ogarniał, czy co...
                      . pzdr Jarek

Komentarz

• QBA
                        RS
                        • 2004
                        • 2646

Zamieszczone przez Yarek
                        Tak mnie to zdziwiło, że w domu zacząłem szukać danych tego Jeep'a - znalazłem takie porównanie
                        Jak bede mial mondka dostepnego to mila checia

Komentarz

• olus
                          Ambiente
                          • 2007
                          • 137

ja obstawiam jednak automat w jeepie, jako glownego winowajce takiego winiku
                          have no fear BMN is here :>

www.seat-racing.pl

Komentarz

• arci9
                            RS
                            • 2004
                            • 2007

Purchawa, co Ty teraz ujeżdżasz ?? bo piszesz o jakimś klocu...
                            sorki, ale gdzieś się znowu zagubiłem

Komentarz

• Maicroft
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2004
                              • 25757
                              • Audi

HEMI :diabelski_usmiech
                              Spritmonitor.de

Komentarz

• szkoda
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 22543

Zamieszczone przez Yarek
                                I jednym z aut które spotkałem na światłach był Jeep GC ze znaczkiem 5,7
                                miałem podobnie tylko w BKD+, z tym, że 2 starty na trasie i 2x do bardzo dużych prędkości , powoli acz zdecydowanie zostawał w tyle :roll:
                                saport techniczny baj DGW
                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                była BXE '08 190kkm
                                no i nie ma :-)

Komentarz

• Garret
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 1196
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM

ja kiedyś próbowałem nadążyć za takim GC tylko w wersji SRT8 - bez szans, przy wyprzedzaniu kolumny aut odchodził mi gładko i bez wysiłku :wink:
                                  bestia :diabelski_usmiech
                                  Garret

-----------
                                  Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• Purchawa
                                    Admin
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 8007

Zamieszczone przez olus
                                    ja obstawiam jednak automat w jeepie, jako glownego winowajce takiego winiku
                                    Akurat 545RFE jest calkiem niezla skrzynia i do tego wytrzymala. Choc napewno DSG to nie jest.
                                    Po za tym trzeba sie scigac na sekwencji.
                                    Zamieszczone przez szkoda
                                    2x do bardzo dużych prędkości , powoli acz zdecydowanie zostawał w tyle
                                    Powyzej 150km/h zaczyna miec duzy wplyw aerodynamika, waga i staly naped 4x4. A i tak wiecej jak 180km/h nie pojedzie. Chyba, ze wersja europejska.

Niby seryjny JGC 5,7 ma na 1/4 w granicach 14,5-15s, a do takiego czasu potrzeba okolo 200 konnej Octavi z dobrym kierownikiem. Commander ze wzgledu na gabaryty bedzie troche wolniejszy.

Zamieszczone przez Garret
                                    ja kiedyś próbowałem nadążyć za takim GC tylko w wersji SRT8 - bez szans, przy wyprzedzaniu kolumny aut odchodził mi gładko i bez wysiłku
                                    bestia
                                    To zupelnie inna liga.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Yarek
                                      Elegance
                                      • 2005
                                      • 992

Zamieszczone przez Garret
                                      ja kiedyś próbowałem nadążyć za takim GC tylko w wersji SRT8 - bez szans, przy wyprzedzaniu kolumny aut odchodził mi gładko i bez wysiłku :wink:
                                      i pewnie ledwo muskając gaz, jeśli jechałeś wtedy swoim 140 konnym dizlem SRT8 na prostej masakruje

Niby seryjny JGC 5,7 ma na 1/4 w granicach 14,5-15s, a do takiego czasu potrzeba okolo 200 konnej Octavi z dobrym kierownikiem. Commander ze wzgledu na gabaryty bedzie troche wolniejszy.
                                      Tu jest jakiś test GC 5,7: http://wysokieobroty.moto.pl/auto/1,71362,2863622.html
                                      i wyszło im z pomiarów 0-100 7,78s i 0-130 w 12.85s. Wątpię żeby mógł zrobić ćwiartkę w 14,5s

A ogólnie z tych wszystkich danych wynika, że nie było nic dziwnego w tym że jechaliśmy z grubsza równo.

Qba, kombinuj to mondeo i jedziemy sprawdzać :szeroki_usmiech
                                      . pzdr Jarek

Komentarz

• Purchawa
                                        Admin
                                        S_OCP Member
                                        • 2004
                                        • 8007

Zamieszczone przez Yarek
                                        Wątpię żeby mógł zrobić ćwiartkę w 14,5s
                                        Z dolotem K&N (14,593): http://www.dragtimes.com/Jeep-Grand-...lip-12713.html
                                        Ze zrobionym dolotem i wydechem (14,279): http://www.dragtimes.com/Jeep-Grand-...lip-19627.html

Seryjny Commander (15,671): http://www.dragtimes.com/Jeep-Comman...lip-18985.html

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Yarek
                                          Elegance
                                          • 2005
                                          • 992

Zamieszczone przez Yarek
                                          Wątpię żeby mógł zrobić ćwiartkę w 14,5s
                                          Z dolotem K&N (14,593): http://www.dragtimes.com/Jeep-Grand-...lip-12713.html
                                          Ze zrobionym dolotem i wydechem (14,279): http://www.dragtimes.com/Jeep-Grand-...lip-19627.html

Seryjny Commander (15,671): http://www.dragtimes.com/Jeep-Comman...lip-18985.html
                                          To wszystko wyniki z nagumowanego dragstripu, zapewne z klejem na starcie

tam ostry start z czterech łap urywa przynajmniej pół sekundy

Bardziej realne czasy z 'ulicy' podawane w różnych testach to raczej 15,x, np.: 2005 Jeep Grand Cherokee Ltd (5.7 Hemi) 7.0 15.2 (C&D Nov 04)

Ale nie ma co gdybać, będziemy sprawdzać :szeroki_usmiech
                                          . pzdr Jarek

Komentarz

• arci9
                                            RS
                                            • 2004
                                            • 2007

Zamieszczone przez Maicroft
                                            HEMI :diabelski_usmiech
                                            kiedyś próbowałem z takim SRT8 (chyba nawet w tym temacie pisałem) i gośc robił co chciał ;-)

Komentarz

• Purchawa
                                              Admin
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 8007

Zamieszczone przez Yarek
                                              Ale nie ma co gdybać, będziemy sprawdzać
                                              Yarek, dokladnie!

Co by o tych autach nie mowic, szybkie jakos bardzo nie sa, ale calkiem zwawo sie poruszaja, a do tego sa przyjemnymi dupowozami.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Yarek
                                                Elegance
                                                • 2005
                                                • 992

Zamieszczone przez Yarek
                                                Ale nie ma co gdybać, będziemy sprawdzać
                                                Yarek, dokladnie!

Co by o tych autach nie mowic, szybkie jakos bardzo nie sa, ale calkiem zwawo sie poruszaja, a do tego sa przyjemnymi dupowozami.
                                                no i ten dźwięk! 8)
                                                . pzdr Jarek

Komentarz

• Qulek
                                                  RS
                                                  • 2005
                                                  • 1630
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                                                  • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Tyle że na ile rozumiem rosyjski Jeep z filmu ma "stroker kit" czyli zwiększoną pojemność do prawie 7litrów (lub cos koło tego) :diabelski_usmiech ale jest bestia :diabelski_usmiech
                                                  BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

Pracuję...