Zamieszczone przez Yarek
400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez fernandoZamieszczone przez Yarek
ostatnia wersja 911 GT3 ma chyba 435KM i robi 1/4 w ~12s... więc Twój podpis jest aktualny, to gość w podkręconym do 480KM GT3 chyba się nie ścigał :wink:. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
-
słabo liczysz fernando
S3 CHRIS w podpisie ma na 1/4 mili niewiele ponad 13sek;
Yarek podaje serię 911 GT3 na ~12 sek
Czyli różnica ok 1 sek po 1/4 mili.
W teorii.
1/4 mili (angielskiej) = 1 609,3 metrów/4 = 402.32 metrów.
Ok 3 długości O1 = ca 18 metrów.
W dystansie różnica zauważalna - czasowo to były różnice o 0,2-0,3 sekundy na mecie.
PS - nie znam prędkości jakie mogą być na końcu takiej prostej - rachunki przybliżone
Edit - liczenie chwilkę mi zajęło i Yarek mnie ubiegł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez soszek81PS - nie znam prędkości jakie mogą być na końcu takiej prostej - rachunki przybliżone
tak sobie zupełnie teoretyzując, myślę że 480-konne GT3 byłoby na mecie 400m ponad 15 długości przed 13-sekundową octą :szeroki_usmiech. pzdr Jarek
Komentarz
-
-
480-konne PORSCHE GT3 (3,7sek do setki,310km/h i prawie 700Nm) :lol: Moze gosciu nie wbil 2 biegu,a tylko scigal sie na "jedynce" :?: Albo moze nie spuscil z "recznego"? :szeroki_usmiech p.s.sorki,ale nie ujmujac nic naszym skoda jakby gosciu jechal na 110% to bys nie zauwazyl na mecie jaki jest kolor jego autaRespect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fanmoze nie spuscil z "recznego"? p.s.sorki,ale nie ujmujac nic naszym skoda jakby gosciu jechal na 110% to bys nie zauwazyl na mecie jaki jest kolor jego auta. pzdr Jarek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fan480-konne PORSCHE GT3 (3,7sek do setki,310km/h i prawie 700Nm)
Poza tym to kierownik prosiaka stwierdził że dłubnięte na 480KM. Nie wiadomo która wersja to była.
Przyjmując że to byłaby seria która wykręca na 1/4mili okolice 12.5s (najwięcej takich wyników znalazłem) a Chris robi okolice 13.0-13.1s to mamy już nie sekundę a pół do 0.6s. Taką stratę można wygenerować przy spieprzonym starcie więc nie zdziwiłbym się że za którymś razem O1 Chrisa i 911 GT3 przyjechałyby równo na metę.
Przy dłubniętym aucie problem ze startem potęguje się więc mogło być tak że kierownik z prosiaka na tą chwilę uczy się auta a Chrisowi poszło wszystko tak jak powinno i wynik jak najbardziej realny
W podobnej sytuacji robiłem starsze M3 ponoć 300konne na zawodach sss. Dostawało regularnie ponad sekundę. Patrząc na cyferki to raczej S5 V8... powinien mnie zjeść na śniadanie a niestety było zupełnie inaczej :P
Do tego sądzę że Chris znów przygotował coś nowego na ten sezon więc dane z podpisu mogą być nieaktualne :wink: :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez fanp.s.sorki,ale nie ujmujac nic naszym skoda jakby gosciu jechal na 110% to bys nie zauwazyl na mecie jaki jest kolor jego autaNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dobrygrzeswawaPoza tym to kierownik prosiaka stwierdził że dłubnięte na 480KM. Nie wiadomo która wersja to była.
Aktualna wersja ma 435KM, 0-100 robi w 4.1s, 0-160 w 8,1s a w większości testów czas 0-400 waha się pomiędzy 12,0s a 12,2s.
Więc JEŚLI to faktycznie miało 480KM, to może po prostu kierownik nie umie tym jeździć, albo miał łyse opony... albo może to było zwykłe 911 po tuningu 'optycznym' :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez dobrygrzeswawaPrzy dłubniętym aucie problem ze startem potęguje się więc mogło być tak że kierownik z prosiaka na tą chwilę uczy się auta a Chrisowi poszło wszystko tak jak powinno i wynik jak najbardziej realny. pzdr Jarek
Komentarz
-
-
Poczekajmy na odpowiedź Chrisa bo chyba najbardziej jego dokładniejszego opisu zdarzenia tu brakuje
A z przyziemnych sytuacji
ML320 CDI ze znaczkiem AMG - nie było co zbierać :lol:
Honda Civic typeR w nowej budzie - chciał być szybszy od kapeluszodupowozu ale niestety nie dał rady - ogólnie zauważam jakąś wrogość między TDI a Vtec :wink: :lol:
a jeśli chodzi o mocne suv-y to pamiętam jak się mierzyłem z Touareg-iem V10 TDI - trzeba przyznać że robił wrażenie ze względu na to że przy takiej masie, tak ładnie szedł ale niestety nie dał rady
i chwila ganianki z Porsche Cayenne Turbo - dźwięk fajny ale odjechać nie mógł
Z Q7 jakimś mocnym jeszcze nie miałem okazji. Patrząc na filmik z konfrontacji z M5 mogłoby być ciekawie :wink:
W tym sezonie muszę znów stanąć z audi S6 (C5) dłubniętym tylko nie wiem na ile. Mieliśmy jedno starcie. U mnie szkoda na pokładzie i zakręcona butelka z nitro. Wynik był taki że ze startu oczywiście odszedł, potem do około 150 prędkość wyrównana i dalej zaczęliśmy go dochodzić. Tak więc S6 vs O1 tdi , 1:0 :szeroki_usmiechNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dobrygrzeswawaogólnie zauważam jakąś wrogość między TDI a Vtec
[ Dodano: Wto 23 Mar, 10 07:26 ]
Zamieszczone przez dobrygrzeswawaU mnie szkoda na pokładzie i zakręcona butelka z nitro. Wynik był taki że ze startu oczywiście odszedł, potem do około 150 prędkość wyrównana i dalej zaczęliśmy go dochodzić. Tak więc S6 vs O1 tdi , 1:0
jeszcze mało ciekawe, ale z naszego ostatniego wspólnego przejazdu to Saab 9-3 Kabrio 2.0 Turbo 210 KM Aero, najpierw Grześ zrobił z niego wiatrak i zniknał, no a potem ja taki wiatraczek :lol:
tyle, że to gówno w ogóle nie jedzie :lol: , za to kierownik fajnie się napinał :lol:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
dzisiaj słabo, z napinaczy to skanibalizowałem TSI (całe srebrne=122KM?) i BKD, oba chyba serie bo nie było co zbierać
[ Dodano: Wto 23 Mar, 10 22:25 ]
aaaaa i jeszcze S-MAX ale nie wiem jaki, wynik ten samsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Wczoraj dwie proby z kolega w prelude H22 wzmocniona do 232 koni :wink: - z rolki, 2 bieg u mnie od ok. 2.5 tysiaca - u kolegi zaraz przed vtec-iem - i na znak pedal w podloge. Dostalem do konca 4tego biegu 2 lub 3 dlugosci. :cry:
Druga proba z zatrzymanego - troche niemiarodajna bo kolega spalil kapcia przy starcie, ja przekrecilem 2gi bieg i nie wrzucilem dobrze czwartego - podobnie w plecy ops:pozdrawiam
Markowski
OI AXR 06 185@377
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez markowskistanalem na swiatlach z takim duzym vanem, niemal autobusem - toyota sienna. Musialem sie troche napocic zeby toto objechac - naprawde ladnie zasowa :shock: niezla maszyna do karania nieswiadomych scigantow :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
sprzed ok 2tyg - lecac z bratem lazienkowska trafilismy na niby "pazdzierzowa" Calibre, duzy intercooler z przodu, zegarki, klatka i tylko fotel kubelkowy drivera.. (jak sie okazalo pozniej 4x4)
decyzja szybka i w moment poscig za calibra.. po doslownie chwili siedze mu na dupie i naciskam.. klient odczekuje kilka sek i nagle zupelnie inny dzwiek z auta (zalaczyl druga mape) i juz nie bylo tak latwo.. w koncu trafilismy na prosta wolna od innych uczestnikow i wyscig z rolowanego od ok 90-100kmh
wynik? 1 dlugosc auta dla Calibry ( przy ok "1()" ) ale gdyby nie bylo swiatel i hamowania to pewnie lyknalbym go..
ale najlepsze to tekst goscia na swiatlach - "ja pierdole, co Wy tam macie" :szeroki_usmiech
ze startu nie chcial sie juz scignac..
rolowany za bmw 335i tez porazka o ok dlugosc autataka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl
Komentarz
-
-
ja z koleji pobawiłem sie dzisiaj z a3 starszy model, nie wiem co to było ale kilka razy ze swiateł i z rolki dostał baty, w koncu dał za wygrana i odpuscił ale mina kierownika bezcenna :szeroki_usmiech strasznie sie goscie wkurzają jak ich kapelusznik odjezdza.....superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
a ja wracając z pracy pogoniłem sie z passatem i niebyło łatwo go dogonić ale przemknołem potem koło niego i dostał baty natomiast nastepnego paska nie dogoniłem i została po nim chmura dymu i mały czarny punkcik oddalający siehttp://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
JEST
megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
octavia 2 2.0TDI BKD
Komentarz
-
Komentarz