:lol:
400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Coke, i o to chodzi, musimy mierzyć siły na zamiary...
Nie rozumiem niektórych, bo albo się nie znają na motoryzacji, albo robią jakiś bzdet totalny. Po co w ogóle się bawić z autami typy audi r8....goście z nas beke kręcą, a niektórzy się nakręcają - sorry to nie jakieś wrzuty, ale niektóre posty mnie śmieszą ....typu, że się ktoś bawił z r8, albo skillował saaba aero. Snobistyczni posiadacze tych fur tak samo podchodzą do nas w myślach jak my do tych nowych posiadaczy kia ceedów, soulów i innych niby mocnych pojazdów, którzy chcą nas wyprzedzać i myślą, że się uda. Pewnie mają nas za kretynów, którzy liczą, że ich wezmą , bo ma super tuningową octę z OCP. Może przestańmy wioskę siać na drogach i ustawiajmy się do aut mniej więcej równych, trochę słabszych lub mocniejszych. Bo inne działanie jest wstydem dla klubu hehe. Wiem, że niektórzy lubią slalom między autami, ale pamiętajmy że takie mocne auta mają duże lepsze hamulce, przyspieszenia i i tak to Ty możesz zostać na tirze, albo przejechać człowieka przez taką zabawę na maksa. Więć mój apel - mierzmy się (a nawet bawmy) z mniej więcej równymi pojazdami, to ma sens. :wink:
Komentarz
-
-
sew1981, piszesz jakbyś skodą jeździł :lol:
z R8 stanąłbym choćby dlatego żeby zobaczyć jaka będzie różnica
niby to inna liga niż S5 ale na tego mocy starczyło :P :lol:
S3Chriss staje z prosiakami i też sobie radzi...
skilowanie saba aero to żadna filozofia szczególnie jeśli droga z koleinami (nawet niewielkimi) bo to auto ni cholery nie chce jechać prosto na takiej nawierzchni gdy przyciśniesz do deski
Od 335i dostałem choć nie było masakry -jechałem niedomagającym autem i bez gazu a wystarczyło małe psik psik i to on oglądałby mój tyłek
Każdego właściciela takich mocnych aut zapraszam na ćwiarkę na torze bo tam nawet z nissana 370Z zrobiłem dosłownie wiatrak (Borsk tamten sezon)
Jeśli chodzi o hamulce zawieszenie itd to miałem jakiś czas temu taką sytuację gdzie
jeśli dobrze pamiętam koleś poprzednią BMW 5 hamował za mną z tej samej prędkości (lub trochę mniejszej ponieważ oddalałem się od niego) i niestety musiałem uciekać na środek skrzyżowania bo nie miałbym kufra :diabelski_usmiech
a o prowadzeniu w zakręcie po zamontowaniu szpery to nawet nie chce mi się pisać - auto naprawdę trzyma się nieprzeciętnie dobrzeNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
dobrygrzeswawa, a czym niby jeżdze? superbem, a wcześniej jeździłem
octą I :szeroki_usmiech
[ Dodano: Pią 18 Cze, 10 10:30 ]
a poza tym mówie Grzesiek nie o Tobie, Ty masz według opisu prawie 300 km...Ja mówie o gościach którzy mają 100 parę w swoich skodach, maks między 100 a 200 km a stają do fur które mają między 250 a 300 albo grubo ponad 300 koni....
A do r8 nie widzę nadal sensu stawania
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fernandoYarek, chociaż wypowiedzi loyda to najczęściej czysta prowokacja, to jednak tym razem Ty nie przeczytałeś, do czego on się odnosi... On w ogóle nie pisał nic o podobieństwie A8 i R8 :idea: Co nie znaczy, że A8 ma wiele wspólnego z S6 Avant.
Co do meritum - jechałem A8 z silnikiem 6 L. Myślę, że miał niewiele mniejsze osiągi od tego S6.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez CokeHmm ja jestem cięty na auta których nie lubie tzn nissan kaczkaj, wszelkie kjije ceed, fordy Ich właścicielom wydaje się że zrobili super zakup wybierając te padaki zamiast Skody, ja pokazuje im że jednak popełnili błąd i skoda jest lepsza. Dwa dni temu na mieście lansował się typ białą Kią Soul na wielkich białych alusach, 1,6 benzyna 126 KM. Próbował kilka razy mnie wyprzedzić na 3 pasmówce i za każdym razem gdy sie zbliżał naciskałem gaz i wymiękał, wkońću dał sobie spokój
żal.pl
Gościu pewnie chciał Cie wyprzedzić bo jechałeś wolniej od jego tempa, a Ty wtedy przyśpieszałeś za każdym razem... Pewnie zauważył, że ma doczynienia z jakimś dziwnym typem w Skodzie z kompleksami i sobie odpuścił. Nie dziwię mu się - lepiej jechać wolniej niż się chciało niż walczyć z jakimś idiotyzmem na drodze.
Mnie zawsze niezmiernie wkur#%a jak jadę sobie na trasie np. równo cały czas 130km/h, dojeżdżam do auta, które jedzie nieco wolniej np. 110km/h, wyprzedzam sobie spokojnie... Za chwilę patrze a ten wyprzedza mnie i za chwilę zwalnia przede mną znowu do tych 110km/h(a ja cały czas 130)... ręce opadają na takich debili. Jedynym rozwiązaniem jest albo jechać za nim te 110, albo przyśpieszyć ostro, np. do tych 150-180 i zgubić debila.
Tekstu o tym, że czujesz się w obowiązku udowadniać innym, że zrobili błąd nie kupując Skody, bo Twoja octavia jest szybsza nie będę komentował, bo musiałbym się schylić bardzo nisko...
Komentarz
-
-
sew1981, weź sobie na wstrzymanie...
nikt tu się nie chce ścigać z r8, poczytaj wszystko od początku do końca a potem się wypowiadaj :!:
Ścigałem się z a6 avant którego zresztą objechałem, a koleś z r8 myślał że do niego startujemy więc przycisnął. fakt faktem fajnie było zobaczyć jak to odchodzi.
Nie będę się tłumaczył, jeżdżę jak chce i nikt mi tu nie będzie mówił że mam jeździć wolniej bo mam OCP na grillu... Może jeszcze zaraz zakażesz komuś zakładać spojlera bo ma wlepe ocp i robi wioche :?:
Komentarz
-
-
opowiadacie pierdoły, jeden z moich klientów w garażu ma r8, ferrari, m3, mle i inne zabawki więc przy najblizszym spotkaniu poproszę go aby rozgrzał dobrze fury i przystawił sie do octy, ciekawe od którego biegu bedzie wąchał moje spaliny :diabelski_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaopowiadacie pierdoły, jeden z moich klientów w garażu ma r8, ferrari, m3, mle i inne zabawki więc przy najblizszym spotkaniu poproszę go aby rozgrzał dobrze fury i przystawił sie do octy, ciekawe od którego biegu bedzie wąchał moje spaliny :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmWczoraj spod świateł brałem się z KIA CEE'd. Nie wiem jaki tam miała silniczek ale szedł ze mna łeb w łeb, aż do hamowania na następnych światłach. Myślałem ze go objadę ale lekko nie było i gdyby nie światła to niewiem czy dał bym jej radę
Chyba czas dojrzeć na wiruskasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodau mnie po takim doświadczeniu, zapadła ostateczna decyzja o ARL
Koledzy a ile "rozsądnie" można wycisnąć z mojego silniczka samym wirusem??
Dzieki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez CokeHmm ja jestem cięty na auta których nie lubie tzn nissan kaczkaj, wszelkie kjije ceed, fordy Ich właścicielom wydaje się że zrobili super zakup wybierając te padaki zamiast Skody, ja pokazuje im że jednak popełnili błąd i skoda jest lepsza....
Coke niezły z Ciebie killer :lol: :lol:
Komentarz
-
-
Kilka dni temu objechałem spod świateł beemwe x3. Nie wiem jaki silnik.
Kierownik się bardzo spiął na następnych światłach ale ja miałem juz pitstop.
Tutaj muszę napisać , że 225/45/17 robi swoje. Jeszcze na 205/55/16 to przy mocnym ruszeniu autko stało w miejscu. A teraz ładnie wyrywa do przodu chociaż asr i tak czasami jeszcze miga.Audi A4 1.8TFSI
Komentarz
-
-
To jak już się tak wszyscy chwalą tymi R8, S6, X3 to i ja się pochwalę.
Skilowałem dzisiaj Ferrari California...
Z rolowanego z ok. 100km/h ( akurat zmieniło się światło ) nie miał żadnych szans. Depnęliśmy równo i finalnie po kilku sekundach byłem jakieś 3-4 długości przed nim :diabelski_usmiech ...
Aaaa i jeszcze jeden drobny szczegół, bo zapomniałem; to było hamowanie a nie przyspieszanie ze 100km/h...
... ale jak by nie patrzył to byłem z przodu :twisted: .
W sumie to nie ma się co dziwić...
Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz