Mundurowi na Naszym forum

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• endryu
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez rafiki
    Brawa dla radia za pomylenie Oleśnicy z Wrocławiem :roll:
    Też nie z Oleśnicy
    Info z bliższego źródła http://mojaolesnica.pl/13277,sycowsk...-zarzutami.php

Zostaw komentarz:

• aBencjusz
    odpowiedział(a)
    Ostatnio wszczęto postępowanie i zawieszono policjantkę która udzielała pomocy choremu na padaczkę, czekając na pogotowie blokowała go swoim ciałem żeby nie spadł z ławki. Ktoś to nagrał z komentarzem ze sobie siedzi na "żulu" i to wystarczyło Obdukcja i słowo "pobitego" do postępowania i zawieszenia w zupełności wystarcza, przełożony tez człowiek i musi kryć swoje cztery litery. Może tez byc tak jak piszesz ze rzeczywiście jest debilem i machał ta bronią itd. Na co maja jeszcze jakieś dowody. Chodzi mi tylko o to ze nie powinno sie ferować wyroków na podstawie medialnych doniesień.

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    aBencjusz, ok, ale skoro było prowadzone postępowanie dyscyplinarne to znaczy, że przełożeni oskarżonego Jacka Ł. mieli
    Zamieszczone przez art. 134i Ustawy o Policji
    uzasadnione przypuszczenie popełnienia przez policjanta przewinienia dyscyplinarnego
    Specjalistą nie jestem, ale IMO uzasadnione podejrzenie nie znaczy, że ktoś powiedział, że go policjant na komendzie pobił. S. miał obdukcję, ok, ale obdukcja świadczy tylko o doznanych obrażeniach a nie o tym przez kogo powstały, czyli było coś jeszcze co spowodowało podjęcie takich a nie innych decyzji.

Zostaw komentarz:

• aBencjusz
    odpowiedział(a)
    No i tak jak pisałem wcześniej na razie jest jedynie oskarżonym - może to zrobił może nie, to właśnie ma rozstrzygnąć sąd na podstawie dowodów które zebrała prokuratura i śledczy. Do momentu skazania jest się (na szczęście) niewinnym więc chyba za wcześnie na wywalanie z roboty i linczowanie.

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    aBencjusz, jak znajdę to podrzucę link Była puszczona wypowiedź pani rzecznik KMP w każdym razie i to był ten zacytowany przeze mnie fragment, że pobił i przystawił broń do głowy.

[ Dodano: Wto 24 Lut, 15 17:29 ]
    proszę: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019397,...wiadomosc.html
    Brawa dla radia za pomylenie Oleśnicy z Wrocławiem :roll:

Zostaw komentarz:

• aBencjusz
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez howard
    Myślę że nie. Bo to już jest recydywa. Pisali że juz miał taką "przygodę" w przeszłości. Więc pytanie czemu go nie wywali za pierwszym razem.
    fajnie by było jakby ktoś dał jakiegoś linka do newsa, bo teraz rozmawiamy o tym co kolega Rafiki usłyszał od pani redaktor która usłyszała to od któregoś z niedorzeczników policyjnych a tak właśnie powstają ploty Jeśli miałby coś takiego udowodnionego wcześniej to by miał rowniez wyrok skazujący za przestępstwo umyślne a taki policjant wylatuje praktycznie z automatu. Obstawiam, ze przy aktualnej skardze obywatela wypłynęła skarga innego który sobie przypomniał ze tez go kiedyś pobili na komendzie. A co do pytania nr 3 to to nie jest usiłowanie zabójstwa, mówiąc najprościej usiłowanie zabójstwa jest wtedy jak chcesz kogoś zabić ale ci nie wychodzi

Zostaw komentarz:

• howard
    odpowiedział(a)
    tym bardziej że broń to nie była atrapa jak w niektórych przypadkach

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    aBencjusz, nawet jeśli nie wylecieć to IMO powinien być przynajmniej zawieszony do czasu wyjaśnienia pierwszej sprawy. A tu co? Po kilku miesiącach kolejna wpadka, bo normalnie sobie pracował.

[ Dodano: Wto 24 Lut, 15 10:18 ]
    najbardziej interesuje mnie odpowiedź na pytanie nr 3. No bo pobicie to jedno, ale przystawienie komuś klamki do głowy to już grubsza sprawa.

Zostaw komentarz:

• howard
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez aBencjusz
    Przed chwilą w radiu mówili w wiadomościach, że we Wrocku policjant pobił zatrzymanego. Sprawą zajmuje się prokuratura, gość ma zarzut przekroczenia uprawnień i grozi mu do 5 lat. No i prawidłowo, bo takie coś trzeba karać i eliminować. Ale to nie pierwszy raz. Śledczy ustalili, że kilka miesięcy temu zrobił coś jeszcze "lepszego". Cytat z wypowiedzi pani rzecznik wrocławskiej policji:
    ściągnął zatrzymanemu spodnie i bieliznę, następnie uderzył zatrzymanego co najmniej kilkanaście razy po odkrytych częściach ciała pałką służbową oraz przystawił mu do głowy broń grożąc pozbawieniem życia.
    Pytania mam 3.
    1. Jakim cudem nie został wydalony ze służby?
    2. Jakim cudem wtedy nie miał postawionych zarzutów?
    3. Czy po tym pierwszym wybryku można mu było postawić zarzut usiłowania zabójstwa czy co najwyżej pobicia i gróźb karalnych?
    Nie za szybko takie pytania ? Narazie jest podejrzewany o to ze coś zrobił, za samo to ma już wylecieć z roboty ?
    Myślę że nie. Bo to już jest recydywa. Pisali że juz miał taką "przygodę" w przeszłości. Więc pytanie czemu go nie wywali za pierwszym razem.

Zostaw komentarz:

• aBencjusz
    odpowiedział(a)
    Przed chwilą w radiu mówili w wiadomościach, że we Wrocku policjant pobił zatrzymanego. Sprawą zajmuje się prokuratura, gość ma zarzut przekroczenia uprawnień i grozi mu do 5 lat. No i prawidłowo, bo takie coś trzeba karać i eliminować. Ale to nie pierwszy raz. Śledczy ustalili, że kilka miesięcy temu zrobił coś jeszcze "lepszego". Cytat z wypowiedzi pani rzecznik wrocławskiej policji:
    ściągnął zatrzymanemu spodnie i bieliznę, następnie uderzył zatrzymanego co najmniej kilkanaście razy po odkrytych częściach ciała pałką służbową oraz przystawił mu do głowy broń grożąc pozbawieniem życia.
    Pytania mam 3.
    3. Czy po tym pierwszym wybryku można mu było postawić zarzut usiłowania zabójstwa czy co najwyżej pobicia i gróźb karalnych?
    Nie za szybko takie pytania ? Narazie jest podejrzewany o to ze coś zrobił, za samo to ma już wylecieć z roboty ?

Zostaw komentarz:

• kmink
    odpowiedział(a)
    Niestety niektórym się wydaje, że są nadludźmi...a tak naprawdę to niepełnosprawni umysłowo sadyści...

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    Pytania mam 3.

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    Ładne fotki polskich skrzydeł https://www.facebook.com/media/set/?...0532413&type=1
    Za sterami Mig-a IceMan :idea:

Zostaw komentarz:

• tomek.wlkp
    odpowiedział(a)
    Obecnie cywil, ale rezerwista.

Miłość do munduru została, dziś grupa rekonstrukcyjna,

Zostaw komentarz:

• westwi78
    odpowiedział(a)
    Pare lat temu, fiat naprodukował stilo, którego nie mieli komu sprzedać... no.. to potem znaleźli

Zostaw komentarz:

• chrisk_89
    odpowiedział(a)
    Maicroft
    Bardzo sensowne podejście!

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Czyli wychodzi 55tys/szt

Najdrozsza wersja XL 1.6cdri kosztuje w detalu 67tys. Podobnie kosztuje 1.6 benzyna + LPG. Chyba ze dodamy dodatki. Wiec albo to sa faktycznie takie wersje z sensowym rabatem typu 15% albo ktos bardzo slaby to negocjowal.

W zasadzie gdzie powinien byc dostepny dokument dotyczacy tego przetargu, co takiego ciekawego kupili, bo kwote znamy

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez endryu
    Siebie w patrolu :szeroki_usmiech
    Gabaryty kabiny są imponujące do tych czynności
    Ewentualnie psy tropiące, wnętrze faktycznie powala "obszernością" :lol:

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    Siebie w patrolu :szeroki_usmiech
    Gabaryty kabiny są imponujące do tych czynności

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    endryu, kogo/co mieliby tym konwojować? :|

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    Kolejny zastrzyk specjalistycznych aut dla służb konwojowych i prewencji :jump: http://www.gazetawroclawska.pl/artyk...leria-material

Zostaw komentarz:

• hubert78
    odpowiedział(a)
    Tak na marginesie, drukowałem kiedyś wizytówki dla siebie i w funkcji/stanowisku wpisałem sobie "domokrążca" :lol: Ciekawie klienci reagowali :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• westwi78
    odpowiedział(a)
    Biszczu, niby tak, tylko potem cywile maja lekki dysonas

ja tak bym nie nazwał oczywiście policjanta.

Zostaw komentarz:

• westwi78
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Biszczu
    jak określenie pies na policjanta
    znam kilku, co sami o sobie tak mówią

Zostaw komentarz:

• andrzej1962
    odpowiedział(a)
    trep tak samo obraza żołnierza jak określenie pies na policjanta
    o to to to. Sam się nie obrażam na to i nawet niekiedy w towarzystwie potrafię na siebie tak powiedzieć. Czy trep to ...................... no chyba nie no to o co chodzi?!

Zostaw komentarz:

Pracuję...