Mundurowi na Naszym forum

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• ahmed799
    odpowiedział(a)
    Ciekawe jak rozwiążą wprowadzenie stopni kapral, st.kpr, plut. Takich przecież w policji obecnie nie ma. Awansuje się u nich z st.poster. od razu na sierżanta

Zostaw komentarz:

• kazik4x4
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Eidos71
    Zamieszczone przez kazik4x4
    zamiast aspiranta bedzie plutonowy
    Aspirant to odpowiednik chorążego :wink:
    a niech będzie i starszego chorazego sztabowego. Mi osobiście nie robi to zadnej życiowej różnicy

Zostaw komentarz:

• Eidos71
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kazik4x4
    zamiast aspiranta bedzie plutonowy
    Aspirant to odpowiednik chorążego :wink:

Zostaw komentarz:

• kazik4x4
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Biszczu
    eaglemirek, jeszcze brakuje żeby wprowadzili plutonowych
    struktura jasnie nam panujaca wyraznie idzie w kierynku lat 80tych i wcześniej, wiec niewykluczone, ze zamiast aspiranta bedzie plutonowy. I obowiazkowo opadajacy do polowy brody pasek czapki.

Zostaw komentarz:

• eaglemirek
    odpowiedział(a)
    Biszczu, :evil: Ważne aby zmieniać :!: A o kosztach ktoś pomyślał czy tylko o premiach za "wniosek racjonalizatorski"

Zostaw komentarz:

• aBencjusz
    odpowiedział(a)
    Dzięki i nawzajem, a od siebie dodam - abyśmy zaczeli w końcu iść w stronę normalności chociaż małymi krokami

Zostaw komentarz:

• Kiniu
    odpowiedział(a)
    Dla wielu funkcjonariuszy/żołnierzy Święta Bożego Narodzenia to czas służby,
    aby te święta były spokojne dla nas i dla naszych rodzin. Wszystkiego dobrego :!:

Zostaw komentarz:

• arturas03
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez chrisk_89
    Sorry, że tak późno (28 sierpnia się kłania):

Wszystkim Kolegom w stalowych Mundurach Lotnictwa (i Emerytom tejże formacji)- Wszystkiego Najlepszego!!!!
    Podpisuję się...

Zostaw komentarz:

• chrisk_89
    odpowiedział(a)
    Sorry, że tak późno (28 sierpnia się kłania):

Wszystkim Kolegom w stalowych Mundurach Lotnictwa (i Emerytom tejże formacji)- Wszystkiego Najlepszego!!!!

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    ahmed799, jak się udał objazd lubelszczyzny?

Zostaw komentarz:

• arturas03
    odpowiedział(a)
    Z okazji wczorajszego Święta wszystkim Żołnierzom i Żołnierkom życzę spełnienia marzeń w służbie i życiu osobistym.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Wiem, ale aktualnie w Mińsku - taki Wasz los. Dzisiaj tu, jutro gdzie indziej. ahmed799,

Zostaw komentarz:

• andrzej1962
    odpowiedział(a)
    lekko spóźnione ale najlepszego dla naszych Polskich zielonych ludzików z okazji święta życzy - niebieski emeryt.

Zostaw komentarz:

• ahmed799
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ruwado
    Dzięki za miłe popołudnie spędzone w Woli Duckiej - w miejscu stacjonowania - na pogawędce z ahmed799 i jego kolegami z obsługi Mińska Mazowieckiego
    ruwado, wszyscy byli z Malborka jak coś :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    dopisuję się do życzeń dla wszystkich mundurowych
    ahmed799, życzenia odebrał dzisiaj ode mnie osobiście

Dzięki za miłe popołudnie spędzone w Woli Duckiej - w miejscu stacjonowania - na pogawędce z ahmed799 i jego kolegami z obsługi Mińska Mazowieckiego

Zostaw komentarz:

• PAOLO ESCO
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ahmed799
    Dziękuję za życzenia i jako żołnierz również życzę wszystkim żołnierzom wszystkiego najlepszego w Dniu Naszego Święta.
    i wzajemnie

Zostaw komentarz:

• ahmed799
    odpowiedział(a)
    Dziękuję za życzenia i jako żołnierz również życzę wszystkim żołnierzom wszystkiego najlepszego w Dniu Naszego Święta. U mnie nie obyło się bez pracy ale służba nie drużba

Zostaw komentarz:

• WIELKIBONGO
    odpowiedział(a)
    Dla Kolegów mundurowych wszystkiego najlepszego z okazji Ich Święta

Zostaw komentarz:

• lacoste
    odpowiedział(a)
    dołączam się do tematu Pracuję w PSP

Zostaw komentarz:

• PAOLO ESCO
    odpowiedział(a)
    Z okazji Święta Wojska Polskiego Wszystkim dzisiejszym i byłym żołnierzom Sił Zbrojnych RP oraz sympatykom wojska – życzę Wszystkiego Najlepszego. :helm

Pozdrowienia z 11LDKPanc

Zostaw komentarz:

• eaglemirek
    odpowiedział(a)
    Pomyślności w życiu służbowym i zawodowym wszystkim żołnierzom życzy ten już odpoczywający :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    POMYŚLNOŚCI dla wszystkich wojaków. Tych czynnych i już odpoczywających.

Zostaw komentarz:

• namo
    Guest replied
    W MOŻW już mają trójkę :-)

Zostaw komentarz:

• ahmed799
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ruwado
    ahmed799, Relax w WoliDuckiej przy "17" W-wa - Lublin to kole mnie - rzut kamieniem. :
    ruwado, no to super. Trzeba będzie się spiknąć. Jak będę na miejscu to się odezwę :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• beaviso
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez mirek_p11
    Migiem poszedł i zrobil furorę

Ponoć był to kpt. Adrian Rojek z Mińska Mazowieckiego
    Nagle wszyscy to dostrzegli... Rok temu, w czerwcu, na pikniku lotniczym w Świdwinie udało mi się zamienić parę słów z kpt. Rojkiem, w których zapytałem się go właśnie o ten przepiękny, "brutalny" i widowiskowy profil startu i o to, od czego zależy decyzja o jego wyborze (bo w latach 2013-2014 Rojek nie zawsze startował w ten sposób). Wówczas Adrian odpowiedział, że jest to również i jego ulubiony sposób startu do pokazu, ale "nie każdemu to się podoba i dlatego nie zawsze może sobie na to pozwolić". Na szczęście, beton skruszał, co widać na załączonym filmie.

Przed wylotem do Fairford kpt. Rojek ćwiczył wielokrotnie w Malborku, gdzie przebywał na przebazowaniu z częścią swojej eskadry. Miałem okazję załapać się na dwa loty treningowe. I po raz pierwszy zobaczyć naocznie, na polskim niebie, w wykonaniu polskiego MiG-a, tzw. dzwon - "kołokoł", czyli ślizg na ogon

M.

Zostaw komentarz:

Pracuję...