Mundurowi na Naszym forum
Zwiń
X
-
O to właśnie chyba naszej władzy chodziło loponez, . Poróżnić społeczeństwo, napuścić jednych na drugich, na górników, mundurowych, nauczycieli itp. A w tym czasie oni mogą kraść na całego z oszczędności na zabranych przywilejach. Bo innym zabierają, ale sobie od ryja nie odejmą.
-
-
Zabierają i zabierać będą. Szukają oszczędności gdzie się da, poza sobą. A do tego wszystkiego maja przyzwolenie społeczne. Większa część społeczeństwa niejako cieszy się, że ta "uprzywilejowana" grupa zawodowa traci swoje "przywileje"
Prawda jest taka, że jest coraz mniej chętnych do służby ludzi, którzy się do niej nadają.
Już się zaczyna - http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/...onariuszy.html
Atrakcyjność zawodu już dawno przestała istnieć. Co teraz oferuje "mundur":
- dochód miesięczny - 1700 / 2000 zł,
- praca w systemie zmianowym w nocy i święta;
- dyspozycyjność, gdzie wzywają do służby w dniu wolnym;
- możliwość przejścia na 60% zaopatrzenie emerytalne po 25 latach służby, nie wcześniej niż po 55 roku życia;
Nie będę wspominał o zagrożeniach i ryzyku, gdyż kto w tym siedzi ten je zna, kto o tym tylko czyta i ogląda filmy, będzie udowadniał że on bardziej ryzykuje.
Niestety nasz zawód powoli staje się zajęciem dla pasjonatów. Jeszcze troszkę i będziemy to robić w czynie społecznym. I wiecie co, nie będę narzekał. Lubie to co robię i już. Mam do tego prawo, 15 lat munduru naprawdę przestawia troszkę w głowie.
Zostaw komentarz:
-
-
Kasa gdzieś musi pójść. Najgorzej będzie jak trafi do wspólnego wora takiego jak nagrody czy inne zapomogi. Niby to niemożliwe ale w naszych resortach naprawdę niewiele jest niemożliwych rzeczy... ;-)
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Biszczuchoroby typu - przeziębienie, grypa, i inne wirusówki bedą musiały być wliczane jako choroby związane ze służbą
Wypadki to też średnia opcja bo zaraz meldunek, dochodzenie, odszkodowanie etc...
Trzeba się pogodzić z utratą paru PLN na zwolnieniu. Nigdy na "lewe" L-4 nie chodziłem i też mnie to wqrwia że wszystkich tak załatwiono. Mam tylko nadzieję, że faktycznie kasa zostanie w rodzinie tzn. w JW a najlepiej w danej komórce org./pododdziale. Wtedy szef najlepiej ją rozdysponuje bo dobrze wie komu kazał robić za chorego lub "chorego".
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez arturas03U mnie służba trwa ok 10 godzin w terenie. Przy obecnych temperaturach spadających poniżej minus 20 st. C niech mi ktoś wytłumaczy, że zwykłe przeziębienie nie będzie miało związku ze służbą. Zwłaszcza, że połowę czasu służby w terenie funkcjonariusz spędza poza pojazdem.spróbuj teraz zgłosić przeziębienie jako uszczerbek w pracy
Zostaw komentarz:
-
-
U mnie służba trwa ok 10 godzin w terenie. Przy obecnych temperaturach spadających poniżej minus 20 st. C niech mi ktoś wytłumaczy, że zwykłe przeziębienie nie będzie miało związku ze służbą. Zwłaszcza, że połowę czasu służby w terenie funkcjonariusz spędza poza pojazdem.
Zostaw komentarz:
-
-
niedziela67, teraz poprostu gwałtownie wzrośnie ilośc wypadków na słuzbie
np potkniecie na schodach w pracy :szeroki_usmiech
albo zamiast 10 dni L4 to niektórzy beda brali 14 dni (dwa weekendy) :diabelski_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez aBencjuszRaz pamiętam pozwolili nam go nawet posprzątać po grze komendanta szkoły z z-cąwięc się liczy
Zostaw komentarz:
-
-
Na szkole policyjnej też mieliśmy kort tenisowy - super sprawa. Raz pamiętam pozwolili nam go nawet posprzątać po grze komendanta szkoły z z-cą :lol:
Zostaw komentarz:
-
-
Nie wiem co tak narzekacie...Ja rozumiem, że człowiek do dobrego łatwo się przyzwyczaja ale przeciętny Kowalski niema w pracy kortów tenisowych do jego dyspozycji.
Rzućcie okiem na słynna bazę wojskową, korty do tenisa, boisko do kosza, prywatna plaża... tyle widać z satelity ale jestem pewien, że to nie wszystkie wygody dostępne dla mundurowych Po prostu high life...
Visualisez des multitudes de cartes, obtenez les itinéraires pour vos trajets en transports publics, à pied ou en voiture, consultez l'état du trafic en temps réel, planifiez vos voyages, affichez des vues satellites, aériennes ou à l'échelle de la rue. Faites-en toujours plus avec Bing Cartes.
Swoją droga to wojskowi stanęli na wysokości zadania skoro każdy może sobie zobaczyć jak wygląda infrastruktura takiej bazy :lol:
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez MaicroftTo jest zgloszenie exportu. v5c section 11 - notification of permanent export) po wypełnieniu "Notification of Permanent Export" możesz używać auta przez jakiś czas na drogach - więc pozostaje ono dopuszczone do ruchu przez ich "wydział komunikacji", dokumentem stwierdzającym to jest dalej "registration certificate" czyli po naszemu dowód rejestracyjny. I jestem pewien, że może być on zatrzymany. Co do tego gdzie się go przesyła - myślę, że trafił by do przedstawicielstwa UK pomimo tego, że auto było by u nich wyrejestrowane - ze względów czysto praktycznych, tzn. jest dowód i nie może zostać w naszych urzędach a gdzieś trafić musi
po za tym w art. 132 ust. 3 kodeksu drogowego jest zapis "Zatrzymany dokument, z wyjątkiem przypadków określonych w ust. 1 pkt 4, 6 i 7, odpowiedni organ Policji przesyła niezwłocznie organowi, który go wydał, z zastrzeżeniem ust. 5. i tym się pewnie by sugerowano. Część dot. przesyłania to tylko moje przypuszczenie. Natomiast tego, że dowody z innych krajów są zatrzymywane jestem pewien.
Zostaw komentarz:
-
-
Maicroft, jesteś adminem, więc wiesz lepiejja jestem zwykłym userem
Zostaw komentarz:
-
-
To jest zgloszenie exportu. v5c section 11 - notification of permanent export
http://www.dvlni.gov.uk/vehicles/vehicle_forms/INS160(NI).pdf
rafiki, Zadalem pytanie do mundurowych na tym forum, czy mozna zabrac dowod rejestracyjny auta zza granicy - to raczej OT nie jest
Zostaw komentarz:
-
-
Nie żebym się czepiał czy cuś, ale proszę spójrzcie na załącznik, ostatni z "ważnych tematów" :PZałączone pliki
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Maicroftauto jest w UK wyrejestrowane. Reszta dokumentu V5 zostaje i mozesz takim autem jechac gdzie chcesz?
Zostaw komentarz:
-
-
Po zakupie auta w UK, odrywasz taki jeden odcinek dokumentu V5 z opisem export, to wypelnione odsylasz do DVLA i auto jest w UK wyrejestrowane. Reszta dokumentu V5 zostaje i mozesz takim autem jechac gdzie chcesz, mozna go nawet na doniczke pod domem przerobic i nikt nie robi problemow. To nie Polska, ze na zime auta osobowego wyrejestrowac sie nie da, a nawet jakby sie dalo, to bedzie malo oplacalne, bo za kazdym razem by byly nowe tablice itd.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez MaicroftJak wypelniam export to dla mnie rownoznaczne to jest z wyrejestrowaniem :lol: Wysla tylko nie wiadomo gdzie, tak do konca :twisted:
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez aBencjuszpozostawia się w jednostce Policji przez okres 7 dni. Po upływie tego terminu dokument przekazywany jest przedstawicielstwu państwa, w którym pojazd jest zarejestrowany".
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez MaicroftV5 jako certyfikat rejestracji wydzial komunikacji u nas nie traktuje wprost jako dowod rejestracyjny.Ale zastanawia mnie jednak jak w takim razie traktują dokument na którym jest napisane "dowód rejestracyjny" ? I jeśli nie ten dokument to który traktują jako dokument stwierdzający dokonanie rejestracji w UK ?
Zamieszczone przez MaicroftStad pytanie czy moga to zabrac i gdzie odesla, jak oderwana jest juz czesc o eksporcie auta poza UK :twisted:
"Zatrzymany dokument pojazdu zarejestrowanego za granicą, z wyjątkiem przypadków określonych w ust. 1 pkt 4 i 6, pozostawia się w jednostce Policji przez okres 7 dni. Po upływie tego terminu dokument przekazywany jest przedstawicielstwu państwa, w którym pojazd jest zarejestrowany".
Zostaw komentarz:
-
-
V5 jako certyfikat rejestracji wydzial komunikacji u nas nie traktuje wprost jako dowod rejestracyjny. Tak mi kiedys powiedzieli jak rejestrowalem anglika bez umowy kupna-sprzedazy :lol: Stad pytanie czy moga to zabrac i gdzie odesla, jak oderwana jest juz czesc o eksporcie auta poza UK :twisted:
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez MaicroftDokument V5 to nie jest dowód rejestracyjny samochodu przeciez ??
Zostaw komentarz:
-
-
Player.pl | Sprawdź najbardziej angażujący serwis VOD w Polsce. Programy i seriale TVN nawet tydzień przed premierą w TV, filmy na życzenie prosto z kina, wyselekcjonowane bajki dla dzieci. Kanały na żywo m.in: TVN24, MINIMINI+, ALEKINO+, NSPORT+, ELEVEN.
W nawiazaniu do tego filmiku - tu sprawa jest prosta auto ma blachy z PL, wiec dowod mozna zabrac.
Czy u nas Policja moze zabrac dowod na auto z UK ?? Dokument V5 to nie jest dowod rejestracyjny samochodu przeciez ??
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez rafikito co teraz z funkcjonariuszami z tej jednostki?
W Karpackim Ośrodku Wsparcia SG (taką nazwę będzie nosiła teraz ta jednostka) pozostał:
Wydział Zabezpieczenia Działań, Pododdział Odwodowo - Reprezentacyjny i Orkiestra Reprezentacyjna SG.
Maicroft dokładnie - wszystko w ramach ,,oszczędności"
Zostaw komentarz:
-
-
W Cieszynie tez oddzial zostal zlikwidowany kilka lat temu, ekipa wyladowala w Raciborzu. Teraz w ramach oszczednosci i laczenia tam tez ma zostac wszystko zlikwidowane i pojawic sie w Bielsku w nowo wybudowanym (przebudowanym) budynku bo dawnym archiwum, bo nowe archiwum juz sie buduje w innym miejscu. Jedno sie zlikwiduje, to na slupku beda oszczednosci, a na innym trzeba pokazac ze inwestujemy :twisted:
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: