Zamieszczone przez Eidos71
Mundurowi na Naszym forum
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Biszczuahmed799, w niektórych formacjach miało być tzw. "antykorupcyjne" (słyszałem, że coś ok 300 Euro od głowy), ale naszej władzy bardziej opłaca się płacić karę do UE za brak tego dla funkcjuszy
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCONagle się okazało, że "wzorce hamerykańskie" nie sprawdzają się w polskiej armii
ALE: na miejscu wszystko już jest załatwione, domek jednorodzinny czeka, czas na spokojne wdrożenie się do obowiązków, często nawet praca dla żony w bazie !
Coś za coś. A u nas z metody kija i marchewki to tylko ten kij nas po plecach napieprza...
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez ahmed799Zamieszczone przez rafikijakby chcieli to mi mogą w umowie napisać wypłatę raz na pół roku
[ Dodano: Pon 17 Mar, 14 23:20 ]
Pozwólcie, że trochę zmienię temat. Moja siostra jest obecnie na 5 roku psychologii. Dzisiaj dostała wezwanie do WKU na 18 kwietnia. Stwierdziła, że będzie wnosić o przesunięcie tego terminu (na później), bo w tym czasie to ona jest na rekolekcjach Ruchu Światło-Życie (nie będę się rozpisywał, ale mi to zalatuje zwyczajną sektą) i prowadzi tam jakąś grupę czy coś takiego, no w każdym razie ona tam "musi" być. :roll: Jak ocenicie szanse na pozytywne rozpatrzenie prośby o przesunięcie terminu?
Zostaw komentarz:
-
-
andrzej1962, Zapewne nie myślisz, że z "luki", którą zrobiłeś odchodząc "kierownictwo" do tej pory wylewa łzy ze straty
Wiem, że są szczęśliwi, bo "nowemu" dali więcej.ops:
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez rafikiahmed799, i narzekasz, że dostajesz 4? ja dostaję (a przynajmniej powinienem) dostawać 24 następnego miesiąca,
[ Dodano: Pon 17 Mar, 14 22:59 ]
Zamieszczone przez rafikijakby chcieli to mi mogą w umowie napisać wypłatę raz na pół roku
Zostaw komentarz:
-
-
Biszczu, jakby nie było, to na ten moment jestem w stanie dać się pociąć za pewność, że wypłata będzie w pierwszych dniach miesiąca. A tak robię 2 miesiące i w sumie co miesiąc się zastanawiam "A w tym miesiącu to dostanę wypłatę czy nie dostanę?" :?
[ Dodano: Pon 17 Mar, 14 22:53 ]
A "najlepsze" jest to, że to jest w 100% zgodne z prawem i jakby chcieli to mi mogą w umowie napisać wypłatę raz na pół roku :evil:
Zostaw komentarz:
-
-
ahmed799, i narzekasz, że dostajesz 4? ja dostaję (a przynajmniej powinienem) dostawać 24 następnego miesiąca, ale księgowa w tym czasie ma jedną gotową odpowiedź: ona nie wie kiedy będą pieniądze na wypłaty. Raz kolega usłyszał przez telefon żebyśmy się cieszyli, bo w całym woj. śląskim wypłaty mamy najwcześniej (wszyscy inni mają najwcześniej na 30. następnego miesiąca). W skrócie: robię 2 miesiące i na koniec drugiego dostaję wypłatę (sic! 1000 pln) za pierwszy. Ja rozumiem, że nie "budżetówka" tylko u prywaciarza, ale to jest przegięcie. Więc nie narzekaj
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez ahmed799Żebym tylko za swoje nie musiał MiGa tankować po każdym wylocie
Zostaw komentarz:
-
-
Biszczu, szkoda gadać, ale nie ma co narzekać bo jakiś pieniądz na wegetowanie jest zawsze na pierwszego. Chociaż ostatnio z tym też ciężko bo wypłaty dostajemy o kilku miesięcy na 4-5 dzień miesiąca
Zostaw komentarz:
-
-
andrzej1962, Zapewne nie myślisz, że z "luki", którą zrobiłeś odchodząc "kierownictwo" do tej pory wylewa łzy ze straty
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Biszczuniedługo za swoje będziemy broń kupować i oddawać na stany magazynowe....
Zamieszczone przez Biszczuuwierz mi, że jakby tak było to może nie miałbym jak przysłowiowy pączek w maśle, ale nie martwiłbym się czy będę miał zdolność kredytową
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Biszczurzywileje zabierają, uprawnienia zabierają, niedługo za swoje będziemy broń kupować i oddawać na stany magazynowe....
Pozdrawiam brać mundurową.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCObronić jej niepodległości i granic
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCO...nic u UE ani paragrafie 5-tym NATO...
Aż mnie korci ale z wiadomych względów nie mogę rozwinąć dalej tematu
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Biszczunikt nie będzie chciał narażać życia ani zdrowia "dla sprawy"
"Ja żołnierz Wojska Polskiego przysięgam
służyć wiernie Rzeczypospolitej Polskiej,
bronić jej niepodległości i granic.
Stać na straży Konstytucji,
strzec honoru żołnierza polskiego,
sztandaru wojskowego bronić.
Za sprawę mojej Ojczyzny,
w potrzebie krwi własnej ani życia nie szczędzić."
...nic u UE ani paragrafie 5-tym NATO...
Aż mnie korci ale z wiadomych względów nie mogę rozwinąć dalej tematu :?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez andrzej1962chociaż sytuacja na Ukrainie
Zamieszczone przez Biszczubędą zabierać i zabierać a później się będą dziwić, że nikt nie będzie chciał narażać życia ani zdrowia "dla sprawy"
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Biszczubędą zabierać i zabierać a później się będą dziwić, że nikt nie będzie chciał narażać życia ani zdrowia "dla sprawy"
Nagle się okazało, że "wzorce hamerykańskie" nie sprawdzają się w polskiej armii itd...
Jak silna i duża jest polska armia? Ilu mamy żołnierzy? Ile Polska ma czołgów, samolotów? Ile nasz kraj wydaje na wojsko? Te pytania zadaje sobie wiele osób od rozpoczęcia kryzysu na Ukrainie. Czy Polska mogłaby się obronić przed atakiem Rosji, albo chociaż Białorusi? Oto czarno na białym stan naszej armii.
Zostaw komentarz:
-
-
To było więcej jak pewne, że wejdzie. Jestem na emce i nie chcę krakać, ale podejrzewam, że będzie stopniowo zabierane coraz więcej przywilejów, chociaż sytuacja na Ukrainie i oczekiwania w stosunku do mundurowych może trochę ich zapędy ostudzić.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez lookerAno, trzeba podnieść podatki. Chodzi o wszystkie - zwłaszcza te pośrednie i ukryte.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez loponezPrawda jest taka, że w normalnym kraju obywatel który pracuje w pełnym wymiarze godzinowym, powinien zarobić tyle, żeby się nie martwić że mu zabraknie. Jaka różnica czy pracuję do 50, 60, 67 roku życia czy do śmierci? Jeżeli warunki pracy będą dobre, płaca godna, stać mnie będzie na miesiąc wakacji w roku bez oglądania się, że mnie nie stać na wyjazd, to mogę robić aż do śmierci.
Dorzuciłbym jeszcze zmianę ordynacji podatkowej: zamiast podatku dochodowego w chorych stawkach, który mało kto płaci w uczciwej wysokości, zrobić tak jak kiedyś proponował Mikke - podatek przychodowy w wysokości np. 1%. Nie opłacałoby się pojedynczym firmom kombinować a powszechność płacenia spowodowałaby większe wpływy do budżetu. A teraz mamy błędne koło: podnoszą podatki - kolejna grupa zaczyna kombinować i płacić mniej lub nie płacą wcale. Wtedy wpływy się zmniejszają i co ? Ano, trzeba podnieść podatki. Chodzi o wszystkie - zwłaszcza te pośrednie i ukryte.
Zostaw komentarz:
-
-
Bo jeszcze nikt nie wymyślił grabi grabiących od siebie.
Najgorsze jest to, że jak to powiedział J.Piłsudski
"Naród dobry, tylko ludzie kur*y"
Każdy patrzy że inny ma lepiej i jak mu troszkę gorzej to się cieszy. Napuszczali na mundurowych i napuścili, a ja się pytam, ja mam za dobrze, czy inni maja za mało?
Prosta zasada:
- to nie inni maja za dużo, to ja mam za mało
- to nie ja mam za dużo, to inni maja za mało
Już kiedyś ktoś chciał dla wszystkich to samo i po równo, co z tego wyszło wiemy. Prawda jest taka, że w normalnym kraju obywatel który pracuje w pełnym wymiarze godzinowym, powinien zarobić tyle, żeby się nie martwić że mu zabraknie. Jaka różnica czy pracuję do 50, 60, 67 roku życia czy do śmierci? Jeżeli warunki pracy będą dobre, płaca godna, stać mnie będzie na miesiąc wakacji w roku bez oglądania się, że mnie nie stać na wyjazd, to mogę robić aż do śmierci.
Mało kasy w budżecie. To zlikwidować umowy śmieciowe i zagonić do prowadzenia kontroli "skomunizowane panie" z urzędów. Kontrolować firmy i pracodawców. Jak to jest, że umowa na 1/8 etatu, a pracownik godzinowo robi cały etat. Na umowie grosze a reszta pod stołem. Przecież to jest właśnie oszustwo na szkodę państwa. Podatek odprowadzony za umowę zdecydowanie zaniżony.
Ale komu ma zależeć, ludziom których bliscy prowadzą takie firmy lub są ich udziałowcami?
Idealnie pasuje tu
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wxk-O_A6Jfs[/youtube]
Pomimo że nie jest on moją opcja polityczną to słowa się idealnie nadają
Przepraszam że tak dużo i troszkę narzekam, ale czasem już mnie niesie.
Pozdrowienia dla zadowolonych z życia, pamiętajcie, zawsze może być gorzej.
Zostaw komentarz:
-
-
Posłowie i Senatorowie mają dużo fajnych przywilejów. I co ? I nic !
Leci taka tępa sztuka na konferencję do egzotycznego kraju, 1 klasą albo business, nie bierze nawet w niej udziału bo nie zna angielskiego !
Kur.a! Jawna szkoda w mieniu ! :evil:
Ale jak ktoś zacznie mówić o ukróceniu tej patologii to zaraz zostaje okrzyknięty POPULISTĄ ! :diabelski_usmiech
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: