Mundurowi na Naszym forum

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• eaglemirek
    odpowiedział(a)
    Jak dla mnie to won ze służby ze skutkiem natychmiastowym!

Zostaw komentarz:

• Rosomak
    odpowiedział(a)
    To ja mam tylko st.chorążego i k...a nie kradnę a zarabiam, w porównaniu z tym "betonem", grosze.

Zostaw komentarz:

• eaglemirek
    odpowiedział(a)
    Okazja czyni złodzieja. Generał Marek A. doradca w Rządowym Centrum Bezpieczeństwa przywłaszczył cudzy portfel. Funkcjonariusz Straży Granicznej został zatrzymany i może zostać odesłany do dyspozycji komendantowi głównemu SG, któremu podlega. Do tego otrzymał karę grzywny w wysokości 1500 złotych.

Zostaw komentarz:

• arturas03
    odpowiedział(a)
    delanopl, Nie wiedziałem, że kiedykolwiek to powiem ale po 68 dniach w domu bez możliwości poruszania się to i mi się już troszkę chce do tej roboty. :lol:

Zostaw komentarz:

• delanopl
    odpowiedział(a)
    arturas03, wracaj szybko do zdrowia :!: ( nieznaczy że do pracy Cię gonię :szeroki_usmiech )

Zostaw komentarz:

• chrisk_89
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez mkania777
    osoba prowadząca może zakończyć postępowania i wysyłać go do kadr jak jeszcze jesteś na L-4 czyli formalnie nie zakończyłeś leczenia.
    Może. Przeżyłem to na własnej skórze. Zgodne z przepisami na dodatek. Protokół z postępowania przysłano mi listem poleconym, gdyż BHPowiec musiała zakończyć postępowanie w ciągu 30 dni od zdarzenia.
    Byłem i pytałem w Sądzie Pracy - bo miałem inne zastrzeżenia do protokołu, ale akurat TEN element - był zgodny z przepisami.

Zostaw komentarz:

• arturas03
    odpowiedział(a)
    mkania777, Wiem, że dostanę ale leczenie może potrwać (podobno do października o ile będzie wszystko dobrze). A garaż stoi nie pokryty :?
    Zamieszczone przez mkania777
    No mógłbym wysłać pocztą ale to jest Qrwa OSPA!!! Jak ja pójdę na pocztę? Po za tym wyglądam jak biedronka...
    To z nikim się nie widujesz? Nikt nie może tego zrobić za ciebie?

Zostaw komentarz:

• Rosomak
    odpowiedział(a)
    arturas03, dostaniesz wyrównanie na 100%. Po L-4 - komisja lekarska i później dostaniesz wyrównanie i jeszcze powinieneś kasę przytulić z odszkodowania w związku ze służbą i ze swojego PZU.
    Po za tym nie wiem, czy osoba prowadząca może zakończyć postępowania i wysyłać go do kadr jak jeszcze jesteś na L-4 czyli formalnie nie zakończyłeś leczenia.

No mógłbym wysłać pocztą ale to jest Qrwa OSPA!!! Jak ja pójdę na pocztę? Po za tym wyglądam jak biedronka...

Zostaw komentarz:

• arturas03
    odpowiedział(a)
    mkania777, Ja L4 pocztą ślę.

Zostaw komentarz:

• Rosomak
    odpowiedział(a)
    Mnie też walnie to po kieszeni w sierpniu. Obecnie siedzę na L-4 (10dni) bo mam ospę. Zalecenia lekarskie "leżeć" i z domu nie wychodzić bo choroba zakaźna, a telefon z roboty że muszę dostarczyć zwolnienie w przeciągu 7dni - paranoja...

Zostaw komentarz:

• arturas03
    odpowiedział(a)
    No i dopadło mnie 80% L4. :evil: W kwietniu na służbie jadąc służbowym motorkiem miałem wypadek i złamałem nogę. Dzisiaj na konto wpłynęło 80% wypłaty za lipiec pomniejszonej jeszcze o 20% wypłaty za czerwiec. :evil: Dzwonię zdziwiony do finansów, a tam mi mówią, że BHP-owiec nie skończył jeszcze postępowania powypadkowego. Dzwonię do BHP-owca i się dowiaduję, że owszem może do mnie przyjechać do domu i zakończyć postępowanie, ale i tak wyrównają mi dopiero po zakończeniu leczenia jak lekarz wypełni jakiś druk N8 :shock: I wisienka BHP-owca na koniec rozmowy: Takie są teraz przepisy. Rozumiem, że teraz ja muszę udowodnić, że sobie tej nogi specjalnie nie połamałem w domu bo inaczej tyle :fuck1 dostanę wyrównania. Nie powiem co człowieka może trafić :evil:

Zostaw komentarz:

• loponez
    odpowiedział(a)
    Muchę ganiał

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    endryu, chyba mi nie powiesz, że to nie jest fake?

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    rafiki a może to... (bo było ciemno...)
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    arturas03, zatrzymałbym się, ale nie chciałem się spóźnić na autobus (do pracy) A czy coś się działo? Jak jestem w tym miejscu dość często od 2 lat to nic nadzwyczajnego nie zauważyłem.
    Zamieszczone przez arturas03
    Jakby chciał zatrzymać to by ci wskazał miejsce gdzie to masz zrobić.
    Też tak pomyślałem więc pojechałem w swoją stronę

Zostaw komentarz:

• arturas03
    odpowiedział(a)
    rafiki, Trzeba było zatrzymać się i zapytać czego chcieli. Może tylko sprawdzał latarkę albo coś się tam działo i tylko ostrzegł cię żebyś zwolnił. Jakby chciał zatrzymać to by ci wskazał miejsce gdzie to masz zrobić.

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    endryu, ja pytam serio. Jakby coś ode mnie chcieli to już by się do mnie zgłosili.

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    Jutro rano o g.6:00 załomocą do drzwi :idea:

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    Koledzy szybkie pytanko, bo mam wątpliwości. Wczoraj jadąc do pracy (ok. 23.30) wyjeżdżając z zakrętu zobaczyłem jak jakieś 400 m dalej stoi radiowóz na zatoczce autobusowej a policjant raz machnął z góry na dół latarką z czerwonym światłem. Myśląc, że chcą mnie zatrzymać zwolniłem przy nich do jakichś 15 może 20 km/h gotów zjechać na parking, ale policjant jakby mnie w ogóle nie zauważył tylko stał plecami oparty o auto. Nie chciałem się spóźnić więc pojechałem dalej patrząc w lusterko czy aby nie pojechali za mną, ale nie. W związku z tym co mogło oznaczać takie machnięcie latarką i czy nie było to wprowadzanie w błąd? Szybko nie jechałem, może z 70 na 60 poza tym "suszarki" nie zauważyłem więc nie o prędkość chodziło. Co o tym sądzicie?

Zostaw komentarz:

• Kiniu
    odpowiedział(a)
    arturas03

endryu
    podziękował :wink:

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    P O M Y Ś L N O Ś C I dla Pań i Panów z SG :!:

Zostaw komentarz:

• WIELKIBONGO
    odpowiedział(a)
    arturas03, to najlepszego z okazji świeta

Zostaw komentarz:

• arturas03
    odpowiedział(a)
    Oby nie było już gorzej...

Zostaw komentarz:

• westwi78
    odpowiedział(a)
    aBencjusz, pewnie tak

Zostaw komentarz:

• aBencjusz
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez westwi78
    Zamieszczone przez aBencjusz
    Jesteś narażony na korupcję to będziesz dostawał dodatek i uczciwie zarabiał
    to tacy od przetargów z KGP to chyba dostaną ~ 10 tys/msc
    I tak było by pewnie taniej niż jest teraz z kasą topioną w ustawionych przetargach albo w zakupach sprzętu który leżakuje latami w magazynach. :lol:

Zostaw komentarz:

Pracuję...