Zamieszczone przez Biszczu
Mundurowi na Naszym forum
Zwiń
X
-
Koledzy, Panowie, bracia...
Nie zrozumieliśmy się jak widzę...
Jam także jak i Wy - mundurowy ! :lol:
15 lat mi minęło w tym roku, z czego 9 lat jako d-ca plutonu na zmechu, 2 razy w Iraku, 1 raz w Afganistanie. Chyba nie muszę wyjaśniać nic więcej w tej materii ?
Napisałem tak gdyż potępiam ustrój w państwie, gdzie warto uciec ze służby i wykorzystać swoje kalectwo aby "rzutem na taśmę" wyrwać część tego co mi się należy. Znam ten ból - nie raz dołożyłem do resortu ze swoich... Ale na szczęście zdrowie jeszcze dopisuje...
chrisk_89, widzę, że jesteś przypadkiem trudnym ale jasno pokazującym nie tyle brak pieniędzy w krajowej czy resortowej służbie zdrowia a raczej brak kompetencji czy też lekarski tumiwisizm tych głąbów co to wysyłają Cię do "tego co Pana leczył" zapominając o przysiędze Hipokratesa... To jest lekarz ? A może kasę fiskalną by założył jak taki wyliczony, co ?
Na robotę się ze mną nie masz co zamieniać bo niewiele lepiej byś miał - zwłaszcza z niesprawną ręką przy klepaniu setek kwitów na kompie... i wysadzaniu
PAOLO ESCO, czekanie nigdy nie było dobre. Aktywne czekanie już bardziej do mnie przemawia. W czasach gdy całe państwa bankrutują (pomijam przyczyny) idiotą jest ten co oczekuje zachowania z dawien dawna przyznanych "przywilejów" emerytalnych określonych grup. Zaczyna się walka o przetrwanie i np. 300-parę tysięcy niezadowolonych żołnierzy i ich rodzin to będzie jeden z mniejszych problemów za kilka-kilkanaście miesięcy... :evil:
Biszczu, ten przytyk do nicku to już poniżej pasa... Tego nie robi się na żadnym forum. To tak na przyszłość.
ahmed799, i Ty Brutusie przeciwko mnie ? Ciebie podejrzewałbym najmniej o niezauważenie że ja też z resortu ! Ale może zdenerwowały Cię ostatnie przepychanki w sprawie liczby jednocześnie startujących maszyn na Twoim lotnisku i stąd to chwilowe zaćmienie ? Pierwszy raz czytasz mój post ?! Zaglądanie do cudzej miski ?! Ochujałeś ? A co ja się wczoraj urodziłem ?
No, już mi przeszło. :?
Wracamy do merytorycznej dyskusji ?OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Lepiej pośmiejmy się z pierdół looker....
Jeśli chodzi o lekarzy - to dziś trza mieć cholerne zdrowie , żeby przetrzymać ich leczenie.
A propos Twojej służby - niedawno w nasze szeregi trafił gość po 6 latach w MONie. Muszę go podpytać o tury w Iraku i Afganistanie (twierdzi, że tam był, ale.. jak czasami zajedzie jakimś tekstem, to... aż niewiarygodne!)...
Służy/pracuje w naszych szeregach .. 1 miesiąc i 5 dni... Od końca października rozważa złożenie papierów... Twierdzi, że na misjach przynajmniej mógł liczyć na bezpośrednich przełożonych i kolegów... U nas już nie...
Ciekawe... No nie?
I myślę, że nawet jak człeka ponosi - to mięso można "wygwiazdkować" (albo tak, jak w komiksach - SHIFT i cyferki), bo tego języka większość z nas słyszy zbyt wiele....
Nawet w kolejce do lekarza...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chrisk_89Jeśli chodzi o lekarzy - to dziś trza mieć cholerne zdrowie , żeby przetrzymać ich leczenie.
Zamieszczone przez chrisk_89A propos Twojej służby - niedawno w nasze szeregi trafił gość po 6 latach w MONie. Twierdzi, że na misjach przynajmniej mógł liczyć na bezpośrednich przełożonych i kolegów... U nas już nie...
P.S. Nic nie będę wykropkowywał, wyshiftowywał etc. w kwestii tematów służbowych. Nasze życie jest tak brutalne, że i tak silę się na mega kulturę słowa w opisywaniu tego zjawiskaOII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
Komentarz
-
-
ahmed799, przyjmujęOII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
Komentarz
-
-
looker - gość 6 lat był w woju. Chce się zwalniać od nas po upływie 1 miesiąca (ze Służby Więziennej, do której przeszedł).
"P.S. Nic nie będę wykropkowywał, wyshiftowywał etc. w kwestii tematów służbowych."
Czy Twoim zdaniem ten ustęp:
"Pierwszy raz czytasz mój post ?! Zaglądanie do cudzej miski ?! Ochujałeś ? A co ja się wczoraj urodziłem ?"
Dotyczy tematów służbowych?ops:
Lecę spać Panowie... jutro też jest dzień... I trzeba go przeżyć...
Komentarz
-
-
chrisk_89, przecież cała dyskusja jest o TYCH tematach :diabelski_usmiech
Zamieszczone przez KiniuChłopaki jak Wy wszyscy na emki pójdziecie to my tylko z ahmedem na tym wątku zostaniemy :P
Do tego czasu wypracuję właściwie mechanizmy "przejścia" co by jak najmniej bolało.Resort jak zauważyłem już dawno, nie rozwija nas wcale, wysysa siły witalne i inwencję a po zwolnieniu nie mamy za bardzo co zaproponować przyszłemu, cywilnemu pracodawcy (a przynajmniej wielu z nas robiących w niecywilnych kierunkach). A ten z kolei nie może nas cenić TYLKO z patriotycznego poczucia obowiązku i dawać nam dobrze płatnej roboty ! Nie ma u nas systemu powodującego, że były ŻZ jest cenionym za swą fachowość i inne przymioty, potencjalnym pracownikiem. I nad tym radziłbym podebatować.
Może jakaś wewnętrzna giełda pracy, pomysłów, sugestii i zagadnień na czas "W" a właściwie "C" ?
Porzućmy zazdrośnie skrywane pomysły na swój "superbusiness" za kółkiem TIR-a (to ci co mają prawko za MON-owskie i nie tylko, pieniądze) i podyskutujmy konstruktywnie o tym co każdy z nas mógłby zaproponować cywilnemu rynkowi pracy. Nie żebym namawiał do zrywu do cywila ale w obecnych trudnych czasach nie wiadomo co przyniesie jutro...
P.S. Biszczu - no problem - znam angielski i nick wybrany celowo. Lubię oglądać a raczej obserwować :wink:
Aha - zlot "mundurowych łocepków" jak najbardziej popieram. Najlepiej w jakimś "zielonym" ośrodku - z dala od cywilizacji ;-)OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lookerJa też zostaję ! Przynajmniej do 20-tkiZamieszczone przez lookerzlot "mundurowych łocepków" jak najbardziej popieram. Najlepiej w jakimś "zielonym" ośrodku - z dala od cywilizacji. Najlepiej gdzieś w środku polski, żeby wszyscy mieli blisko.
Komentarz
-
-
-
ahmed799, no skoro mająkłady i peintbool.
A tak na serio to oni coś w kierunku sanatorium sponsorowanego idą chyba... A z naszymi poborami to musimy chyba dłużej poszukać... :|OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BiszczuZamieszczone przez ahmed799Najlepiej gdzieś w środku polski, żeby wszyscy mieli blisko.
Bo tam szkoły SG, Policji, Jednostki Wojskowe
A co do MONu - poczytajcie:
Szef MON Tomasz Siemoniak odchudza resort. Ma być mniejszy i sprawniej zarządzany, a zaoszczędzone na biurokracji pieniądze pójdą na potrzeby armii. Już likwidowane są niektóre biura i departamenty - informuje "Rzeczpospolita".
Cięcia kolejne...
Piękny jest ten fragment artykułu:
"(..)- Wszystko, co zbędne, należy likwidować – zapowiedział w "Rzeczpospolitej" Siemoniak.(...)
Resort nie wie jeszcze, ile zaoszczędzi na zmianach, ale jak mówi rzecznik MON Jacek Sońta, wygospodarowane środki będą przeznaczone na modernizację armii. "Chodzi o to, by wojska w wojsku było więcej, a mniej rozbudowanej biurokracji" – podkreśla."
looker - zanim zostałem inwalidą:
1. angielski, francuski, rosyjski, łacina - mowa i pismo. Daję radę z włoskim i hiszpańskim (zasługa obecnej pracy - raczej mowa)
2. biegła obsługa komputera - od programów graficznych po zabawę z sieciami plus sprzęt audio video (budowa, konfiguracja, administrowanie sieciami komputerowymi i tv - przed służbą w cywilu zabawy przez 6 lat, w służbie 9);
3. o muzyce nie wspomnę. Nagrana 1 płyta, 1 teledysk (to jeszcze studenckie czasy!!!)
4. Judo, Jiu-jitsu, Goshin-Ryu (1 dan), tonfa.
5. praca w branżach RTV, budownictwo (stolarka okienna i drzwiowa, rolety, żaluzje, itp).
6. Ba - nawet ubezpieczenia przez 3 lata sprzedawałem (dało się z tego wyżyć!)
Myśląc o pracy (kiedy będę już mógł pracować w pełnym tego słowa znaczeniu - nie będę posta pisał 30-45 minut, znów zagram, wywiercę wiertarką udarową to co muszę, nie dam się poddusić - a przeciwnika obezwładnię) liczę .. na moich byłych pracodawców lub tych u których czasem na boku jakąś "fuchę" zaliczyłem....
A i dla SW - zanim wszedłem w jej szeregi na zlecenia robiłem prawie 2 lata!
Oby tylko zdrowie wróciło....
ahmed - a Ty widziałeś ceny?! :shock: bardzo mi się spodobał turnus rehabilitacyjny....
1500 EURO!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Komentarz
-
-
chrisk_89, nie mów, że mundurowego nie stać :twisted:
[ Dodano: Nie 06 Lis, 11 00:24 ]
Tak na poważnie to trzeba poszukać dobrego miejsca albo kilka i wybrać w głosowaniu jakieś i będziemy działać.
Zamieszczone przez chrisk_89Wszystko, co zbędne, należy likwidować
Tak samo jak ma się likwidacja 36SPLT, w to miejsce powstanie pewnie jakaś eskadra, bądź baza lotnicza. Ludzie będą Ci sami tylko nazwa inna i pewnie wyższe stołki.
Komentarz
-
-
chrisk_89, a miałeś już iść spać :szeroki_usmiech
"Szacun" za umiejętności w całym spektrum życiowych potrzeb ! Dasz sobie radę w "cywilu"Zwłaszcza "czarny pas" pomaga w dzisiejszej rzeczywistości :wink:
Ale takich jak Ty jest mniejszość - ja sam mimo, jak sądzę, głowy na karku chyba za bardzo "oddałem się służbie" i kuleje moje przygotowanie do lądowania po odejściu z firmy. Wobec powyższego odsuwam ten czas na jakieś 5 lat. Ale jeśli zaczną się mocne ruchawki - nie będzie sentymentów.
ahmed799, jeżeli na serio wyskoczyłeś z tym "mundurowym zlotem" to sprawa jest do przemyślenia. Zacząć należy od przybliżonego terminu a to z kolei zdefiniuje nam trochę miejscówki...
Co mogę to pomogę. Mieszkam w pobliżu Pojezierza DrawskiegoOII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KiniuChłopaki jak Wy wszyscy na emki pójdziecie to my tylko z ahmedem na tym wątku zostaniemy :PZostało mi jeszcze 20 lat mieszkania z moim przyjacielem Frankiem, tak więc jeszcze trochę będę pracował
Choć przyznam szczerze, że gdybym miał pomysł na siebie to pisałbym raport już dziś.
Wszyscy dookoła srają ogniem z powodu zmian w ustawie i czuje się trochę jak kapitan statku, który idzie na dno, a ja muszę zostać na jego pokładzie do końca.... spłaty kredytu
Komentarz
-
-
Moim zdaniem fundusze dla mundurowych by się znalazły lecz trzeba by wykonać taki ruch : http://mleczko.interia.pl/zdjecia/ry...0561/zdjecie,2
Komentarz
-
Komentarz