Zamieszczone przez ahmed799
Mundurowi na Naszym forum
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez golibrodaWojsko się uchroni bo to MON
Jak się uchronimy, nie mając ZWIĄZKU ZAWODOWEGO (bo nie możemy prawnie takiego mieć!), nie mogąc wyjść i zaprotestować (znów prawo nam zabrania!), nawet nie mogę powiedzieć publicznie jako żołnierz co mnie boli i wku...a bo mogę się wypowiadać TYLKO za zgodą d-cy JW, a on nie będąc samobójcą takiej zgody mi nie da!!!!
WIĘC JAK??
Dziękuję za uwagę.
Dodam tylko, że mam już całe 11 lat w wojsku, więc co by nie było to dostanę w cyc...
Komentarz
-
-
eaglemirek - popieram... Tylko z polowaniem!
Pomyślałem sobie tak:
1. Zastanówmy się nad liczbą osób (pre-lista) - wyjazd solo, czy z rodzinami?
2. Określmy wstępnie czas trwania (weekend? długi weekend? - tylko który?).
3. Wstępnie określmy oczekiwania (czy w dzień "wstawienia się" jeszcze coś jemy na miejscu? Jakich atakcji oczekujemy? Jakim posiłkiem kończymy dzień wyjazdu?)
4.
Wydaje mi się, że dysponując tego typu danymi moglibyśmy negocjować ceny.
Mam np. super agroturystykę we Witowie (pod Zakopanem) - osoba dorosła 70zł nocleg+wyżywienie (codziennie świeże masełko! serki, własnego wyrobu wędliny, potrway regionalne! szok!).
Niestety ilość miejsc w jednym miejscu ograniczona - ale chyba nie byłoby problemem, gdyby kolejna grupa nocowała po sąsiedzku?
Niedawno byłem też w takim miejscu: - uwaga chodzi o ??Bolko - a nie menos!!!!
Niestety - warunki "schroniskowe" - ale położenie i jedzonko (też robione n azamówienie) - to bajka!
ceny w Menosie - też nie są wysokie: http://www.hotelmenos.com/oferty#109
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chrisk_89Mam np. super agroturystykę we Witowie (pod Zakopanem) - osoba dorosła 70zł nocleg+wyżywienie (codziennie świeże masełko! serki, własnego wyrobu wędliny, potrway regionalne! szok!).
Niestety ilość miejsc w jednym miejscu ograniczona - ale chyba nie byłoby problemem, gdyby kolejna grupa nocowała po sąsiedzku?
Niedawno byłem też w takim miejscu: - uwaga chodzi o ??Bolko - a nie menos!!!!
Komentarz
-
-
Taki artykulik dla policjantów, aby ponownie podziwiać rozległą wiedzę dziennikarzy i podumać nad teraźniejszością i przyszłością Polskiej Policji...
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
... nic tylko być sierżantem w policji:
:
:
... i słuszna prawda, że doświadczeni "starzy" policjanci (to ci z trzyletnim już stażem) będą uczyć nowy narybek, który się pcha drzwiami i oknami w/g słów rzecznika Sokołowskiego
:yay: :yay: :yay:
...ale do Euro narybek zostanie wyszkolony przez starych :mryellow :mryellow :mryellow
...powodzeniaO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Witam Kolegów mundurowych. Z góry przepraszam za możliwy off-top, ale chce żyć w zgodzie z prawem. Mam pytanie do przedstawicieli Policji dotyczące świateł typu Led: Mając O1 przed fl jedyne miejsce poza małymi kratkami (które musiałbym wycinać, zasłaniając wlot do turbiny, zaczep do holowania i odsłaniając zew. czujnik temp.) pod grillem na listwach ozdobnych. I tu moje pytanie: Czy odlegóść ledów licząc od środka do środka "leda" musi bezwzględnie wynosić 600 mm :?: Z moich pomiarów wychodzi mi, że odległość jest równa 400 mm. Czy jeśli je założę, to będę narażony na poważny konflikt z prawem? Żeby nie zaśmiecać, to proszę o odpowiedź na PW
Z góry dziękuję i pozdrawiamSpoty w Rzeszowie i Tarnowie - info w poszczególnych wątkach. Zapraszamy!
----
Jeśli nie używam polskich liter, to znaczy, że piszę na komórce
Komentarz
-
-
Eidos71
"Każdy kolejny awans – na dzielnicowego, kierownika referatu, komendanta powiatowego, wojewódzkiego – oznacza automatyczny wzrost zarobków. Wraz ze wzrostem pensji podstawowej rosną również dodatki za lata pracy i sprawowane funkcje. Komendant wojewódzki otrzymuje już 9-10 tys. zł. Nieco mniej komendant miejski w dużym mieście. Zarobki głównego komendanta polskiej policji przekraczają 14 tys. zł."
No ja nie wiedziałem, że w policji tak szybko się awansuje!
Q*wa ! Zabić takiego pismaka to mało :?
Skąd oni takie informacje biorą!!! :!:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez endryu... nic tylko być sierżantem w policji
Bo jakiś tam prezesina w Spółce Skarbu Państwa, to naprzeciwko nich bide klepie :haha: :haha: :haha: :haha:
A lekarzom, to już w ogóle się nie opłaca tyrać.
Sam widzę na oczy płace w szpitalu powiatowym - nie przeżzyją do pierwszego :cry:pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadofakt, najlepsze fuchy, to sierżant w mundurze lub nauczyciel w podstawówce:shock: że takie coś jest możliwe :?: Teraz się naraziłem :| ale chyba mogę mieć swoje zdanie :?:
ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomus7Nie rozumiem jednego dlaczego po 15 latach państwo zgadzają się na takie emki jednocześnie pozwala pracować i blokowac etaty bezrobotnym
Czy to jest uczciwe????!!!!!
Zamieszczone przez tomus7Teraz się naraziłem :| ale chyba mogę mieć swoje zdanie :?:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ahmed799i jednocześnie są np. radnymi w gminie
A u nas - dieta radnego = dodatek do pełnego wynagrodzenia.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SzkodnickiCzy odlegóść ledów licząc od środka do środka "leda" musi bezwzględnie wynosić 600 mm :?:
Światła dzienne muszą być zainstalowane:
- Symetrycznie względem osi pojazdu
- Na równej wysokości
- Odległość od ziemi do dolnej krawędzi lampy minimalnie 25 cm, od ziemi do górnej krawędzi maksymalnie 150 cm
- Odległość między lampami mierzona od wewnętrznej krawędzi musi wynosić minimum 60 cm, chyba że szerokość pojazdu jest mniejsza niż 130 cm - wtedy odległość minimalna wynosi 40 cm
- Lampy nie mogą wystawać poza boczny obrys pojazdu lub być zamontowane dalej niż 40 cm od niego"
Policz od wewnętrznych krawędzi a nie do środka świateł.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ahmed799tomus7, Hmmm, a zastanowiłeś się kiedyś nad tym jak lekarze ciągną na 5-u lub 6-u etatach i w czasie doby wychodzi im 26 h pracy?? A czy jest uczciwe jak nauczyciele uczą na kilku etatach w równych szkołach i jednocześnie są np. radnymi w gminie??
Czy to jest uczciwe????!!!!!ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
i to był błąd jaki popełniłem gdybym został w wojsku po zasadniczej to już od jakich 17 lat byłbym na emce i dla zabicia czasu wolnego pracował na jakimś etaciku w ochronie itp .....Teraz się naraziłem :| ale chyba mogę mieć swoje zdanie :?:
Komentarz
-
Komentarz