Mundurowi na Naszym forum

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kiniu
    RS
    • 2010
    • 1746

Zamieszczone przez ahmed799
    Kiniu, bedzie mial 3 dni drogi
    Spoko, spoko wskoczę w śmigło i zjawię się moment 8) :diabelski_usmiech

Komentarz

• ahmed799
      RS
      • 2009
      • 6871
      • Ford

Zamieszczone przez Kiniu
      Spoko, spoko wskoczę w śmigło i zjawię się moment
      Kiniu, bedzie pokaz ataku z powietrza :diabelski_usmiech

филип
      Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• golibroda
        Rider
        • 2009
        • 530

Poczekajcie Panowie jak podzielą MSWiA na MSW i osobną Administrację. Wojsko się uchroni bo to MON, a reszta .......................................... Oj będzie się działo jak służby pójdą pod samorządy
        Pozdrawiam
        Piotr

Komentarz

• soszek81
          L&K
          • 2010
          • 1245

Zamieszczone przez golibroda
          Wojsko się uchroni bo to MON
          Za przeproszeniem - na głowę upadłeś???

Jak się uchronimy, nie mając ZWIĄZKU ZAWODOWEGO (bo nie możemy prawnie takiego mieć!), nie mogąc wyjść i zaprotestować (znów prawo nam zabrania!), nawet nie mogę powiedzieć publicznie jako żołnierz co mnie boli i wku...a bo mogę się wypowiadać TYLKO za zgodą d-cy JW, a on nie będąc samobójcą takiej zgody mi nie da!!!!

WIĘC JAK??

Dziękuję za uwagę.

Dodam tylko, że mam już całe 11 lat w wojsku, więc co by nie było to dostanę w cyc...
          Była O1 kombi ALH++ 150/340
          Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• ahmed799
            RS
            • 2009
            • 6871
            • Ford

Zamieszczone przez soszek81
            co by nie było to dostanę w cyc...
            soszek81, nie jesteś sam na forum

филип

Komentarz

• arturas03
              L&K
              • 2009
              • 1298
              • Toyota
              • AGN 1.8 20V 125 KM
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Tak na poważnie to trzeba poszukać dobrego miejsca albo kilka i wybrać w głosowaniu jakieś i będziemy działać.
              No to proszę:

Totalne zadupie, oprócz orange nic innego nie ma zasięgu. :diabelski_usmiech Nie wiem jak z wifi bo nie miałem lapka.
              Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
              Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• ahmed799
                RS
                • 2009
                • 6871
                • Ford

arturas03, ciekawa oferta zwłaszcza 4x4 :diabelski_usmiech

филип

Komentarz

• eaglemirek
                  RS
                  • 2010
                  • 14119
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

arturas03, Czyś Ty zdziczał :diabelski_usmiech taki szmat drogi :?: . No chyba, że jest szansa zapolować na białe niedźwiedzie

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• chrisk_89
                    Elegance
                    • 2010
                    • 834
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

eaglemirek - popieram... Tylko z polowaniem!

Pomyślałem sobie tak:
                    1. Zastanówmy się nad liczbą osób (pre-lista) - wyjazd solo, czy z rodzinami?
                    2. Określmy wstępnie czas trwania (weekend? długi weekend? - tylko który?).
                    3. Wstępnie określmy oczekiwania (czy w dzień "wstawienia się" jeszcze coś jemy na miejscu? Jakich atakcji oczekujemy? Jakim posiłkiem kończymy dzień wyjazdu?)
                    4.

Wydaje mi się, że dysponując tego typu danymi moglibyśmy negocjować ceny.
                    Mam np. super agroturystykę we Witowie (pod Zakopanem) - osoba dorosła 70zł nocleg+wyżywienie (codziennie świeże masełko! serki, własnego wyrobu wędliny, potrway regionalne! szok!).
                    Niestety ilość miejsc w jednym miejscu ograniczona - ale chyba nie byłoby problemem, gdyby kolejna grupa nocowała po sąsiedzku?
                    Niedawno byłem też w takim miejscu: - uwaga chodzi o ??Bolko - a nie menos!!!!

Niestety - warunki "schroniskowe" - ale położenie i jedzonko (też robione n azamówienie) - to bajka!
                    ceny w Menosie - też nie są wysokie: http://www.hotelmenos.com/oferty#109
                    Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

• bzik13
                      Rider
                      • 2009
                      • 514

Zamieszczone przez chrisk_89
                      Mam np. super agroturystykę we Witowie (pod Zakopanem) - osoba dorosła 70zł nocleg+wyżywienie (codziennie świeże masełko! serki, własnego wyrobu wędliny, potrway regionalne! szok!).
                      Niestety ilość miejsc w jednym miejscu ograniczona - ale chyba nie byłoby problemem, gdyby kolejna grupa nocowała po sąsiedzku?
                      Niedawno byłem też w takim miejscu: - uwaga chodzi o ??Bolko - a nie menos!!!!
                      Brzmi nieźle. O ile termin nie będzie oscylował w okresie bumu narciarskiego to nie powinno tam być problemów z miejscem - cała setka łóżek
                      Mój liftback scout

Komentarz

• Eidos71
                        RS
                        • 2011
                        • 2050
                        • Octavia II (1Z3)
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Taki artykulik dla policjantów, aby ponownie podziwiać rozległą wiedzę dziennikarzy i podumać nad teraźniejszością i przyszłością Polskiej Policji...

Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                        MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• arturas03
                          L&K
                          • 2009
                          • 1298
                          • Toyota
                          • AGN 1.8 20V 125 KM
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

No nic tylko na***ać gały temu pismakowi... Normalnie lufa od kałacha wymięka. Już o komentujących to nic nie powiem...
                          Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
                          Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• endryu
                            RS
                            • 2006
                            • 3777
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

... nic tylko być sierżantem w policji : : :

... i słuszna prawda, że doświadczeni "starzy" policjanci (to ci z trzyletnim już stażem) będą uczyć nowy narybek, który się pcha drzwiami i oknami w/g słów rzecznika Sokołowskiego
                            :yay: :yay: :yay:
                            ...ale do Euro narybek zostanie wyszkolony przez starych :mryellow :mryellow :mryellow
                            ...powodzenia
                            O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
                            O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
                            =================================================

Komentarz

• Szkodnicki
                              L&K
                              • 2011
                              • 1084

Witam Kolegów mundurowych. Z góry przepraszam za możliwy off-top, ale chce żyć w zgodzie z prawem. Mam pytanie do przedstawicieli Policji dotyczące świateł typu Led: Mając O1 przed fl jedyne miejsce poza małymi kratkami (które musiałbym wycinać, zasłaniając wlot do turbiny, zaczep do holowania i odsłaniając zew. czujnik temp.) pod grillem na listwach ozdobnych. I tu moje pytanie: Czy odlegóść ledów licząc od środka do środka "leda" musi bezwzględnie wynosić 600 mm :?: Z moich pomiarów wychodzi mi, że odległość jest równa 400 mm. Czy jeśli je założę, to będę narażony na poważny konflikt z prawem? Żeby nie zaśmiecać, to proszę o odpowiedź na PW
                              Z góry dziękuję i pozdrawiam
                              Spoty w Rzeszowie i Tarnowie - info w poszczególnych wątkach. Zapraszamy!
                              ----
                              Jeśli nie używam polskich liter, to znaczy, że piszę na komórce

Komentarz

• chrisk_89
                                Elegance
                                • 2010
                                • 834
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Eidos71
                                "Każdy kolejny awans – na dzielnicowego, kierownika referatu, komendanta powiatowego, wojewódzkiego – oznacza automatyczny wzrost zarobków. Wraz ze wzrostem pensji podstawowej rosną również dodatki za lata pracy i sprawowane funkcje. Komendant wojewódzki otrzymuje już 9-10 tys. zł. Nieco mniej komendant miejski w dużym mieście. Zarobki głównego komendanta polskiej policji przekraczają 14 tys. zł."

No ja nie wiedziałem, że w policji tak szybko się awansuje!
                                Q*wa ! Zabić takiego pismaka to mało :?
                                Skąd oni takie informacje biorą!!! :!:
                                Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

• ahmed799
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 6871
                                  • Ford

Skąd oni takie informacje biorą!!!
                                  Jak to skąd?? Z rękawa. To wszystko jest nagonka na służby mundurowe, a durny naród w dobie kryzysu będzie we wszystko wierzył :evil: Tylko, że jak przychodzi trwoga to wołają mundurowi pomóżcie.

филип

Komentarz

• Kiniu
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 1746

Mam np. super agroturystykę we Witowie (pod Zakopanem)
                                    chrisk_89 widzę, że znasz moje rewiry

Oscypki, żętyca, góralki... :wink: A jak zajebiście smakuje okowita w górach

Komentarz

• ruwado
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 14893
                                      • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez endryu
                                      ... nic tylko być sierżantem w policji
                                      fakt, najlepsze fuchy, to sierżant w mundurze lub nauczyciel w podstawówce - spieszcie się składać CV

Bo jakiś tam prezesina w Spółce Skarbu Państwa, to naprzeciwko nich bide klepie :haha: :haha: :haha: :haha:

A lekarzom, to już w ogóle się nie opłaca tyrać.

Sam widzę na oczy płace w szpitalu powiatowym - nie przeżzyją do pierwszego :cry:
                                      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• tomus7
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 1896
                                        • Peugeot

Zamieszczone przez ruwado
                                        fakt, najlepsze fuchy, to sierżant w mundurze lub nauczyciel w podstawówce
                                        i to był błąd jaki popełniłem gdybym został w wojsku po zasadniczej to już od jakich 17 lat byłbym na emce i dla zabicia czasu wolnego pracował na jakimś etaciku w ochronie itp :szeroki_usmiech Nie rozumiem jednego dlaczego po 15 latach państwo zgadzają się na takie emki jednocześnie pozwala pracować i blokowac etaty bezrobotnym :?: a znam osobiście takich którzy odeszli na emki i zaraz podjeli pracę w innej państwowej instytucji na posadce kierowników wydziałów i tp. naprawdę :shock: że takie coś jest możliwe :?: Teraz się naraziłem :| ale chyba mogę mieć swoje zdanie :?:
                                        ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
                                        http://www.bunkry.pl/pl/index.html
                                        a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
                                        http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
                                        Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• ahmed799
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 6871
                                          • Ford

Zamieszczone przez tomus7
                                          Nie rozumiem jednego dlaczego po 15 latach państwo zgadzają się na takie emki jednocześnie pozwala pracować i blokowac etaty bezrobotnym
                                          tomus7, Hmmm, a zastanowiłeś się kiedyś nad tym jak lekarze ciągną na 5-u lub 6-u etatach i w czasie doby wychodzi im 26 h pracy?? A czy jest uczciwe jak nauczyciele uczą na kilku etatach w równych szkołach i jednocześnie są np. radnymi w gminie??
                                          Czy to jest uczciwe????!!!!!
                                          Teraz się naraziłem :| ale chyba mogę mieć swoje zdanie :?:
                                          Narazić się nie naraziłeś bo my jesteśmy normalnymi ludźmi. Podobno mamy w PL demokrację :twisted: i wolność słowa i swoje zdanie ma każdy do powiedzenia

филип

Komentarz

• ruwado
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 14893
                                            • Octavia IV (NX3)

i jednocześnie są np. radnymi w gminie
                                            kiedyś czytałem w necie fajny artykuł. Podobno w krajach europejskich osoby pełniące SPOŁECZNE funkcje w samorządach, nie otrzymują diet jako wynagrodzenia. Mogą otrzymywać tylko rekompensatę, za utratę korzyści materialnych (czyli wynagrodzenia) na swoim etacie, w związku z prowadzeniem funkcji społecznej. Czyli, jeżeli ktoś pracujący nie traci wynagrodzenia w zwiazku z pełnieniem f. społecznej - nie dostaje nic. I to jest praca społeczna!!!!!

A u nas - dieta radnego = dodatek do pełnego wynagrodzenia.
                                            pozdrawiam - Darek

Komentarz

• bzik13
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 514

Zamieszczone przez Szkodnicki
                                              Czy odlegóść ledów licząc od środka do środka "leda" musi bezwzględnie wynosić 600 mm :?:
                                              "Świateł dziennych można używać zamiast obowiązkowych świateł mijania w warunkach normalnej przejrzystości powietrza, od świtu do zmierzchu. Na kloszu lampy musi widnieć oznaczenie RL.
                                              Światła dzienne muszą być zainstalowane:
                                              - Symetrycznie względem osi pojazdu
                                              - Na równej wysokości
                                              - Odległość od ziemi do dolnej krawędzi lampy minimalnie 25 cm, od ziemi do górnej krawędzi maksymalnie 150 cm
                                              - Odległość między lampami mierzona od wewnętrznej krawędzi musi wynosić minimum 60 cm, chyba że szerokość pojazdu jest mniejsza niż 130 cm - wtedy odległość minimalna wynosi 40 cm
                                              - Lampy nie mogą wystawać poza boczny obrys pojazdu lub być zamontowane dalej niż 40 cm od niego"

Policz od wewnętrznych krawędzi a nie do środka świateł.
                                              Mój liftback scout

Komentarz

• tomus7
                                                RS
                                                • 2010
                                                • 1896
                                                • Peugeot

tomus7, Hmmm, a zastanowiłeś się kiedyś nad tym jak lekarze ciągną na 5-u lub 6-u etatach i w czasie doby wychodzi im 26 h pracy?? A czy jest uczciwe jak nauczyciele uczą na kilku etatach w równych szkołach i jednocześnie są np. radnymi w gminie??
                                                Czy to jest uczciwe????!!!!!
                                                to też i nigdy go nie ma na czas ale ja odniosłem się do mundurowych bo taki wątek Mundurowi .... :wink:
                                                ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
                                                http://www.bunkry.pl/pl/index.html
                                                a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
                                                http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
                                                Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• ahmed799
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 6871
                                                  • Ford

odniosłem się do mundurowych bo taki wątek Mundurowi
                                                  tomus7, nawet wiem dlaczego?? bo najłatwiej jest wytknąć wszystko tej grupie społeczeństwa :!: :evil:

филип

Komentarz

• bzik13
                                                    Rider
                                                    • 2009
                                                    • 514

i to był błąd jaki popełniłem gdybym został w wojsku po zasadniczej to już od jakich 17 lat byłbym na emce i dla zabicia czasu wolnego pracował na jakimś etaciku w ochronie itp .....Teraz się naraziłem :| ale chyba mogę mieć swoje zdanie :?:
                                                    Zaczynamy się powoli przyzwyczajać, że co jakiś czas wskakuje na wątek cywil ze swoimi mniej lub bardziej przemyślanymi spostrzeżeniami.
                                                    Mój liftback scout

Komentarz

Pracuję...