ruwado, może żona Cię oszukuje ? :diabelski_usmiech :wink:
Mundurowi na Naszym forum
Zwiń
X
-
OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
-
-
Zamieszczone przez chrisk_89kabi_007...
Nie wiem co Ci odpisać... Na pewno nie odpuszczaj, próbuj. Chcesz się dostać - staraj się (dlaczego masz mieć lepiej od nas?)
Zamieszczone przez chrisk_89Życzę Ci, żeby Cię życie nigdy nie zetknęło z tymi matołami spod budynku których wówczas spotkałem i żebyś nigdy nie spotkał takich przełożonych, jakich spotkałem ja.
Życzę Ci, żeby przygoda z mundurem była piękna, ryserska i kolorowa - jak w powieściach przygodowych i romantycznych - byś mógł mówić bez żenady: "Służę/służyłem Rzeczpospolitej i jestem z tego dumny!"
i byś nigdy nie musiał dodawać - "ale ona i moi przełożeni mieli to w D..e".
Zamieszczone przez chrisk_89Przykro mi - ale takie debile przychodzą do pracy dzięki znajomościom. Mało tego - dzięki znajomościom zostają kierownikami i idą czasem wyżej! Nie uwierzyłbyś - ale jeszcze 4 lata temu miałem kierownika, który, żeby wysłać maila - wołał najmłodszych z działu.O1-->O3--> ?
Komentarz
-
-
Biszczu, no właśnie najgorsi są Ci co myślą, że są najmądrzejsi... Ale bywa też inaczej: kiedyś gdy byłem d-cą plutonu zmech. moje stanowisko zaszeregowano do korpusu oficerskiego więc zostałem pomocnikiem. Przyszedł na moje miejsce młody ppor. po PEŁNYM WSO i powiedział wprost: ja mam dużo teorii w głowie, w praktyce niewiele umiem i będę się uczył od Ciebie wszystkiego. Nie miej mi poza tym za złe, że musiałeś oddać mi miejsce bo to nie moja wina i jakoś razem damy radę.
Można - można. Wszystko zależy od człowieka i nie zawsze da się zwalić winę na system.OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
Komentarz
-
-
Hurra - przyszła pora na artykuł o SW!
Ustawa z 9 kwietnia 2010 roku o Służbie Więziennej określa ją jako umundurowaną i uzbrojoną formację apolityczną podległą Ministrowi Sprawiedliwości,
Wychodzi na to, że SW składa się ... z Zarządu Głównego we Warszawie!
Ich w tym Sedlak&Sedlak całkiem poj***ło!!! :evil: K**wa - brak słów!!!
Nic tylko morderców, gwałcicieli, pedofili, złodziei pilnują generały - a najniższe stanowisko w SW to młodszy inspektor!!!!
K**waaaa!!!!! :evil: Nie ma strażników (oraz starszych strażników po.. 5 latach pracy!!!), oddziałowych (po 10-15 czasem st. oddziałowych!), mł. wychowawców (starszych czasem po... 25-30 latach pracy!).
Gdzie ja żyję?!!!! I to za komuny była ta zła propaganda?!!!! :evil:
Pier**lę - chyba na Kubę się wyprowadzę!!!!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chrisk_89Gdzie ja żyję?!!!! I to za komuny była ta zła propaganda?!!!! :evil:
Pier**lę - chyba na Kubę się wyprowadzę!!!!!!
To jest punkt widzenia społeczeństwa, i nikt z tym nic nie robi. Gdzie ten wspaniały rzecznik SW, który wyjdzie do ludzi i powie im prawdę. O ilości wypracowanych przez f-szy nadgodzin, o dyspozycyjności, o służbie w święta. Tylko skąd pani rzecznik ma o tym wiedzieć, skoro ona pracuje 8 godzin (8-16) w CZSW i o tym wszystkim to może jedynie w telewizorni usłyszeć.
W SW rzecznik prasowy to pani która siedzi nad rzeką prasę czyta.
Pamiętam jak w Krasnym powiesił się zbój który pomimo zakazu prowadzenia pojazdów po pijaku zabił ludzi samochodem. Szanowna pani rzecznik w pierwszej wypowiedzi stwierdziła, że winni zostaną ukarani. Jacy kur...a winni się pytam? Złodziej to ma domniemanie niewinności, a f-sz to co?
Tak więc chrisk_89, luz i relaks, po prostu większa dawka hydroksyzyny :wink:Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!
Komentarz
-
-
Ale tak jest w każdej "firmie" mundurowej czy w cywilnej... Nie ma co się stresować. Jest coraz gorzej i dlatego mimo tych złych rzeczy dziejących się u Was macie tylu chętnych na wasze etaty.
Bo w każdej firmie kiedyś przychodzi czas maxymalnego wkurzenia i brak sił na patrzenie na to co się w około dzieje. W cywilu albo się zmienia pracę albo psycha siada. W mundurze jak się ma 15 lat to idzie się na wcześniejszą emeryturę i zaczyna się w cywilu mając zawsze te 40%.
Najważniejsze ,że na święta będzie ryba :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokBo w każdej firmie kiedyś przychodzi czas maxymalnego wkurzenia i brak sił na patrzenie na to co się w około dzieje. W cywilu albo się zmienia pracę albo psycha siada. W mundurze jak się ma 15 lat to idzie się na wcześniejszą emeryturę i zaczyna się w cywilu mając zawsze te 40%.
Najważniejsze ,że na święta będzie ryba :szeroki_usmiechW mundurówce - przez to, co od kilku lat wyczyniają rządzący - zaczyna obowiązywać zasada: nieważne, ile mam emerytury, ale ważne, jak długo będę ją brał, bo zdrowie jest najważniejsze. Na chleb, masło i opłaty emka wystarczy, a na rybkę i bigosik na Święta zawsze się dorobi.
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Ma gość trochę racji...
LinkOII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
Komentarz
-
-
Polecam artykuł:
Zwróćcie uwagę na ciekawe fragmenty:
(..)
"pracownicy wszystkich resortów dostali w mijającym roku w sumie ponad 55 mln zł nagród. Głównie za "wybitne osiągnięcia". (...)
"Reporter RMF FM usłyszał, że pracownicy zostali wyróżnieni za "szczególne osiągnięcia i wybitne rezultaty indywidualne".
Podobnie swoją hojność tłumaczy Ministerstwo Obrony Narodowej. MON z grubo ponad ośmioma milionami złotych zajął drugie miejsce w rankingu."
(..)
"Siedem milionów złotych na nagrody wydało MSW, podobnie jak resort pracy. MSW tłumaczy, że pieniądze trafiły między innymi do pracowników zaangażowanych w obsługę polskiej prezydencji w Unii Europejskiej."
(...)
"W resortach: sprawiedliwości, kultury i rolnictwa nagrody wyniosły odpowiednio: 1,5 mln, 1 mln i 2,7 mln zł."
No żesz K***A JEGO MAĆ!
Komentarz
-
-
Borsuk2, to chyba się już przedawniło :diabelski_usmiechOII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
Komentarz
-
-
No i chyba potwierdza się, że coś ostro śmierdzi w mundurówce, a zwłaszcza w Policji... Pan Rapacki porzuca swoje gniazdko i ministerialną pensyjkę... Albo są jakieś zarzuty wobec jego osoby (np. związane z ostatnimi kontrolami, dot. niegospodarności i przetargów w Policji), albo coś złego dzieje się z ustawą emerytalną... :evil:Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
Komentarz