Mundurowi na Naszym forum

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • looker
    RS
    • 2008
    • 1886
    • Octavia II (1Z3)
    • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

ruwado, może żona Cię oszukuje ? :diabelski_usmiech :wink:
    OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
    SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• ruwado
      RS
      • 2009
      • 14889
      • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez looker
      ruwado, może żona Cię oszukuje ? :diabelski_usmiech :wink:
      ja siedzę w banku i tylko podpatruję na nasze konto :szeroki_usmiech chyba, że płaci jakieś alimenty
      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• kabi_007
        Rider
        • 2011
        • 412
        • Octavia I (1U2)
        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez chrisk_89
        kabi_007...
        Nie wiem co Ci odpisać... Na pewno nie odpuszczaj, próbuj. Chcesz się dostać - staraj się (dlaczego masz mieć lepiej od nas? )
        Na pewno nie odpuszczę. Póki wiek, sprawność fizyczna i zdrowie jest to będę się starał.
        Życzę Ci, żeby Cię życie nigdy nie zetknęło z tymi matołami spod budynku których wówczas spotkałem i żebyś nigdy nie spotkał takich przełożonych, jakich spotkałem ja.
        Życzę Ci, żeby przygoda z mundurem była piękna, ryserska i kolorowa - jak w powieściach przygodowych i romantycznych - byś mógł mówić bez żenady: "Służę/służyłem Rzeczpospolitej i jestem z tego dumny!"
        i byś nigdy nie musiał dodawać - "ale ona i moi przełożeni mieli to w D..e".
        Nie dziękuję, aby nie zapeszyć
        Przykro mi - ale takie debile przychodzą do pracy dzięki znajomościom. Mało tego - dzięki znajomościom zostają kierownikami i idą czasem wyżej! Nie uwierzyłbyś - ale jeszcze 4 lata temu miałem kierownika, który, żeby wysłać maila - wołał najmłodszych z działu.
        W cywilu jest tak samo. Sam ślę takie maile za mojego pryncypała :diabelski_usmiech
        O1-->O3--> ?

Komentarz

• ad225
          Drive
          • 2010
          • 79

PAOLO ESCO widziałem, że pisałeś coś o 9 miesięcznym kursie. W czym problem z ludźmi po nim? Przyznam, że sam mam plany co do SO .

Komentarz

• looker
            RS
            • 2008
            • 1886
            • Octavia II (1Z3)
            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Biszczu, no właśnie najgorsi są Ci co myślą, że są najmądrzejsi... Ale bywa też inaczej: kiedyś gdy byłem d-cą plutonu zmech. moje stanowisko zaszeregowano do korpusu oficerskiego więc zostałem pomocnikiem. Przyszedł na moje miejsce młody ppor. po PEŁNYM WSO i powiedział wprost: ja mam dużo teorii w głowie, w praktyce niewiele umiem i będę się uczył od Ciebie wszystkiego. Nie miej mi poza tym za złe, że musiałeś oddać mi miejsce bo to nie moja wina i jakoś razem damy radę.
            Można - można. Wszystko zależy od człowieka i nie zawsze da się zwalić winę na system.

Komentarz

• ad225
              Drive
              • 2010
              • 79

Ja tam świata nie zbawię, ale znam kilku chłopaków co studiują na WSO i mówili, że są kolesie którzy tak właśnie myślą. Rozmawiałem też kiedyś z ppłk z SP i mówił, że czy SO czy pełne studia to takie same żółtodzioby wychodzą ;].

Komentarz

• chrisk_89
                Elegance
                • 2010
                • 834
                • Octavia II (1Z3)
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Hurra - przyszła pora na artykuł o SW!

Ustawa z 9 kwietnia 2010 roku o Służbie Więziennej określa ją jako umundurowaną i uzbrojoną formację apolityczną podległą Ministrowi Sprawiedliwości,

Wychodzi na to, że SW składa się ... z Zarządu Głównego we Warszawie!
                Ich w tym Sedlak&Sedlak całkiem poj***ło!!! :evil: K**wa - brak słów!!!
                Nic tylko morderców, gwałcicieli, pedofili, złodziei pilnują generały - a najniższe stanowisko w SW to młodszy inspektor!!!!
                K**waaaa!!!!! :evil: Nie ma strażników (oraz starszych strażników po.. 5 latach pracy!!!), oddziałowych (po 10-15 czasem st. oddziałowych!), mł. wychowawców (starszych czasem po... 25-30 latach pracy!).
                Gdzie ja żyję?!!!! I to za komuny była ta zła propaganda?!!!! :evil:
                Pier**lę - chyba na Kubę się wyprowadzę!!!!!!
                Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

• loponez
                  Ambiente
                  • 2011
                  • 196

Gdzie ja żyję?!!!! I to za komuny była ta zła propaganda?!!!! :evil:
                  Pier**lę - chyba na Kubę się wyprowadzę!!!!!!
                  Bez stresu, jeszcze się nie przyzwyczaiłeś. Przecież jesteś zbędnym elementem w systemie więziennictwa. Wysysasz tą służbę do cna, a potem odejdziesz na emeryturę po 15 latach.
                  To jest punkt widzenia społeczeństwa, i nikt z tym nic nie robi. Gdzie ten wspaniały rzecznik SW, który wyjdzie do ludzi i powie im prawdę. O ilości wypracowanych przez f-szy nadgodzin, o dyspozycyjności, o służbie w święta. Tylko skąd pani rzecznik ma o tym wiedzieć, skoro ona pracuje 8 godzin (8-16) w CZSW i o tym wszystkim to może jedynie w telewizorni usłyszeć.
                  W SW rzecznik prasowy to pani która siedzi nad rzeką prasę czyta.
                  Pamiętam jak w Krasnym powiesił się zbój który pomimo zakazu prowadzenia pojazdów po pijaku zabił ludzi samochodem. Szanowna pani rzecznik w pierwszej wypowiedzi stwierdziła, że winni zostaną ukarani. Jacy kur...a winni się pytam? Złodziej to ma domniemanie niewinności, a f-sz to co?

Tak więc chrisk_89, luz i relaks, po prostu większa dawka hydroksyzyny :wink:
                  Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
                  nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!

Komentarz

• shok
                    RS
                    • 2009
                    • 2070
                    • Octavia I (1U2)
                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Ale tak jest w każdej "firmie" mundurowej czy w cywilnej... Nie ma co się stresować. Jest coraz gorzej i dlatego mimo tych złych rzeczy dziejących się u Was macie tylu chętnych na wasze etaty.

Bo w każdej firmie kiedyś przychodzi czas maxymalnego wkurzenia i brak sił na patrzenie na to co się w około dzieje. W cywilu albo się zmienia pracę albo psycha siada. W mundurze jak się ma 15 lat to idzie się na wcześniejszą emeryturę i zaczyna się w cywilu mając zawsze te 40%.
                    Najważniejsze ,że na święta będzie ryba :szeroki_usmiech

Komentarz

• Eidos71
                      RS
                      • 2011
                      • 2050
                      • Octavia II (1Z3)
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez shok
                      Bo w każdej firmie kiedyś przychodzi czas maxymalnego wkurzenia i brak sił na patrzenie na to co się w około dzieje. W cywilu albo się zmienia pracę albo psycha siada. W mundurze jak się ma 15 lat to idzie się na wcześniejszą emeryturę i zaczyna się w cywilu mając zawsze te 40%.
                      Najważniejsze ,że na święta będzie ryba :szeroki_usmiech
                      Święte słowa na Święta W mundurówce - przez to, co od kilku lat wyczyniają rządzący - zaczyna obowiązywać zasada: nieważne, ile mam emerytury, ale ważne, jak długo będę ją brał, bo zdrowie jest najważniejsze. Na chleb, masło i opłaty emka wystarczy, a na rybkę i bigosik na Święta zawsze się dorobi.
                      Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                      MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• looker
                        RS
                        • 2008
                        • 1886
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Ma gość trochę racji...
                        Link

Komentarz

• arturas03
                          L&K
                          • 2009
                          • 1298
                          • Toyota
                          • AGN 1.8 20V 125 KM
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Kiniu, Wypełniłeś ankietę? Jaką formę protestu zaptaszkowałeś?
                          Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
                          Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• chrisk_89
                            Elegance
                            • 2010
                            • 834
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Polecam artykuł:

Zwróćcie uwagę na ciekawe fragmenty:

(..)
                            "pracownicy wszystkich resortów dostali w mijającym roku w sumie ponad 55 mln zł nagród. Głównie za "wybitne osiągnięcia". (...)

"Reporter RMF FM usłyszał, że pracownicy zostali wyróżnieni za "szczególne osiągnięcia i wybitne rezultaty indywidualne".

Podobnie swoją hojność tłumaczy Ministerstwo Obrony Narodowej. MON z grubo ponad ośmioma milionami złotych zajął drugie miejsce w rankingu.
                            "
                            (..)
                            "Siedem milionów złotych na nagrody wydało MSW, podobnie jak resort pracy. MSW tłumaczy, że pieniądze trafiły między innymi do pracowników zaangażowanych w obsługę polskiej prezydencji w Unii Europejskiej."
                            (...)
                            "W resortach: sprawiedliwości, kultury i rolnictwa nagrody wyniosły odpowiednio: 1,5 mln, 1 mln i 2,7 mln zł."

No żesz K***A JEGO MAĆ!
                            Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

• Kiniu
                              RS
                              • 2010
                              • 1746

arturas03 tak jak większość

:evil:

... ale sobie to potrafią ku..a dać :evil:

Władza się wyżywi? Zawsze. Posłowie dostaną podwyżki! Po 500 zł dla każdego parlamentarzysty na prowadzenie biura. W sumie na swoich asystentów, szoferów i limuzyny będą mieli 12 150 tys. zł miesię...

Komentarz

• ruwado
                                RS
                                • 2009
                                • 14889
                                • Octavia IV (NX3)

Bo oni ciężko pracowali, żeby .... kryzys się rozwinął. :evil:

Słów brak, tylko przekleństwa cisną się na usta.
                                pozdrawiam - Darek

Komentarz

• loponez
                                  Ambiente
                                  • 2011
                                  • 196

pracownicy wszystkich resortów dostali w mijającym roku w sumie ponad 55 mln zł nagród. Głównie za "wybitne osiągnięcia
                                  Jak myślisz, w CZ'e to na święta nagród nie było?
                                  Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
                                  nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!

Komentarz

• blackrs
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 4826
                                    • Superb II combi (3T5)
                                    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

arturas03 a co wy dzis tak na 2 śmiglowce lataliście po białostockim niebie ? to prawda że paliwa macie za duzo i musicie wylatać do końca roku?
                                    BYŁA o1 rs
                                    BYŁA o2 1.6
                                    JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• arturas03
                                      L&K
                                      • 2009
                                      • 1298
                                      • Toyota
                                      • AGN 1.8 20V 125 KM
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jakie dwa? My mamy jeden, ale fakt musimy wylatać to co zaplanowane na ten rok.
                                      Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
                                      Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• blackrs
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 4826
                                        • Superb II combi (3T5)
                                        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

ja widzialem dwa ale cos w radiu mowili że chyba w łomży czy gdzie jeszcze lata to może i przylecial akurat
                                        BYŁA o1 rs
                                        BYŁA o2 1.6
                                        JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• ahmed799
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 6871
                                          • Ford

Biszczu, Nice :diabelski_usmiech Jako nastolatek miałem przyjemność siedzieć za sterami takiego F/A 18 Hornet oczywiście na ziemi Wrażenia niezapomniane

филип
                                          Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• Borsuk2
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1203

Ja kiedyś wlazłem do SU-22 jak stałem na warcie :lol: .
                                            Fajna stronka

Komentarz

• looker
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 1886
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Borsuk2, to chyba się już przedawniło :diabelski_usmiech

Komentarz

• Borsuk2
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1203

looker, ale maszyny ładne były :lol: .
                                                Fajna stronka

Komentarz

• Eidos71
                                                  RS
                                                  • 2011
                                                  • 2050
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

No i chyba potwierdza się, że coś ostro śmierdzi w mundurówce, a zwłaszcza w Policji... Pan Rapacki porzuca swoje gniazdko i ministerialną pensyjkę... Albo są jakieś zarzuty wobec jego osoby (np. związane z ostatnimi kontrolami, dot. niegospodarności i przetargów w Policji), albo coś złego dzieje się z ustawą emerytalną... :evil:
                                                  Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                                  MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

Pracuję...