Mundurowi na Naszym forum

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jelinskiartur
    Rider
    S_OCP Member
    • 2008
    • 296
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez loru
    a może jakaś wycieczka dla naszych milusińskich co by sobie pooglądały MIG-a 29 z bliska,
    i posłuchały ...nom warto sie wybrać :szeroki_usmiech
    Bóg stworzył kobietę-piwo to wynagrodzenie za tą pomyłkę.
    Skoda Octavia Combi 2001 AGR
    Skoda Superb 2004 AWX
    Skoda Octavia Combi RS 2010 CCZA

Komentarz

• makog
      Rider
      • 2010
      • 345

loru cos nie tego, to nie moj post :twisted:
      http://www.wimeb.markomp.net
      Już nie moja Skodzina
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=31952

Komentarz

• delanopl
        Elegance
        • 2009
        • 831

loru, to ahmed w 41elt pracuje, zapewne mają dni otwarte :wink:

Komentarz

• ahmed799
          RS
          • 2009
          • 6871
          • Ford

Ostatnie Open Air Day bylo 4 września. Co do wycieczki na lotnisko to na wiosne można coś zorganizować dla OCP :szeroki_usmiech

филип
          Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• loru
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4286
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez makog
            loru cos nie tego, to nie moj post :twisted:
            loru, to ahmed w 41elt pracuje
            tak, tak wiem sorry, forum czasami robi takie dowcipy

Ostatnie Open Air Day bylo 4 września. Co do wycieczki na lotnisko to na wiosne można coś zorganizować dla OCP :szeroki_usmiech
            czekam na info
            O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Kiniu
              RS
              • 2010
              • 1746

Zamieszczone przez ahmed799
              Co do wycieczki na lotnisko to na wiosne można coś zorganizować dla OCP :szeroki_usmiech
              Gitara , chętnie bym przyjechał.

Komentarz

• ahmed799
                RS
                • 2009
                • 6871
                • Ford

K***a co oni grzebią w Naszych emeryturach?? Jak tak dalej pojdzie nie bedzie ludzi chetnych do służb mundurowych. Ciekawe skad agent Tomek ma emeryture 4 tys po 15 latach sluzby?? Jak moj ojciec po 26 latach ma polowe z tego co on na reke. :evil:

филип
                Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• PAOLO ESCO
                  RS
                  • 2009
                  • 6626
                  • Volkswagen
                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

K***a co oni grzebią w Naszych emeryturach??
                  nie tylko emeryturach ale i w ustawie mieszkaniowej ( już słyszałem o kilku wariantach)...prawdopodobnie niedługo pozbędziemy się większości przywilejów. :? życzę powodzenia młodym którzy rozpoczeli właśnie służbę bo ja jak tak dalej będzie zamierzam pożegnać się z mundurem - 20 lat mi wystarczy :diabelski_usmiech trzeba zrobiś miejsce młodym :P
                  PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• kjedi
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2008
                    • 282

po 15 latach ma 40%.
                    W CBA nie ma podwyższeń. Więc żeby dostawać teraz na ręke 4 tys. Musiałby zarabiać ok. 9,5 tys na rękę. Tyle to może ma, ale brutto. O ile znam tą instytucję to agenci nie marzą o takim poziomie.
                    Dziennikarska ściema

Komentarz

• djczas
                      RS
                      • 2005
                      • 9612

kjedi, ale bzykanie medialnej celebrytki i medialna akcja dają +100% do kasy i +50 na szacun z pod remizy

Komentarz

• PAOLO ESCO
                        RS
                        • 2009
                        • 6626
                        • Volkswagen
                        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez djczas
                        bzykanie medialnej celebrytki i medialna akcja dają +100% do kasy i +50 na szacun z pod remizy
                        :haha: i to brzytkiej celebrytki... raczej +50 punktów i bonus...czyli wakacje żeby facet mógł do siebie dojść, bo to jednak musiało być traumatyczne przeżycie a jakie poświęcenie :hmm
                        PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• kjedi
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2008
                          • 282

cokolwiek zwiększa chwilowo (nagrody) to w momencie odejścia jest czyste i klarowne dla wszystkich. Jebaków też

Komentarz

• Kiniu
                            RS
                            • 2010
                            • 1746

Zakończyło się spotykanie przedstawicieli Federacji Związków Zawodowych Służb Mundurowych z prezesem Rady Ministrów Donaldem Tuskiem. Obie strony rozmawiały o zmianach jakim maja podlegać emerytury mundurowe. Żadna ze stron nie podaje na razie konkretnych wyników rozmów.

Komentarz

• tomaszwrc
                              Rider
                              • 2010
                              • 373
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Agentem Tomkiem nie jestem, choś imię to samo

Jakby co Służba Celna pozdrawia

Komentarz

• Jac_ek
                                RS
                                • 2009
                                • 1733

K***a co oni grzebią w Naszych emeryturach??
                                nie ma czegoś takiego jak wasze i nasze emerytury, wszystko jest z jednego kotła ;-), a pracownik który przychodzi do pracy po to żeby długo nie pracować to trochę chore - Oczywiście nie jestem przeciwny żeby służby mundurowe dobrze zarabiały, ale z drugiej strony znajoma z MSWiA, wykonująca bardzo lekka pracę biurową, niewiele starsza ode mnie zaraz będzie mogła iść na emeryturę i śmieje się że niezłą fuchę złapała - to chyba nie o to w tym chodzi ! - system trzeba zreformować i ci co naprawdę nadstawiają dupę muszą dobrze zarabiać a Ci co im asystują zza biurka, już niekoniecznie.
                                A żeby nie było OT to ja widziałem kiedyś mundur na mieście ;-) :szeroki_usmiech

ps. Oddajcie mi kolegę, był normalnym spokojnym człowiekiem, skończył historię na UW, nie miał pracy więc się zgłosił do Policji (chyba do CBŚ), pojechał na szkolenie, dostał spluwę i teraz znika na całe tygodnie i nikt nie wie co On robi. I jak się z takim umawiać?
                                - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• Kiniu
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 1746

Zamieszczone przez Jac_ek
                                  nie ma czegoś takiego jak wasze i nasze emerytury, wszystko jest z jednego kotła ;-) , a pracownik który przychodzi do pracy po to żeby długo nie pracować to trochę chore - Oczywiście nie jestem przeciwny żeby służby mundurowe dobrze zarabiały, ale z drugiej strony znajoma z MSWiA, wykonująca bardzo lekka pracę biurową, niewiele starsza ode mnie zaraz będzie mogła iść na emeryturę i śmieje się że niezłą fuchę złapała - to chyba nie o to w tym chodzi ! - system trzeba zreformować i ci co naprawdę nadstawiają dupę muszą dobrze zarabiać a Ci co im asystują zza biurka, już niekoniecznie.
                                  Nie wszyscy mundurowi po 15-stu latach odchodzą na emeryturę - jest to nasz przywilej i to głównie też brałem pod uwagę jak się przyjmowałem do służby i wcale nie mam zamiaru odchodzić na emeryturę po 15 latach tylko służyc ile się da i na ile zdrowie pozwoli. Nie zmienia się zasad w trakcie gry :evil: Jak sobie wyobrażasz np. 50 letniego policjanta goniącego za ,,gnojami" po ulicy :!: Zarobki w mundurówce jakie są takie są, jedni nic nie robią, siedzą za biurkiem, pierdzą w stołek i zgarniają co miesiąc pare tysi, a inni nadstawiają dupę na pierwszej linii i nie mają kokosów :?:

Zamieszczone przez Jac_ek
                                  ps. Oddajcie mi kolegę, był normalnym spokojnym człowiekiem, skończył historię na UW, nie miał pracy więc się zgłosił do Policji (chyba do CBŚ), pojechał na szkolenie, dostał spluwę i teraz znika na całe tygodnie i nikt nie wie co On robi.
                                  Pewnie ratuje świat i wyrywa chwasty :szeroki_usmiech

Komentarz

• eaglemirek
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 14119
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

To i ja się przyznam :P
                                    Obecnie emeryt wcześniej PłSD (33)Radzionków, (36)Kraków (ofic.operac. rlok)
                                    soszek81, To z pewnością mamy wielu wsplnych znajomych z ODN

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• Jac_ek
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 1733

Kiniu, ja nie neguję dobrych pensji i wczesnej emerytury dla tych co naprawdę nie tylko dupę ale i swoją psychikę wystawiają na ciężką próbę i naprawdę są specjalistami poświęcając swoje często też życie prywatne - Chwała im za to bo jest to służba niezwykle potrzebna. Natomiast gro z "15-letnich" emerytów to pewnie jakieś zabiurkowe AT ;-), dla których największym hardkorem było -19 st i opad śniegu w drodze do ciepłego pokoiku w pracy i kawki, spędzone w samochodzie w korku.

Znam dwa przypadki ludzi po AT, jeden ma 30 kilka lat i jest obecnie psycholem, strasznie dostał w dupę i nie potrafi się odnaleźć w normalnym życiu ,rozbita rodzina alkohol itd., drugi przypadek emerytów to duże pieniądze i świetne interesy - ale pół życia wyjęte z życiorysu. W jednym i drugim przypadku ludzie Ci zasługują na szczególne traktowanie i przywileje, bo płacą dużą cenę. Ale oni mieli i tak szczęście bo wytrzymali te 15 lat w zdrowiu...

Komentarz

• kjedi
                                        Rider
                                        S_OCP Member
                                        • 2008
                                        • 282

Jac_ek
                                        Jest w tym trochę racji, jak wszędzie.
                                        Przychodzi do nas kontrola z Policji (koncesja).Dwie Panie w mundurach.
                                        One też mogą odejść po 15 latach, choć pensję pewnie mają niższe.
                                        Mogłyby to być etaty cywilne.
                                        Magazynier w wojsku - z reguły sierżant albo chorąży.
                                        Nie mam nic do magazynierów, ale oni spokojnie mogliby popracować dłużej.
                                        A jak kiedyś brak było biodrówek do zjazdów i rzuciłem temat - kto ma biodrówki to się okazało, że 40% sztabu ma. Żeby komandosić. Bo wszyscy muszą mieć.
                                        Gdyby zrobić przegląd, to w mundurówkach na 20-30% etatów mogliby pracować nawet 60 latkowie.

Komentarz

• Kiniu
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 1746

Jac_ek, kjedi zgadzam się z Wami w zupełności ale tak nie będzie, że funkcjonariusze z jednej ,,firmy" np. S.G., Policji, czy B.O.R-u jedni będą mogli odejść po 15-stu latach, że tak powiem cężkiej i męczącej służby, a inni, którzy wykonują pracę za biurkiem będą pracować do 60-go roku życia, chociaż są etaty ,,spokojne" na których funkcjonariusze mogli by popracować dłużej (więcej niż 15 lat).

I właśnie ludzi to boli, że mundurowi mogą odejść po 15-stu latach na wcześniejszą emkę bo myślą, że w tych służbach nic się nie robi i siedzi całe 8 godzin przed komputerem i popija kawkę - owszem są takie obiboki co byle do godz. 15" i do domku ale są też tacy co narażają się codziennie w przeróżnych interwencjach, marzną im dupy na służbie itp., itd. ale o tym się nie mówi tylko najlepiej wszystkich do jednego wora :evil:

Komentarz

• makog
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 345

Moze i ja sie wtrace i powiek tak, wystarczylo by czesc etatow byla cywilna, np kadrowa, ksiegowa, sekretarka komendanta itp. Nie mam pojecia dlaczego ludzie pracujacy na tych i podob nych etatach sa funkcjonariuszami !!! Nie wybrazam sobie strazaka w wieku 60 wchodzacego na drabine wysokosci 40 metrow i podejmujacego z okna osobe ewakuowana podczas pozaru do tego majacy na plecach apart powietrzy i aparat ucieczkowy dla osoby ewakuowanej. Chyba po wejsciu na 40 metrow sam by potrzebowal pomocy
                                            Już nie moja Skodzina

Komentarz

• bzik13
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 514

Zamieszczone przez kjedi
                                              A jak kiedyś brak było biodrówek do zjazdów i rzuciłem temat - kto ma biodrówki to się okazało, że 40% sztabu ma. Żeby komandosić. Bo wszyscy muszą mieć.
                                              Gdyby zrobić przegląd, to w mundurówkach na 20-30% etatów mogliby pracować nawet 60 latkowie.
                                              Inny przykład, jakiś czas temu początek wymiany P64 na P99 (Waltery). W pierwszej kolejności otrzymują je biurwy z KWP, w drugiej PPI i RD z KMP/KPP.
                                              Mój liftback scout

Komentarz

• Jac_ek
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 1733

Zamieszczone przez Kiniu
                                                ale o tym się nie mówi tylko najlepiej wszystkich do jednego wora :evil:
                                                no właśnie, bo to jest tak jak pisze makog, wszyscy są na etatach mundurowych, a jak by zrobić tak, że tylko część to mundurowi a reszta cywilni, i tylko dla mundurowych przygotować pakiety.

Zamieszczone przez Kiniu
                                                I właśnie ludzi to boli, że mundurowi mogą odejść po 15-stu latach na wcześniejszą emkę
                                                pewnie że boli, bo inni robiąc np tą samą księgowość za te same pieniądze muszą dymać 20 lat więcej ;-) no chyba przyznasz że jest różnica...

(nie piszę tu o tych którzy robią rzeczy niestandardowe, tylko o tych co mają "normalną" czyli taką jak inni pracę od 8 do 15:30 ;-) )

Komentarz

• makog
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 345

Tak tylko pamietajcie o jedny ze po 15 latach jest to tylko 45 % podstawy wynagrodzenia, ja w moje 21 letniej sluzbie zanm tylko dwie osoby ktore odeszly po 15 latach, obaj mieli dobrze prosperujace biznsy .
                                                  Już nie moja Skodzina

Komentarz

• Jac_ek
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 1733

makog, a ja znam kilka przypadków, kiedy ludzie odchodzili, brali 40% emeryturę i dalej już jako cywile na tym samym stanowisku za te same pieniądze dalej pracowali :roll: , wszystko zgodnie z prawem.

Komentarz

Pracuję...