Zamieszczone przez loru
Mundurowi na Naszym forum
Zwiń
X
-
loru cos nie tego, to nie moj post :twisted:http://www.wimeb.markomp.net
Już nie moja Skodzina
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=31952
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez makogloru cos nie tego, to nie moj post :twisted:loru, to ahmed w 41elt pracuje
Ostatnie Open Air Day bylo 4 września. Co do wycieczki na lotnisko to na wiosne można coś zorganizować dla OCP :szeroki_usmiechczekam na info
O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ahmed799K***a co oni grzebią w Naszych emeryturach??PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasbzykanie medialnej celebrytki i medialna akcja dają +100% do kasy i +50 na szacun z pod remizyPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ahmed799K***a co oni grzebią w Naszych emeryturach??
A żeby nie było OT to ja widziałem kiedyś mundur na mieście ;-) :szeroki_usmiech
ps. Oddajcie mi kolegę, był normalnym spokojnym człowiekiem, skończył historię na UW, nie miał pracy więc się zgłosił do Policji (chyba do CBŚ), pojechał na szkolenie, dostał spluwę i teraz znika na całe tygodnie i nikt nie wie co On robi. I jak się z takim umawiać?- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_eknie ma czegoś takiego jak wasze i nasze emerytury, wszystko jest z jednego kotła ;-) , a pracownik który przychodzi do pracy po to żeby długo nie pracować to trochę chore - Oczywiście nie jestem przeciwny żeby służby mundurowe dobrze zarabiały, ale z drugiej strony znajoma z MSWiA, wykonująca bardzo lekka pracę biurową, niewiele starsza ode mnie zaraz będzie mogła iść na emeryturę i śmieje się że niezłą fuchę złapała - to chyba nie o to w tym chodzi ! - system trzeba zreformować i ci co naprawdę nadstawiają dupę muszą dobrze zarabiać a Ci co im asystują zza biurka, już niekoniecznie.
Zamieszczone przez Jac_ekps. Oddajcie mi kolegę, był normalnym spokojnym człowiekiem, skończył historię na UW, nie miał pracy więc się zgłosił do Policji (chyba do CBŚ), pojechał na szkolenie, dostał spluwę i teraz znika na całe tygodnie i nikt nie wie co On robi.
Komentarz
-
-
Kiniu, ja nie neguję dobrych pensji i wczesnej emerytury dla tych co naprawdę nie tylko dupę ale i swoją psychikę wystawiają na ciężką próbę i naprawdę są specjalistami poświęcając swoje często też życie prywatne - Chwała im za to bo jest to służba niezwykle potrzebna. Natomiast gro z "15-letnich" emerytów to pewnie jakieś zabiurkowe AT ;-), dla których największym hardkorem było -19 st i opad śniegu w drodze do ciepłego pokoiku w pracy i kawki, spędzone w samochodzie w korku.
Znam dwa przypadki ludzi po AT, jeden ma 30 kilka lat i jest obecnie psycholem, strasznie dostał w dupę i nie potrafi się odnaleźć w normalnym życiu ,rozbita rodzina alkohol itd., drugi przypadek emerytów to duże pieniądze i świetne interesy - ale pół życia wyjęte z życiorysu. W jednym i drugim przypadku ludzie Ci zasługują na szczególne traktowanie i przywileje, bo płacą dużą cenę. Ale oni mieli i tak szczęście bo wytrzymali te 15 lat w zdrowiu...- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Jac_ek
Jest w tym trochę racji, jak wszędzie.
Przychodzi do nas kontrola z Policji (koncesja).Dwie Panie w mundurach.
One też mogą odejść po 15 latach, choć pensję pewnie mają niższe.
Mogłyby to być etaty cywilne.
Magazynier w wojsku - z reguły sierżant albo chorąży.
Nie mam nic do magazynierów, ale oni spokojnie mogliby popracować dłużej.
A jak kiedyś brak było biodrówek do zjazdów i rzuciłem temat - kto ma biodrówki to się okazało, że 40% sztabu ma. Żeby komandosić. Bo wszyscy muszą mieć.
Gdyby zrobić przegląd, to w mundurówkach na 20-30% etatów mogliby pracować nawet 60 latkowie.
Komentarz
-
-
Jac_ek, kjedi zgadzam się z Wami w zupełności ale tak nie będzie, że funkcjonariusze z jednej ,,firmy" np. S.G., Policji, czy B.O.R-u jedni będą mogli odejść po 15-stu latach, że tak powiem cężkiej i męczącej służby, a inni, którzy wykonują pracę za biurkiem będą pracować do 60-go roku życia, chociaż są etaty ,,spokojne" na których funkcjonariusze mogli by popracować dłużej (więcej niż 15 lat).
I właśnie ludzi to boli, że mundurowi mogą odejść po 15-stu latach na wcześniejszą emkę bo myślą, że w tych służbach nic się nie robi i siedzi całe 8 godzin przed komputerem i popija kawkę - owszem są takie obiboki co byle do godz. 15" i do domku ale są też tacy co narażają się codziennie w przeróżnych interwencjach, marzną im dupy na służbie itp., itd. ale o tym się nie mówi tylko najlepiej wszystkich do jednego wora :evil:
Komentarz
-
-
Moze i ja sie wtrace i powiek tak, wystarczylo by czesc etatow byla cywilna, np kadrowa, ksiegowa, sekretarka komendanta itp. Nie mam pojecia dlaczego ludzie pracujacy na tych i podob nych etatach sa funkcjonariuszami !!! Nie wybrazam sobie strazaka w wieku 60 wchodzacego na drabine wysokosci 40 metrow i podejmujacego z okna osobe ewakuowana podczas pozaru do tego majacy na plecach apart powietrzy i aparat ucieczkowy dla osoby ewakuowanej. Chyba po wejsciu na 40 metrow sam by potrzebowal pomocyhttp://www.wimeb.markomp.net
Już nie moja Skodzina
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kjediA jak kiedyś brak było biodrówek do zjazdów i rzuciłem temat - kto ma biodrówki to się okazało, że 40% sztabu ma. Żeby komandosić. Bo wszyscy muszą mieć.
Gdyby zrobić przegląd, to w mundurówkach na 20-30% etatów mogliby pracować nawet 60 latkowie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kiniuale o tym się nie mówi tylko najlepiej wszystkich do jednego wora :evil:
Zamieszczone przez KiniuI właśnie ludzi to boli, że mundurowi mogą odejść po 15-stu latach na wcześniejszą emkę
(nie piszę tu o tych którzy robią rzeczy niestandardowe, tylko o tych co mają "normalną" czyli taką jak inni pracę od 8 do 15:30 ;-) )- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Tak tylko pamietajcie o jedny ze po 15 latach jest to tylko 45 % podstawy wynagrodzenia, ja w moje 21 letniej sluzbie zanm tylko dwie osoby ktore odeszly po 15 latach, obaj mieli dobrze prosperujace biznsy .http://www.wimeb.markomp.net
Już nie moja Skodzina
Komentarz
-
-
makog, a ja znam kilka przypadków, kiedy ludzie odchodzili, brali 40% emeryturę i dalej już jako cywile na tym samym stanowisku za te same pieniądze dalej pracowali :roll: , wszystko zgodnie z prawem.- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
Komentarz