Odgrzewam...
Ruszam najprawdopodobniej na pierwszy tygodniowy urlop w najbliższą sobotę (wszystko zależeć będzie od prognozy pogody). Chcę zamieszkać w okolicach Karwii, Jastrzębiej Góry, Władysławowa... Potrzebny jest pokój z łazienką i kuchnią. Chciałbym wydać do 150zł/dzień. Polecicie coś?
Jak narazie wszystkie obdzwaniane przeze mnie miejsca są nieczynne lub nie spełniają moich "wymagań"...
sebastian7905, w Karwieńskich Błotach mam za 110zł/dzień, ale problemem jest to, że cała baza sklepowo-barowa jest nieczynna i na zakupy trzeba jeździć do Karwii. Ale tak w sumie to i tak mi to nie bardzo przeszkadza, bo co najmniej 3-4 dni planuję poświęcić na całodniowe wycieczki (Łeba/Ustka, Władysławowo/Hel, Trójmiasto) "połączone z zakupami" (i chociażby z tego powodu nie chcę "wiązać" się wyżywieniem)... Ale gdybym był w stanie mieć trochę cywilizacji, to dopłaciłbym do niej kilka groszy.
sebastian7905, taka cena, bo "przed sezonem". I wszystko jest pozamykane, bo jest "przed sezonem"...
Zresztą od 2(?) lat jeżdżę na wakacje przed albo po sezonie i powiem szczerze, że pasuje mi to. Ale te wakacje to już ostatni taki raz. Dlatego jadę przed sezonem (pogodo: poprawiaj się!!!), w sezonie (grrrr :shock: ) i po sezonie
Agamek12, z tym że na cały dzień to nie bardzo jest gdzie iść, mysmy wyjeżdżali rano na wycieczkę, przed obiadem powrót a nastepnie po południu kolejny wyjazd
Jeżeli ktoś szuka dobrego sprawdzonego miejsca nad morzem to polecam http://www.lazurowe.com.pl/
Bardzo fajne miejsce, pole namiotowe na klifie. Warunki sanitarne lepsze niż w niejednym hotelu o 2h toalety są dezynfekowane parą. Bez problemu można tam jechać z malutkimi dziećmi
W takim Helu, to na dobra sprawe jest kilka miejsc do zwiedzenia: muzeum obrony wybrzeza, fokarium, latarnia, spacer promenada na cypel, port?, obescie miasta i to by bylo na tyle.
Nie wspominajac o tym, ze raczej nic nie zanosi sie na poprawe i w tym roku sezon wakacyjny na polwyspie to bedzie korek do kwadratu. Rozkopane jest w Chalupach, tam skoncza do lipca, oraz rozkopana jest cala Jastarnia - objechac przez centrum rowniez sie nie da, bo wykopaliska koncza sie jakies 200m za wyjazdem z centrum.
Nie wiem jak kolej, bo ta od Redy jest w kapitalnym remoncie. Trzeba by bylo poszukac informacji na kiedy planowany jest koniec robot, bo to moze byc jedna z lepszych alternatyw.
Ewentualnie z Gdynii lub Gdanska tramwajem wodnym, chociaz w tym roku miasta nie dofinansowuja zeglugi, wiec taki rejs lekko drenuje kieszen z takiego budzetu 2500zl na wszystko. 4 osobowa rodzina to najczesciej 35+35+25+25 x 2 :!:
W takim Helu, to na dobra sprawe jest kilka miejsc do zwiedzenia: muzeum obrony wybrzeza, fokarium, latarnia, spacer promenada na cypel, port?, obescie miasta i to by bylo na tyle.
Nie wspominajac o tym, ze raczej nic nie zanosi sie na poprawe i w tym roku sezon wakacyjny na polwyspie to bedzie korek do kwadratu. Rozkopane jest w Chalupach, tam skoncza do lipca, oraz rozkopana jest cala Jastarnia - objechac przez centrum rowniez sie nie da, bo wykopaliska koncza sie jakies 200m za wyjazdem z centrum.
Nie wiem jak kolej, bo ta od Redy jest w kapitalnym remoncie. Trzeba by bylo poszukac informacji na kiedy planowany jest koniec robot, bo to moze byc jedna z lepszych alternatyw.
Ewentualnie z Gdynii lub Gdanska tramwajem wodnym, chociaz w tym roku miasta nie dofinansowuja zeglugi, wiec taki rejs lekko drenuje kieszen z takiego budzetu 2500zl na wszystko. 4 osobowa rodzina to najczesciej 35+35+25+25 x 2 :!:
Korki mnie nie dotyczą, bo ruszam w tą sobotę (jeśli prognozy się poprawią)...
a ja choc widze nie chcesz samego władysławowa moge polecic tam wille Hirsch'a malowniczo, blisko do plazy, portu a jednak daleko od zgiełku. no i tanio
Agamek12, polecam Ośrodek Wita mojego znajomego ( bdb warunki w samym centrum Jastrzębiej Góry ). Kolega qu_bek był w zeszłym roku z dzieciakami i wrócił zadowolony.
Komentarz